-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 07

Domanto Sabonio viešnagė prestižinėje stovykloje: privalumai, trūkumai ir perspektyvos žaisti NBA

Domantas Sabonis praėjusį savaitgalį viešėjo „Nike“ krepšinio akademijoje, į kurią susirinko perspektyviausi JAV rungtyniaujantys talentai. 19 metų lietuvis klausėsi LeBrono Jameso, Kobe Bryanto, Kevino Duranto, Anthony Daviso, Kyrie Irvingo ir kitų NBA žvaigždžių patarimų. Prestižinis jaunuosius talentus vertinantis interneto puslapis „Draft Express“ apžvelgė ir D.Sabonio pasirodymą. Jis pateikė 208 cm ūgio puolėjo pranašumus, trūkumus ir perspektyvas žaisti NBA.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„D.Sabonis nedemonstruoja akinančio ar labai efektingo žaidimo, tačiau „Nike“ akademijoje jis padarė pakankamai, kad įtvirtintų savo kaip būsimo pirmojo NBA naujokų biržos rato šaukimo statusą. D.Sabonis priaugo raumenų ir išlaikė nuostabų mobilumą, kuris leidžia jam įsilieti į greitą žaidimą, gintis prie trijų taškų zonos ir aštriai veržtis po krepšiu žaidžiant „du prieš du“, – rašo „Draft Express“.

Liepos 2-ąją atnaujintoje „Draft Express“ 2016-ųjų NBA naujokų biržos prognozėje D.Saboniui numatomas 22-asis šaukimas.

„NBA Draft“ prognozuoja lietuviui 11-ąjį šaukimą.

Jo fizinė jėga, mobilumas, kietumas, kova dėl atšokusių kamuolių – tai tik keli iš daugelio komplimentų.

Privalumai

D.Sabonis tvirtai žaidžia vienas prieš vieną prieš kitus sunkiuosius krašto puolėjus, o kartais – net ir lengvuosius. Kadangi D.Saboniui trūksta sprogstamosios jėgos ir plastiškumo, tai jam – labai svarbus aspektas.

Lietuvis ne tik gali mobiliai gintis, bet taip pat sėkmingai įsijungia į greitas atakas. D.Sabonis taip pat keletą kartų gražiai sužaidė „du prieš du“, kai užbaigdamas atakas naudojosi savo fizine jėga statant užtvaras, atliko galingas verpstes, atakas užbaigdavo dėjimais.

Trūkumai

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Domantas Sabonis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Domantas Sabonis

Keletą kartų D.Sabonis strigo užbaigdamas atakas prieš aukštesnius varžovus. Be to, jis daugiausia žaidžia arčiau krepšio. Kita vertus, jis pajėgus atakuoti ir iš vidutinio nuotolio.

Bet puolimas arčiau krepšio surakina D.Sabonio veiksmus varžovų baudos aikštelėje. Jam stinga pasitikėjimo savo metimu atakuojant toliau nuo krepšio. Kartais puolime jis prastai „skaitydavo“ situacijas. Ribotos žaidimo galimybės puolime jam kelia sunkumų siekiant tikslo tapti rezultatyviu aukštaūgiu.

Išvada

Yra daug priežasčių mėgti D.Sabonį. Jo fizinė jėga, mobilumas, kietumas, kova dėl atšokusių kamuolių – tai tik keli iš daugelio komplimentų. Kita vertus, jis turi įrodyti, kad puolime gali būti pavojingesnis, jog NBA taptų kažkuo daugiau nei tik NBA žvaigždžių pagalbininku.


Su Lietuvos dvidešimtmečių rinktine D.Sabonis išvyko į Europos jaunimo čempionatą Italijoje. Pirmąsias rungtynes lietuviai sužais trečiadienį. Pirmieji mūsiškių varžovai – turkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius