-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 03

ESPN prognozė: Donato Motiejūno karjera Hjustone baigta

Donatas Motiejūnas jau praleido daugiau nei mėnesį 2016-2017 m. reguliariojo NBA sezono, tačiau pagaliau sutartį jam ryžosi pasiūlyti „Brooklin Nets“. „Houston Rockets“ iki pirmadienio vidurnakčio turi apsispręsti, ar išlaikyti lietuvį savo gretose. Tačiau ar verta? Ar 26-erių sunkusis krašto puolėjas sustiprintų Bruklino klubą? Pateikiame „ESPN“ analizę.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Twitter“ nuotr.

„Nets“ rizika gali pasiteisinti

„Scanpix“/AP nuotr./Seanas Marksas
„Scanpix“/AP nuotr./Seanas Marksas

D.Motiejūnas vasarą praleido laukdamas komandų skambučių, o tuo tarpu „Nets“ pasirašė sutartį su aukštaūgiu Justinu Hamiltonu. Šis vidurio puolėjas gali pataikyti iš toli, o praėjusiais metais rungtyniavo Ispanijoje.

Tačiau D.Motiejūnas gali žymiai geriau progas atakoje sau susikurti pats. Tiesa, lietuvio tritaškių pataikymas geriausiame jo karjeros sezone nebuvo itin įspūdingas (36,8 proc.). Palyginimui, šiemet J.Hamiltonas iš toli atakuoja 40,7 proc. taiklumu, o karjeroje tritaškius meta 37,4 proc. taiklumu.

Tačiau be patikimo žaidimo nugara D-Mo gali ir žymiai geriau darbuotis gynyboje. Nors jis ir neblokuoja daug varžovų metimų, tačiau yra vikrus 213 centimetrų sunkusis krašto puolėjas. Lietuvis jau rungtyniavo šalia Dwighto Howardo Hjustone, todėl žaidimas kartu su Brooku Lopezu jam neturėtų sukelti problemų.

Nors D.Motiejūnas ir J.Hamiltonas yra panašūs žaidėjai, jų sutartys toli gražu nebus vienodos. J.Hamiltonas pasirašė dvejų metų 6 mln. JAV dolerių vertės kontraktą, o D-Mo uždirbs daugiau jau per pirmuosius savo metus Brukline.

Žinoma, savo sudėtyje turėti abu šiuos žaidėjus būtų privalumas, ypač, jeigu traumą patirs Brookas Lopezas. Bet „Nets“ lyderis gali būti ir išmainytas, o tuomet komandoje liks tik vienas vidurio puolėjas – J.Hamiltonas.

Bruklino ekipos generalinis vadybininkas Seanas Marksas medžioja talentus, nes algų kepurėje vis dar yra 18 mln. JAV dolerių. Tai įrodė jo pasiūlyti dideli kontraktai apribotiesiems agentams Allenui Crabbe'ui ir Tyleriui Johnsonui. Tiesa, jie pasiliko savo ankstesniuose klubuose.

„Rockets“ turi pasirinkti tarp stipresnės sudėties ir lankstumo algų kepurėje

„Scanpix“ nuotr./Mike'as D'Antoni
„Scanpix“ nuotr./Mike'as D'Antoni

„Nets“ gavo šansą pasiūlyti sutartį D.Motiejūnui tik dėl to, kad „Rockets“ niekaip nesusitarė su savo sunkiuoju krašto puolėju.

„ESPN“ pranešė, kad „Rockets“ norėjo susitarti su D-Mo praėjusią savaitę. Taip Hjustono klubo vadovai siekė išsaugoti galimybę jį išmainyti dar nepasibaigus šiam sezonui. Tačiau pasiūlymas buvo naudingas tik „Rockets“ komandai, kurie galėjo nutraukti sutartį su lietuviu jau šią vasarą.

„Rockets“ turėtų D.Motiejūnui leisti persikelti į „Nets“. Taip ilgai šios derybos užtruko ne be reikalo. Hjustono ekipos vadovai vis dar nerimauja dėl krepšininko nugaros, o ši sutartis sumažintų jų galimybes ateityje papildyti savo komandą dar vienu žaidėju.

Juk Hjustono ekipa puikiai rungtyniauja ir be D.Motiejūno. Žvelgiant į dabartinę sudėtį, lietuvis turėtų kilti nuo suolo ir keisti Ryaną Andersoną. Tačiau šią rolę puikiai perėmė Samas Dekkeris.

Tačiau D.Motiejūnas „Rockets“ komandai būtų naudingas. S.Dekkeris galėtų rungtyniauti lengvojo krašto pozicijoje, o tai leistų jiems naudoti aukštesnį penketą prieš tam tikrus varžovus. D-Mo taip pat padėtų apsidrausti nuo galimų traumų pagrindinės rotacijos krepšininkams.

Jeigu „Rockets“ sutiks su šios sutarties sąlygomis, tai pinigų algų kepurėje artėjančią vasarą neturės. Jeigu Hjustono ekipa būtų pasiryžusi eiti šiuo keliu, tai panašų kontraktą jau būti pasiūliusi gerokai anksčiau.

Taigi, nors sutartis ir nebloga, tačiau „Rockets“, ko gero, leis lietuviui savo karjerą tęsti Brukline.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius