Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 02 01

Galingu dėjimu San Antonijų sudrebinęs Domantas Sabonis pasiekė retą dvigubą dublį

Domantas Sabonis galingai pakilo virš Davido Lee galvos ir taip sudrebino krepšį San Antonijuje, kad tribūnos nuščiuvo nejaukia tyla. Lietuvis iš NBA favoritų tvirtovės išsiveš vieną įspūdingiausių sezono epizodų ir dvigubą dublį, bet ne pergalę. „Oklahoma City Thunder“ krepšininkams teko pripažinti „San Antonio Spurs“ pranašumą 94:108 (17:31, 25:21, 33:27, 19:29).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ krito San Antonijuje 94:108.
  • D.Sabonis pelnė 13 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.
  • Tai antrasis lietuvio dvigubas dublis NBA.
  • Antrajame kėlinyje D.Sabonis pasižymėjo galingu dėjimu.

Tai buvo vienos sėkmingiausių D.Sabonio sezono rungtynių.

Antrojo kėlinio pabaigoje 20-metis vieną iš 14-os Russello Westbrooko rezultatyvių perdavimų vertė galingu dėjimu į „Spurs“ krepšį.

Po pertraukos D.Sabonis užfiksavo antrąjį savo dvigubą dublį NBA. Aikštę jis paliko žaisdamas ilgiausiai šį sezoną – 35 minutes, ir surinkęs 13 taškų (3/7 dvit., 2/4 trit., 1/2 baud.), atkovojęs 10 ir perėmęs 2 kamuolius, blokavęs 1 metimą, bet prasižengęs 5 ir suklydęs net 6 kartus.

Lietuvis pirmą kartą debiutinį sezoną NBA žaidė taip ilgai. Tiesa, klydo irgi rekordiškai daug.

Tokį D.Sabonio žaidimo laiką lėmė ir turko Eneso Kanterio trauma. Ranką smūgiu į kėdę susilaužęs aukštaūgis nežais iki dviejų mėnesių, todėl lietuvis gali tikėtis daugiau žaidimo laiko.

O „Thunder“ negalėjo tikėtis pergalės, kai R.Westbrookas ketvirtajame kėlinyje nesukrapštė nė taško. Iki trečiojo pabaigos Oklahomos ekipos lyderis buvo pelnęs 27-is, kai staiga „užsikirto“ lemiamu metu.

VIDEO: Antrasis D.Sabonio dvigubas dublis NBA

Tas pats R.Westbrookas trečiajame kėlinyje inicijavo spurtą 23:4, po kurio panaikino 19 taškų atsilikimą ir išvedė „Thunder“ į priekį 69:68.

Tačiau 12-a Kawhi Leonardo taškų ketvirtajame ketvirtyje padovanojo Greggui Popovichiui 1126-ąją karjeros pergalę NBA. Popui trūksta vos vienos pergalės, kad pakartotų Jerry Sloano su viena komanda pasiektų pergalių rekordą.

„Thunder“: R.Westbrookas 27 (14 rez. perd.), S.Adamsas 16 (12 atk. kam.), V.Oladipo 15, D.Sabonis 13 (10 atk. kam., 6 kl.), A.Morrow 11.

„Spurs“: K.Leonardas 36, L.Aldridge'as 25, E.Ginobili ir P.Millsas po 8.

VIDEO: K.Leonardo prasiveržimas pakėlė San Antonijų iš kėdžių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius