-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 01 /19:18

Laukimo dienos baigiasi: Donatas Motiejūnas turėtų tęsti karjerą Brukline

Ilgos Donato Motiejūno laukimo dienos baigiasi. Tylą nutraukęs 25-erių puolėjas linksta prie susitarimo su „Brooklyn Nets“.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas

D.Motiejūnas Brukline praėjo medicininę patikrą, o klubas linksta pasirašyti sutartį.

„Nets“ gydytojai liko patenkinti D.Motiejūno nugaros būkle. Klubo vadovybė artimiausiu metu turėtų oficialiai pateikti kontraktą, kurį „Rockets“ galės pagerinti per tris dienas. Manoma, kad tai įvyks penktadienį.

Jeigu „Rockets“ nepasinaudos privilegija ir nepasiūlys D.Motiejūnui analogiškos sutarties, šis paliks Hjustoną ir žais Brukline.

„Yahoo Sports“ praneša, kad „Rockets“ domisi galimybe išlaikyti D.Motiejūną, bet daug kas priklausys nuo to, kiek lietuviui bus pasiryžęs mokėti Bruklino klubas ir kiek metų sutartyje bus garantuotų.

VIDEO: Mindaugas Kuzminskas: apie gerbėjų dėmesį Niujorke ir dvikovą su LeBronu Jamesu

Vasarą D-Mo nesutiko priimti „Houston Rockets“ kvalifikacinio 4,4 mln. JAV dolerių vertės pasiūlymo, bet dėl nugaros traumų ir apriboto laisvojo agento statuso NBA komandos atsargiai žiūrėjo į galimybę susitarti su D.Motiejūnu.

Vėliau „Rockets“ lietuviui pateikė ilgalaikio kontrakto pasiūlymą, kurio sezono vertė siekė maždaug 7-8 milijonus JAV dolerių. Tačiau sutartyje buvo numatyta sąlyga, kad po kiekvieno sezono „Rockets“ spręs, ar aukštaūgį palikti klube. Tokia sąlyga D-Mo neviliojo. Derybos vėl užstrigo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeremy Linas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeremy Linas

Į NBA sezono pradžią lietuvis pavėlavo mėnesį. Tokios ilgos derybos NBA – retenybė. „Rockets“ žaidimai su aukštaūgiu buvo vieni ilgiausių NBA istorijoje.

Vis dėlto į NBA arenas kaunietis sugrįš netrukus. Bruklino klubas patikėjo D.Motiejūno šansais ir nutarė nugvelbti puolėją Hjustono ekipai iš panosės.

Tiesa, kadangi neturėjo žaidimo praktikos gerą pusmetį, D.Motiejūnas, ko gero, neiškart sugrįš į aikštę, nes prieš tai dar turės apšilti su naująja komanda.

„Nets“ su 5 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų rikiuojasi priešpaskutinėje Rytų konferencijos vietoje.

Praėjusį sezoną dėl nugaros traumos D.Motiejūnas NBA sužaidė tik 37 rungtynes. „Houston Rockets“ gretose puolėjas per vid. 15 minučių rinko 6,2 taško ir po krepšiu sugriebė 2,9 atšokusio kamuolio.

Bet kad atsigauna po traumos, D-Mo pademonstravo atkrintamosiose varžybose, kai serijoje su „Golden State Warriors“ per 20 minučių rinko 8,8 taško ir atkovojo 5,2 kamuolio.

VIDEO: Mindaugo Kuzminsko gyvenimas Niujorke: žvaigždžių pamokos ir brangi vakarienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius