-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 09

Donato Motiejūno karjera: kaip ji vystėsi ir kiek būta akibrokštų?

Donato Motiejūno pavardė niekaip nedingsta iš žiniasklaidos antraščių. Laikas bėga, lietuvis vis dar neturi kontrakto, o jo elgesys stebina tiek lietuvius, tiek amerikiečius „Houston Rockets“ gerbėjus. Tačiau niekaip nepasirašoma naujoji D.Motiejūno sutartis – ne pirma įdomi istorija, į kurią įsivelia 26 metų lietuvis.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

Portalas 15min primena svarbiausius D.Motiejūno karjeros etapus ir keisčiausias istorijas, į kurias buvo įsivėlęs lietuvis.

Į „Žalgirį“ – nesulaukęs pilnametystės

Kaune 1990 m. gimęs D.Motiejūnas nuo labai jaunų dienų buvo laikomas vienu perspektyviausių Lietuvos aukštaūgių. 2006 m. pradėjęs žaisti Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje, jau 2007 m. D.Motiejūnas tapo naudingiausiu Eurolygos jaunimo turnyro žaidėju. Tų pačių metų lapkričio 3 d. jis debiutavo ir Kauno „Žalgirio“ pagrindinėje komandoje. Septyniolikmetis aukštaūgis jau pirmose BBL rungtynėse prieš Rygos „ASK“ į savo sąskaitą įsirašė 15 taškų.

2008 m. vasarą D.Motiejūnas praleido atstovaudamas Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ir jaunimo (iki 20 metų) rinktinėms. Jis tapo naudingiausiu Europos jaunių čempionato žaidėju. 2009 metų vasarą aukštaūgis vėl žaidė Lietuvos jaunimo komandose ir pasaulio, ir Europos pirmenybėse, bet netikėtai nuskambėjo jo pareiškimas, jog kitąmet į jaunimo rinktinę jis tikrai nebeatvyks.

Kiek netikėtas buvo jo sprendimas klubinę karjerą tęsti Kauno „Aisčių“ klube. Ten jis gavo daug žaidimo laiko, o 2008–2009 m. sezone rinko po 19,9 taško.

Alfredo Pliadžio nuotr./Donatas Motiejūnas
Alfredo Pliadžio nuotr./Donatas Motiejūnas

2009 m. vasarą D.Motiejūnas atstovavo Lietuvos jaunimo rinktinei, o vasaros pabaigoje, nors juo domėjosi ir Kauno „Žalgiris“, atmetęs šios komandos pasiūlymą sudarė sutartį su Trevizo „Benetton“. Šiai komandai jis atstovavo iki 2011 m.

2010 m. D.Motiejūnas pirmą kartą buvo pakviestas į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę. Tačiau į pagrindinę komandą jis neprasimušė – treneris Kęstutis Kemzūra jo paslaugų atsisakė.

2011 m. D.Motiejūnas priėmė sprendimą dalyvauti NBA naujokų biržoje. Jį 20-uoju šaukimu pašaukė „Minesotta Timberwolves“, bet jis buvo tuojau pat iškeistas į „Houston Rockets“. Tą pačią vasarą jis vėl dalyvavo Lietuvos rinktinės stovykloje, bet į galutinį dvyliktuką vėl nepateko.

Dėl NBA lokauto lietuvis liko Europoje. 2011–2012 m. sezone D.Motiejūnas žaidė Sopoto „Asseco Prokom“ komandoje, kurią tada treniravo Tomas Pačėsas. Lietuvis greitai įsitvirtino starto penkete ir Eurolygoje pelnė po 13,7 taško ir atkovojo po 7,9 kamuolio. Donatas tapo Lenkijos čempionu ir pasiekė Eurolygos gynyboje atkovotų kamuolių rekordą – 18 kamuolių.

T.Pačėsas tada sakė, kad D.Motiejūnas „turi viską, kad būtų vienas geriausių Eurolygos žaidėjų“ ir kad dėl jo žaidimo rinktinėje net abejonių neturėtų kilti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Pačėsas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Tomas Pačėsas

Pirmoji D.Motiejūno drama: 2012 m. vasara rinktinėje

Vis dėlto 2012 m. vasarą D.Motiejūnas nutarė atsisakyti žaisti rinktinėje. Žaidėjas kontraktą su „Houston Rockets“ galėjo pasirašyti tik nuo liepos 1 d., tad, bijodamas gauti traumą iki tol, atsisakė vykti į rinktinę.

„Nenoriu rizikuoti savo gyvenimu bei svajonėmis ir visa tai prarasti per 2–3 savaites. Kas, jei kas nors nutiks? Kas norės manęs? Kam reikia traumuotų žaidėjų? Niekam. Jonas Mačiulis buvo patekęs į panašią bėdą, kai patyrė sunkią traumą, o Milano „Armani Jeans“ nepratęsė su juo sutarties“, – tada lenkų žurnalistui sakė D.Motiejūnas.

LKF ilgą laiką tvirtino, kad galimybės apdrausti būsimą sutartį nėra, bet galiausiai rado būdą tai padaryti. Vis dėlto net ir tuomet D.Motiejūnas galiausiai atsisakė žaisti rinktinėje.

Nors LKF vadovai ir rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra tada teigė tokį krepšininko sprendimą suprantantys, jis sukėlė didelės dalies šalies krepšinio sirgalių pasipiktinimą. Daugelis jų tada kaltino lietuvį patriotizmo trūkumu, pirštais rodė į Joną Valančiūną, kuris, nors ir rizikavo dar didesne sutartimi, be jokių kalbų sutiko apsivilkti rinktinės marškinėlius.

Alfredo Pliadžio nuotr./Kęstutis Kemzūra 2012 m. Londono žaidynėse
Alfredo Pliadžio nuotr./Kęstutis Kemzūra 2012 m. Londono žaidynėse

Abejonių sukėlė ir kai kurie patys D.Motiejūno žodžiai. Kalbėdamas su JAV žurnalistu jis pareiškė: „Rungtyniauti rinktinėje yra didelė garbė kiekvienam žaidėjui. Tačiau mano tikslas yra žaisti. Nenoriu būti tuo, kuris tik sėdi ant suolo.“ Todėl Lietuvoje dalis aistruolių susidarė įspūdį, kad tikroji D.Motiejūno neatvykimo priežastis – ne draudimas, o abejonės dėl vietos rinktinėje ir noras verčiau rengtis sezonui su „Houston Rockets“.

Be to, krepšininkas puslapiui basketnews.lt tada sakė, kad derybas su federacija dėl jo žaidimo veda jo tėvas Vidas Motiejūnas. D.Motiejūno tėvas savo ruožtu sakė „nieko nežinantis ir nenorintis kalbėti šia tema“. Sklido kalbos, kad D.Motiejūnas federacijai iškėlė sąlygas – arba jam yra garantuojama vieta olimpiniame atrankos turnyre, arba jis neatvyksta. Trenerių štabas su tokiomis sąlygomis nesutiko.

Tuo D.Motiejūno (ne)žaidimo rinktinėje 2012 m. istorija nesibaigė. Traumą likus kelioms savaitėms iki olimpiados patyrus Robertui Javtokui, K.Kemzūra D.Motiejūną ir Antaną Kavaliauską vėl kvietė į rinktinę. Abu krepšininkai buvo kviečiami su mintimi, kad R.Javtokui nespėjus pasveikti, jie galėtų tapti olimpinio dvyliktuko nariais.

A.Kavaliauskas sutiko atvykti į rinktinę, net ir neturėdamas garantijų, kad pateks į dvyliktuką. O D.Motiejūnas su tokiomis sąlygomis nesutiko ir liko JAV ruoštis NBA sezonui.

„Jei būtume pažadėję Donatui, kad jis tikrai bus rinktinės narys, jis turbūt būtų sėdęs į lėktuvą ir atskridęs. Bet tuo metu mes garantuoti negalėjome“, – „Lietuvos rytui“ tada sakė trenerio asistentas Robertas Kuncaitis.

Tų pačių metų lapkritį D.Motiejūnas vėl kurstė aistras. „Rinktinės viduje buvo visko. Nenoriu būti tų dalykų dalimi. Nenoriu būti politikos dalimi. Noriu žaisti iš visų jėgų ir komandai duoti geriausia, ką galiu duoti. Yra labai svarbu, kad kas nors vertintų tai, ką darai. Nenoriu kaskart važiuoti ir atiduoti visą save, jei kažkas to nevertina. Tokiu atveju nematau prasmės važiuoti ten ir žaisti“, – kalbėjo jis, duodamas interviu „Euroleague Adventures“ tinklalapiui.

Sunki pradžia NBA

Karjeros NBA pradžia D.Motiejūnui buvo sunki. Pirmajame sezone jis buvo ne kartą siunčiamas pasipraktikuoti į NBA Plėtojimosi lygą. Kartą jis netgi į šią lygą pasiprašė savo noru, tikėdamasis, kad ten pavyks greičiau tobulėti. Visgi, sezono pabaigoje D.Motiejūnas net kelis kartus pateko į „Rockets“ startinį penketą. Sezoną jis baigė su 5,7 taško ir 2,1 atkovoto kamuolio vidurkiais.

„Scanpix“/AFP/NBAE /„Getty Images“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Scanpix“/AFP/NBAE /„Getty Images“ nuotr./Donatas Motiejūnas

2013 m. vasarą, Lietuvos rinktinės treneriu tapus Jonui Kazlauskui, D.Motiejūnas atvyko į rinktinės stovyklą ir šįkart pateko į galutinį dvyliktuką. Rinktinei čempionatas buvo sudėtingas, bet sėkmingas – iškovotas Europos čempionato sidabras. Tiesa, pats D.Motiejūnas per daug nepasižymėjo – žaidė po 11 minučių ir pelnė po 4,8 taško.

Grįžęs į „Rockets“ klubą D.Motiejūnas prieš sezoną treniravosi su NBA legenda Hakeemu Olajuwonu. Vis dėlto antrasis sezonas jam taip pat klostėsi sunkiai. Lietuvis vėl buvo siunčiamas į NBA Plėtojimosi lygą, žaidė nedaug, o sausį netgi pasiprašė būti iškeistas.

Tačiau sezoną lietuvis baigė „Rockets“ klube, o vasarą vėl apsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius. Pasaulio krepšinio čempionate D.Motiejūno statistika buvo panaši kaip ir 2013 m. Europos čempionate, o Lietuvos rinktinė liko ketvirta.

2014 m. vasarą D.Motiejūnas vėl įsivėlė į skandalą, tiesa, šįkart ne dėl savo kaltės. JAV žiniasklaidoje plačiai pasklido per pramoginę laidą radijo stotyje Lietuvoje paleistas juokelis, esą „Rockets“ lyderiai Dwightas Howardas ir Jamesas Hardenas yra nedraugiški, o jo bendravimas su jais apsiriboja frazėmis „labas ir viso gero“. Lietuvos žiniasklaida ištraukė juokelį iš konteksto, amerikiečiai išsivertė, o D.Motiejūnui teko aiškintis komandos draugams.

„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Jamesas Hardenas

Šuolis aukštyn ir skaudus kritimas

2014–2015 m. sezonas D.Motiejūnui tapo sėkmingiausiu per jo karjerą. Lapkritį ir gruodį Dwightui Howardui iškritus iš rikiuotės 11-ai rungtynių, D.Motiejūnas sėkmingai užėmė jo vietą. Nepasimetė ir sugrįžus vienam iš komandos lyderių. Tiek D.Motiejūno pelnomų taškų (po 12), tiek atkovotų kamuolių (po 5,9), tiek žaistų minučių (po 29) skaičiai išaugo dvigubai. „Kapitono kablio“ pravardę gavęs krepšininkas tapo „Rockets“ fanų numylėtiniu, juos žavėdamas savo judesių arsenalu. Jis netgi buvo pradėtas minėti tarp pretendentų į labiausiai patobulėjusio NBA žaidėjo titulą.

Vis dėlto svajonė netruko ilgai. Kovo 27 d. „Rockets“ paskelbė, kad D.Motiejūnas jaučia nugaros skausmus, todėl jam bus leista pailsėti. Taip ir prasidėjo D.Motiejūno traumos epopėja.

Kovo 29 d. klubas paskelbė, kad lietuvis į aikštelę grįš po poros savaičių. Tuo metu vis dar mažai kas galvojo, kad situacija rimta. Tačiau balandžio 8 d. JAV spauda pranešė, kad dėl traumos D.Motiejūnui sezonas yra baigtas.

facebook nuotr./Donatas Motiejūnas
facebook nuotr./Donatas Motiejūnas

Balandžio 10 d. D.Motiejūnui buvo atlikta operacija. „Tai yra nugaros išvarža. Diskas spaudžia nervą. Kai sėdžiu nepatogiai, man nuolat tirpsta koja. Buvo matuojama daug dalykų, tarp jų ir kojų jėga, kuri susilpnėjusi beveik per pusę“, – apie savo traumą kalbėjo lietuvis. D.Motiejūnas žurnalistui Tomui Langvinui netgi atskleidė, kad atsisakymas operuotis būtų reiškęs karjeros pabaigą. Reabilitacija, anot lietuvio, turėjo trukti 3–4 mėnesius.

Tai, kad praleis 2015 m. Europos čempionatą, D.Motiejūnas oficialiai patvirtino 2015 m. birželio viduryje, tačiau daugelis krepšinio gerbėjų Lietuvoje tai nujautė ir anksčiau.

2015 m. rugsėjo pradžioje „Sports Illustrated“ įtraukė D.Motiejūną į geriausiųjų artėjančio NBA sezono krepšininkų šimtuką. Žurnalas lietuviui skyrė 98-ąją vietą. Tačiau D.Motiejūno grįžimo į aikštę data nuolat buvo atidedama. Rugsėjo viduryje paskelbta, kad D.Motiejūnas vėluos į „Rockets“ priešsezoninę stovyklą.

„Iš tikrųjų daktarai nenori manęs skubinti ir siekia paruošti ne tik artėjančiam sezonui, bet ir visam ateinančiam gyvenimui, – tada žiniasklaidai pasakojo D.Motiejūnas. – Atsižvelgdami į mano dabartinę situaciją, jie kalbėjo, kad turbūt teks praleisti treniruočių stovyklos pradžią. Žiūrėsime, kiek tai truks. Jie man to plano per daug ir nesako. Sakė, kad kai būsiu pasirengęs, jie man pasakys. Tada galėsiu sportuoti visa jėga.“

„Neįsivaizduoju, – paklaustas, kada D-Mo grįš į aikštę, tarė „Rockets“ treneris Kevinas McHale'as. – Jis kol kas dar net nebėgioja. Kol jis nepradės bėgioti treniruotėse, neįmanoma netgi kažką ir pasakyti. Taigi, aš neįsivaizduoju.“

„Facebook“ nuotr./D-Mo stiprina kūną sugrįžimui į aikštę
„Facebook“ nuotr./D-Mo stiprina kūną sugrįžimui į aikštę

Tik spalio 6 d. gydytojai leido lietuviui bėgioti visu greičiu, kontaktinio krepšinio žaisti jis vis dar negalėjo. Tada vis dar buvo vilčių, kad lietuvis galės išbėgti į aikštelę pirmosiose 2015–2016 m. sezono rungtynėse spalio pabaigoje, tačiau, joms priartėjus, „Rockets“ treneris ironiškai pareiškė: „Jei jis žais, būsiu labiausiai šokiruotas žmogus pasaulyje.“

Lapkričio pradžioje spauda paskelbė, kad D.Motiejūno grįžimas į aikštę atidedamas vėl – šįkart iki gruodžio. „Rockets“ ir D.Motiejūnas apie mįslingą reabilitaciją tylėjo it žuvys. „Iškritęs iš rikiuotės neapibrėžtam laikotarpiui“, – taip oficialiai vadinosi D.Motiejūno traumos statusas.

15min tuomet teiravosi Lietuvos rinktinės gydytojų, ką reiškia, kad per kelias savaites turėjusi būti išgydyta trauma D.Motiejūną iš rikiuotės išvedė daugiau negu 8 mėnesiams.

Medikai sakė, kad neturėdami prieigos prie tyrimų rezultatų, jie nelabai ką gali pasakyti. „Medicina yra platus dalykas. Žinau, kad operuota išvarža, bet kas atsitiko po to, nesu informuotas. Ar vėl išvarža, ar kas nors blogai kitoj vietoj, ar komplikacijos... Negaliu kalbėti apie nieką. Galbūt pats Donatas nelabai nori atskleisti tos informacijos. Gal klubas nenori, kad ji kažkur pasklistų“, – svarstė Lietuvos krepšinio rinktinės gydytojas Rimtautas Gudas.

Nestabilumo paženklintas grįžimas

Gruodžio 6 d. D.Motiejūnas pagaliau grįžo į aikštę. Tačiau 2015–2016 m. sezonas jam klostėsi prasčiau nei metai prieš tai. Aikštėje jis neišsikovojo stabilaus vaidmens.

2016 m. sausio 3 d. pranešta, kad D.Motiejūno nugaros skausmai atsinaujino praėjus vos mėnesiui po sugrįžimo į aikštę. Tada žaidėjas ramino, kad tai vienadienė trauma. Tačiau gydytojai manė kitaip – jie uždraudė žaidėjui grįžti į aikštelę.

„Jokio košmaro nėra, tiesiog toje vietoje, kurioje man buvo daryta operacija, įvyko uždegimas. Į nugarą man suleido vaistų. Ir po tos injekcijos negaliu sportuoti dvi, tris savaites“, – tada sakė D.Motiejūnas

Sausio pabaigoje grįžęs žaidėjas buvo išsiųstas į NBA Plėtojimosi lygą. O vasario 18 d. netikėtai paskelbta, kad jis yra išmainomas į „Detroit Pistons“.

„Twitter“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Twitter“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Tačiau Donato Motiejūno viešnagė Detroite buvo trumpa. Lietuvos krepšininkas nepraėjo medicininio patikrinimo „Detroit Pistons“ klube ir buvo išsiųstas atgal į „Houston Rockets“. D.Motiejūnas tada aiškino, kad nesupranta, kas nutiko, ir yra pasirengęs žaisti. Jis sakė, kad jaučiasi „išdurtas“, nes Detroito ekipa tiesiog persigalvojo. Dėl to krepšininkas net ketino kreiptis į teisininkus.

Vasario 28 d. lietuvis vėl išbėgo į aikštę su „Rockets“ apranga. Iš viso sezone D.Motiejūnas aikštėje praleisdavo po 14,8 minutės ir rinko po 6,2 taško. Daugiau traumų jis nepatyrė, bet „Rockets“ iškrito po pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo. Balandžio 28 d. lietuvis sužaidė paskutines iki šiol oficialias rungtynes.

Niekaip nepakylanti raketa

2016 m. vasarą D.Motiejūno sutartis su „Rockets“ baigėsi ir 2016 m. birželio 30 d. komanda jam pateikė kvalifikacinį 4,4 mln. dolerių vertės pasiūlymą. Lietuvis dėl jo apsispręsti turėjo iki spalio 1 d. Krepšininkas per šį laiką galėjo priimti ir kitos komandos pasiūlymą, jei toks būtų atsiradęs, tačiau „Houston Rockets“ būtų turėję teisę per tris dienas pasiūlyti daugiau negu konkurentai ir D.Motiejūną pasilikti.

Visgi pasiūlymų nebuvo, ir liepos 14 d. krepšininkas pranešė nepadėsiantis Lietuvos rinktinei Rio olimpiadoje.

„Federacija liepė jau dabar pasakyti, vykstu su rinktine ar ne. Tačiau šią akimirką atsakymas gali būti tik vienas. Aš neturiu sutarties ir neaišku, kur žaisiu. Olimpinės žaidynės buvo mano svajonė, bet kad ir kaip gaila ir skaudu, šią akimirką su rinktine vykti negaliu“, – 24sek sakė D.Motiejūnas.

„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Andrew Bogutas
„Scanpix“/AP nuotr./Donatas Motiejūnas ir Andrew Bogutas

Vasarą ne kartą pasirodydavo pranešimų, kad D.Motiejūnu domisi kokia nors NBA komanda, tačiau realių sprendimų nebuvo. Tarp lietuvio ir „Rockets“ susiklostė pato situacija – jis nenorėjo priimti finansiškai jam ne itin priimtino „Rockets“ pasiūlymo, o Hjustonas, nematydamas konkurencijos, irgi nesiūlė daugiau pinigų.

Prieš pat spalio 1 d. abi pusės dar kartą sėdo prie derybų stalo, tačiau D.Motiejūno netenkino „Rockets“ pateiktas pasiūlymas ir jis su juo nesutiko. Todėl lietuvis liko apribotu laisvuoju agentu.

Lapkričio 4 d. „Rockets“ lietuviui pasiūlė ilgalaikę sutartį, kurioje įtraukta sąlyga, kad per pirmąjį sezoną puolėjas gaus nuo 7-ių iki 8-ių milijonų JAV dolerių. Daugiau pasiūlymo detalių nebuvo atskleista. D.Motiejūnui apsispręsti buvo skirta laiko iki lapkričio 23 d.

Vis dėlto iki lapkričio 23 d. D.Motiejūnas nepranešė sutinkantis su pasiūlymu, ir „Rockets“ jį atsiėmė. Derybos vėl užstrigo. Tokios ilgos derybos NBA – retenybė. „Rockets“ žaidimai su aukštaūgiu buvo vieni ilgiausių NBA istorijoje.

Gruodžio 1 d. pranešta, kad lietuvis yra arti susitarimo su „Brooklyn Nets“ ir jau praėjo medicininę patikrą. „Nets“ jam pasiūlė 4 metų 37 milijonų dolerių vertės kontraktą.

„Esu laimingas. Viskas pernelyg užsitęsė. Labai ilgai laukiau, o norėjau tiesiog žaisti krepšinį. Jie privertė mane pereiti daugybę testų ir pamatė, kad esu sveikas, kaip ir bet kas kitas. Po Detroito („Pistons“ praėjusį sezoną įsigijo D.Motiejūną, bet įvertinę D-Mo sveikatą atšaukė mainus, – red. past.) visiems kėliau abejonių. Dabar „Nets“ parodė, kad būsiu jų ateities dalis. Jei tai nenutiks, būsiu laimingas ir likdamas Hjustone“, – sakė D.Motiejūnas.

Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas

Bet po kelių dienų „Houston Rockets“ pasinaudojo teise ir „permušė“ Bruklino komandos pasiūlymą. „Rockets“ įsipareigojo tai pačiai ketverių metų 37 milijonų JAV dolerių vertės sutarčiai.

„Tai nebuvo sunkus sprendimas. Mes nepaleidžiame žaidėjų, kurie yra geri krepšininkai ir gali mums padėti ateityje“, – kalbėjo „Rockets“ savininkas Leslie Alexanderis.

Visgi ir tai dar nebuvo pabaiga. Antradienio rytą Donatas Motiejūnas turėjo atlikti medicininę patikrą „Houston Rockets“ klube, tačiau lietuvis joje nepasirodė. 26-erių puolėjo likimas Hjustone pakibo ant plauko. Teigiama, kad lietuvį supykdė Hjusto kulubo sprendimas nemokėti jam 6 mln. JAV dolerių premijų, kurias buvo pažadėjęs „Nets“ klubas.

Kas toliau?

NBA apžvalgininkas Larry Coonas išanalizavo, kad, remiantis kolektyvine NBA žaidėjų sutartimi, „Rockets“ gali teisiškai „įkalinti“ D.Motiejūną nemokėdami jam atlyginimo, nes lietuvis pažeidžia susitarimą neatvykdamas į komandos medicininę patikrą ir nevykdydamas sutarties sąlygų.

Pavyzdžiui, Hjustono klubas turės teisę iki kovo 1-osios laikyti lietuvį ant suolo ir nemokėti jam atlyginimo.

O kad neįsigaliotų aukštaūgio sutartis 2017–2018 metų sezonui, „Rockets“ kovo 1-ąją paleistų aukštaūgį ir šis taptų apribotu laisvuoju agentu. Be to, nebegalėtų iš naujo susitarti su jo geidusia „Brooklyn Nets“, nes tokios NBA taisyklės – dėl „permušto“ pasiūlymo, naujas sandoris neįmanomas bent metus.

„NBC Sports“ spėjimu, D.Motiejūnas tikisi, kad „Rockets“ tyčia paskelbs, jog žaidėjas nepraėjo medicininės patikros. Tik tokiu atveju žaidėjas galėtų persikelti į „Nets“, kurie pirmieji pateikė ketverių metų 37 mln. JAV dolerių pasiūlymą. Bet tam reikia „Rockets“ vadybininko Darylo Morey geranoriškumo. Taigi, D.Motiejūnas rizikuoja likti be atlyginimo.

Drama tęsiasi. Naujų jos dalių, tikėtina, sulauksime jau netrukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius