-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 16

Hjustone, turime problemą: Donatas Motiejūnas nežais „Rockets“

Serialas tęsiasi. Donatas Motiejūnas kovojo dėl kitokių sutarties su „Houston Rockets“ sutarties sąlygų, bet Hjustone žaisti negalės. „Rockets“ ekipai užkliuvo D.Motiejūno medicininės patikros tyrimų rezultatai. Verdiktas – 26 metų lietuvis Hjustone nežais ir tapo neapribotu laisvuoju agentu.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rockets“ išplatintame pranešime komandos vadovas Darylas Morey padėkojo D.Motiejūnui už ketverius metus, praleistus „Rockets“ gretose. „Per šiuos ketverius metus Donatas buvo tikras profesionalas. Linkime jam sėkmės ateityje ir dėkojame už jo indėlį aikštelėje ir „Rockets“ bendruomenėje“, – teigė D.Morey.

ESPN po šio „Rockets“ sprendimo bandė susisiekti su D.Motiejūnu ir jo agentu B.J.Armstrongu, tačiau jiems nepavyko to padaryti. Bent jau kol kas nežinoma, kaip lietuvis ir jo atstovas vertina atliktą Hjustono žingsnį.

„Scanpix“/AP nuotr./Darylas Morey ir Jamesas Hardenas
„Scanpix“/AP nuotr./Darylas Morey ir Jamesas Hardenas

Pagal NBA taisykles, kadangi „Rockets“ atsiėmė pirminį pasiūlymą D.Motiejūnui (31 mln. per 4 metus) ir vėl pateikė naują (37 mln. per 4 metus), dabar „Brooklyn Nets“ klubas kalendorinius metus negalės įsigyti lietuvio laisvųjų agentų turguje ar mainų būdu.

Tai reiškia, kad D.Motiejūnas nežais nei „Rockets“, nei „Nets“, kurie taip jo norėjo ir medicininėje patikroje Brukline uždegė žalią šviesą.

Kita vertus, dar D.Motiejūnui susikivirčijus su „Rockets“ dėl pakeistų kontrakto sąlygų NBA pasklido gandas, kad aukštaūgiu stipriai domėjosi dar bent dvi ekipos.

Traumą patyrus pagrindiniam sunkiajam kraštui Derrickui Favorsui, D.Motiejūnas buvo peršamas į „Utah Jazz“ ekipą.

Kitos komandos, kurios finansiškai galėtų sau leisti įsigyti D-Mo, yra „Denver Nuggets“, „Philadelphia 76ers“, „Phoenix Suns“, „Minnesota Timberwolves“ arba „Oklahoma City Thunder“.

Bet D.Motiejūno istorijoje kažką nuspėti jau per sudėtinga. Pastarąjį kartą balandžio 27-ąją NBA rungtynes sužaidusiam lietuviui belieka palinkėti geležinės kantrybės. Kaip ir jo istoriją sekantiems skaitytojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius