-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 24

„Cavaliers“ baudos aikštelės siaubu tapęs afrikietis leido pamiršti Joną Valančiūną

„MVP! MVP!“ – skandavo sausakimša „Air Canada Centre“ arena, paskutinę minutę pasitikusi jau antrąją „Toronto Raptors“ pergalę Rytų konferencijos finale. Skanduotė buvo skirta ne puolimo lyderiams DeMarui DeRozanui ar Kyle'ui Lowry. Lemiamų kovų metu į traumuoto Jono Valančiūno vietą stojęs Bismackas Biyombo skina pergales ir aikštėje, ir sirgalių tarpe. „Biyombo leido pamiršti Valančiūno netektį“, – konstatuoja „USA Today“.
Bismackas Biyombo
Bismackas Biyombo / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA Rytų konf. finalas | „Toronto Raptors“ – „Cleveland Cavaliers“ | Serija 2-2

Nors J.Valančiūnas jau buvo pasiruošęs žengti į aikštę ketvirtajame serijos mače, treneriui Dwane'ui Casey lietuvio neprireikė. Tiesiog vyrukas iš Kongo B.Biyombo viską darė taip gerai, kad strategas nenorėjo kažko keisti.

Trečiosios rungtynės, kurios baigėsi „Raptors“ pergale, pažymėtos 26 „centro“ atkovotais kamuoliais. Tiek, kiek atkrintamosiose dar niekas nebuvo atkovojęs nuo gūdžių 1986-ųjų.

Ketvirtasis mačas, antroji iš eilės „Raptors“ pergalė prieš „Cavaliers“, o B.Biyombo sąskaitoje – 14 atkovotų kamuolių ir 3 blokai.

Aštuntąsias rungtynes kaip žiūrovo praleidusio J.Valančiūno netekties kaip nebūta, nors serijos pradžioje atrodė, kad be pagrindinio vidurio puolėjo „Raptors“ neturi jokių šansų.

Tada per du pirmuosius mačus „Cavaliers“ Toronto baudos aikštelėje pelnė net 106 taškus.

Bet Toronte karaliavo Afrikos monstras, kurį jau lygina su legendiniu afrikiečiu Dikembe Mutombo.

VIDEO: „Raptors“ parodė dantis: „Cavaliers“ krito ir antrą kartą

„Žmogau... Biyombo dabar yra viskas. Jis saugo baudos aikštelę. Jis stabdo LeBroną. Jis daro viską. Biyombo yra neįtikėtinai efektyvus“, – po rungtynių B.Biyombo gyrė „Raptors“ įžaidėjas Kyle'as Lowry.

„Biyombo mus erzina sakydamas, kad Konge gaudo liūtus. Vasarą noriu ten nuvykti ir visa tai pamatyti“, – juokavo „Raptors“ treneris D.Casey.

Per dvejas rungtynes 23 metų afrikietis sugriebė net 40 atšokusių kamuolių. Tai jau legendinio Denniso Rodmano teritorija.

Vienas iš B.Biyombo blokų baigėsi įspūdingu LeBrono Jameso sustabdymu. Kai „Cleveland Cavaliers“ žvaigždei pakabino kamuolį virš lanko, puolėjas ruošėsi ramiai sugrūsti jį iš viršaus. Bet tik ne B.Biyombo teritorijoje.

Šis milžinišku delnu tėškė į kamuolį ir ore sustabdė LeBroną. Nors sprendimas buvo labai diskutuotinas, teisėjai skyrė pražangą.

VIDEO: B.Biyombo ore sustabdė LeBroną

Bet B.Biyombo nesulaikė ir arbitrų švilpukai. Savo ilgomis rankomis jis rijo vieną „Cavaliers“ metimą po kito.

„Biyombo verčia varžovus atiduoti daugiau jėgų. Jis kelia labai daug problemų „Cavaliers“ aukštaūgiams kovojant dėl kamuolių. Be to, Bismackas vienas geriausių užtvarų statytojų. Ta jo energija ir atkaklumas...“ – vidurio puolėją liaupsino D.Casey.

„Centras“ žaidžia taip gerai, kad net ir po traumos grįžtantis J.Valančiūnas bent jau kitame mače Klivlande taps atsarginiu „Raptors“ žaidėju. Bet tai neskaudina lietuvio. Matydamas, kaip jo netektį puikiai kompensavo afrikietis, jis nenori išmušti komandos iš ritmo.

VIDEO: Negailestingi B.Biyombo blokai

„Viskas gerai. Komanda žaidžia puikiai ir aš noriu padėti. Noriu būti to gero krepšinio dalimi. Bandysiu įnešti energijos ir aktyvumo po krepšiu. Nenoriu ardyti komandos ritmo. Dabar aš būsiu padėjėjas“, – sakė J.Valančiūnas.

B.Biyombo niekada netaps naudingiausiu NBA žaidėju. Bet jis jau tapo sirgalių MVP.

Jei ir toliau darys tokią įtaką rungtynėms, savo tėvynėje greičiausiai niekada nebeturės susimokėti už pietus ar vakarienę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius