-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 09

Mainų scenarijus: Donatas Motiejūnas – pas Kobe Bryantą

Kobe Bryantas šį sezoną baigia profesionalo karjerą, bet Donatas Motiejūnas turi potencialią galimybę dar spėti pažaisti su gyva NBA legenda. Tuo įsitikinę „Bleacher Report“ apžvalgininkai, aptarę „Los Angeles Lakers“ mainų scenarijus ir pirmuoju numeriu paminėję lietuvį su „Houston Rockets“.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Bleacher Report“ mainų specialistas Joelis Cordesas pateikė tokį scenarijų, pagal kurį D.Motiejūnas galėtų sustiprinti „Lakers“. Šiuos mainus patvirtino ir atlyginimų santykį skaičiuojanti NBA mainų sistema.

„Rockets“ ir „Lakers“ mainų scenarijus
„Houston Rockets“ gauna „Los Angeles Lakers“ gauna
Lou Williamsas (15,2 tšk.) Donatas Motiejūnas (5,6 tšk., 2,1 kam.)
Brandonas Bassas (6,2 tšk., 4,1 kam.) Corey Breweris (7,5 tšk.)
Ryanas Kelly (5,3 tšk., 3,9 kam.)  

„Atiduoti Motiejūną „Rockets“ komandai – kaip nuryti karčią piliulę, – aiškino J.Cordesas. – Tačiau lietuvį jau ilgą laiką stabdo traumos ir jis iškrito iš rotacijos. Tiesa, Motiejūnas vis dar labai talentingas aukštaūgis. Jo žaidimas vidurio puolėju šalia jaunojo Juliuso Randle'o labai intriguoja.“

Tuo tarpu „Rockets“ puolėju C.Breweriu „Lakers“ domisi jau nuo seno.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lou Williamsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lou Williamsas

J.Cordeso teigimu, „Rockets“ komandai praverstų taip puolantis krepšininkas kaip L.Williamsas, kuris atrištų rankas Jamesui Hardenui. Tuo tarpu puolėjas Brandonas Bassas užpildytų spragą, jei Hjustoną paliktų ir D.Motiejūnas, ir kitas šios pozicijos žaidėjas Terrence'as Jonesas, jau seniai minimas tarp rimčiausių pretendentų būti iškeistas.

Kitas „Bleacher Report“ apžvalgininkas Davidas Murphy kiek abejoja tokiu mainų scenarijumi, nes „Lakers“ kažin ar norėtų atsisveikinti su L.Williamsu, kurio vaidmuo turėtų dar labiau išaugti pasitraukus K.Bryantui.

Tiesa, D.Murphy pridūrė, kad D.Motiejūnas ir C.Breweris užkamšytų dvi didžiausias „Lakers“ spragas – lengvojo krašto ir „centro“ poziciją.

„Motiejūnas yra aukštas, vis dar jaunas ir labai universalus. Jei jis sugebėtų grįžti į ritmą ir išvengti traumų, būtų gražus papildymas „Lakers“ komandai“, – rašė D.Murphy.

Šiuo metu D.Motiejūnas vis dar priklauso Plėtojimosi lygos „Rio Grande Valley Vipers“ komandai. Dukterinėje NBA lygoje lietuvis po traumos bando greičiau grįžti į ritmą ir pasiruošti iškart efektyviai padėti „Rockets“ komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius