Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 25

Istorinis „Golden State Warriors“ sezonas – ties praraja

Užtikrintai reguliarųjį NBA sezoną laimėję ir visų laikų lygos rekordą sumušę „Golden State Warriors“ atsidūrė per žingsnį nuo kracho. Steve'o Kerro auklėtiniai pralaimėjo ir ketvirtąsias Vakarų konferencijos finalo rungtynes „Oklahoma Thunder City“ krepšininkams ir serijoje atsilieka 1:3.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / „Scanpix“ nuotr.

Šį sezoną dar nebuvo tokio atvejo, kad „Warriors“ pralaimėtų du mačus iš eilės, tačiau Oklahomos krepšininkai sukūrė istoriją ir savoje aikštėje parbloškė „karius“ 118:94 (30:26, 42:27, 22:29, 24:12).

Jau įpusėjus dvikovai svečiai atsiliko 19 taškų skirtumu ir „Thunder“ užtikrinai kontroliavo rungtynes iki pat finalinės sirenos.

Tiesa, trečiajame kėlinyje, kai Klay Thomsonas surengė fenomenalią atkarpą ir pelnė 19 taškų iš eilės, Ouklando klubas buvo atsitiesęs (74:80), tačiau keletas netaiklių Stepheno Curry metimų išsklaidė bet kokias svečių viltis.

VIDEO: „Golden State Warriors“ – „Oklahoma City Thunder“ (4 rungtynės)

Susigrąžinti dviženklį pranašumą Oklahomos ekipai padėjo žvėriškas Russello Westbrooko pasirodymas. Jis šį mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas trigubą dublį – 36 taškai, 11 atkovotų kamuolių ir 11 rezultatyvių perdavimų. Tai buvo pirmas jo trigubas dublis atkrintamosiose.

Slaptu šeimininkų koziriu tapo ir 17 taškų surinkęs Andre Robersonas, kuriam tai buvo rezultatyviausios karjeros rungtynės.

„Manau, kad mes visas 48 minutes gynėmės taip gerai ir kietai, kaip tik galėjome“, – pergalės priežastį įvardijo „Thunder“ strategas Billy Donovanas.

Per NBA istoriją tik dviems komandoms yra pavykę patekti į lygos finalą, konferencijoje atsiliekant 1:3.

Dabar serija keliasi į Ouklandą. Penktosios serijos rungtynės bus žaidžiamos „Oracle“ arenoje.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 36 taškai (8/19 dvit., 4/8 trit., 8/8 baud., 11 atk. kam., 11 rez. perd.), Kevinas Durantas 26 (11 atk. kam.), Serge'as Ibaka ir Andre Robersonas (12 atk. kam.) po 17, Stevenas Adamsas 11, Dionas Waitersas 10.

„Warriors“: Klay Thompsonas 26, Stephenas Curry 19, Harrisonas Barnesas 11, Festusas Ezeli ir Andre Iguodala po 8, Draymondas Greenas (11 atk. kam.) ir Andrew Bogutas po 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius