-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 29

Mindaugo Kuzminsko gyvenimas Niujorke: NBA žvaigždžių pamokos ir brangi vakarienė

Mindaugui Kuzminskui teko greitai perprasti Niujorko tempą. Neįvertinęs automobilių spūsčių Manhatane, 27-erių lietuvis pirmą kartą karjeroje pavėlavo į treniruotę, todėl turėjo sumokėti simbolinę baudą, kuri vėliau pateko į kažkurio iš „New York Knicks“ žaidėjų kišenę, laimėjusio metimų iš aikštės vidurio turnyrėlį. Bet trijų mėnesių užteko Mindaugui perkąsti Didįjį obuolį. Nors vertingos NBA pamokos tęsiasi iki šiol.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas

Beje, nors Mindaugo kontraktas tik devintas Niujorke – 2,9 mln. JAV dolerių per metus, lietuvis mokėjo ir už pirmąją bendrą komandos vakarienę. M.Kuzminskui taip nenuskilo dėl pralaimėto žaidimo. „Knicks“ žaidėjai pavakarieniavę sumetė ant stalo kreditines korteles. Restorano padavėjas traukė korteles ir ant stalo paskutinė liko gulėti Mindaugo kreditinė.

Tačiau brangiai M.Kuzminskui kainavusią vakarienę turėjo kompensuoti kitos smulkmenos.

24sek su Mindaugu kalbėjosi Manhatano „Renaissance“ viešbutyje, kuriame „Knicks“ žaidėjai kartais apsistoja prieš namų rungtynes visai šalia, per porą blokų esančioje „Madison Square Garden“ arenoje.

Taip daroma, kad netektų patekti į spūstis – Manhatano kasdienybę. Pavyzdžiui, paskutinę minutę iškviestas į „Knicks“ rungtynes vėluodamas Marshallas Plumlee sumokėjo taksi vairuotojui, kad šis skuostų nepaisydamas raudono šviesoforo signalo, o paskutinius šimtus metrų iki MSG pasiekė bėgte iššokęs iš taksi.

VIDEO: Mindaugo Kuzminsko gyvenimas Niujorke: žvaigždžių pamokos ir brangi vakarienė

„Vėlavau, kai neplanuotai per vėlai išvažiavau. Negalvojau, kad gali būti tokia spūstis. Matai, kad arena už kelių šimtų metrų, nueitum į ją gerokai greičiau, nei nuvažiuotum, bet kadangi mašina sava, tai teko pirmą kartą vėluoti į treniruotę karjeroje“, – prisiminė M.Kuzminskas, gyvenantis per gerą pusvalandį kelio automobiliu nuo arenos. Žinoma, jeigu nėra spūsčių.

Carmelo nelabai patinka, jei kažkas prie stalo būna su mobiliaisiais. Tai tada stengiesi jų netraukti.

Beje, automobilį ir gyvenamąją vietą žaidėjui rekomendavo „Knicks“, tačiau sprendimą krepšininkas turėjo priimti pats. 27-erių lietuvio brokeriu tapo braliukas Kristapas Porzingis.

„Kai tik pasirašiau sutartį, susisiekiau su Porzingiu. Dabar gyvenu tame pačiame name, kuriame jis gyveno pernai. Ir šiemet jis ten turi pasilikęs maža būstelį, kad po treniruočių galėtų pailsėti šalia salės“, – pasakojo M.Kuzminskas.

Bet daugiau smarkiai sukti galvos dėl Niujorko Mindaugui neteko.

„Kaip aš juokiuosi, kiekvienai smulkmenai čia yra po atskirą žmogų, – šypsojosi M.Kuzminskas. – Kad reikėtų galvoti tik apie žaidimą. Pradedant restoranu treniruočių salėje, kur gali valgyti pusryčius, pietus – gauni sveiką maistą.

Tie patys skrydžiai – atvažiuoji automobiliu ir lipi į lėktuvą. Tai sutaupo laiko ir jėgų. Jeigu reikėtų praeiti visas patikras, skraidyti reguliariais skrydžiais, niekam nebeužtektų laiko. O čia sukuriamos tokios sąlygos, kad beliktų tik žaisti.“

Tiksliau, kad beliktų žaisti ir treniruotis. O treniruočių čia nėra daug, bet nieko keisto, kai, pavyzdžiui, lapkritį „Knicks“ tvarkaraštyje buvo numatyta 16 rungtynių. O kur dar labdaringi renginiai. Todėl ir Mindaugui dabar Europos ar pasaulio čempionatų tvarkaraštis nebeatrodo toks baisus.

Asmeninio archyvo nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Russellas Westbrookas
Asmeninio archyvo nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Russellas Westbrookas

Treniruočių trūkumą šiek tiek kompensuoja individualios pratybos prieš rungtynes. Pavyzdžiui, M.Kuzminskas su kitais naujokais dar iki rungtynių pradžios likus 3-3,5 valandoms jau būna apšilęs, kad galėtų dirbti su keturiais asmeniniais treneriais dviems žaidėjams.

Jeigu yra galimybė, M.Kuzminskas laisvą dieną užsuka į „Knicks“ treniruočių salę. Ten, beje, dažnai svečiuojasi ir Niujorko komandos žvaigždės.

„Žvaigždės demonstruoja savo darbo etiką. Atrodo, atžaidė 40 minučių, o toks Derrickas Rose'as į treniruotę ateina valanda anksčiau atlikti savo metimų, procedūrų. Kai pagalvoji, žmogus jau nemažai pasiekęs, tokio lygio žvaigždė, bet nesustoja dirbti ir tobulėti, o tai žiauriai sveikintina. Jų profesionalumas yra pavyzdinis“, – žavėjosi M.Kuzminskas.

Lyderių savybes „Knicks“ žvaigždės demonstruoja ir už aikštės ribų.

„Pavyzdžiui, Carmelo nelabai patinka, jei kažkas prie stalo būna su mobiliaisiais. Tai tada stengiesi jų netraukti. Visokiausios smulkmenos, kurios sudaro tam tikras taisykles“, – kalbėjo M.Kuzminskas, taip pat užsiminęs apie oficialius reikalavimus į rungtynes atvykti pasipuošus ir su klubo atributika.

Carmelo Anthony, Derrickas Rose'as, Joakimas Noah ar Brandonas Jenningsas – tai būrys aukščiausio kalibro krepšininkų, kurie pasižymi pakankamai sudėtingu charakteriu. Tačiau rūbinėje nekyla problemų rasti bendros kalbos su NBA žvaigždėmis.

„Normalu, kad bet kurioje komandoje – ar tai NBA, ar rinktinėje, nebus taip, kad visi bendraus vienodai daug. Bet nepasakyčiau, kad pas mus žaidėjai pasiskirstė į amerikiečių ir europiečių stovyklas, – tikino M.Kuzminskas. – Važiuodamas čia buvau girdėjęs visokių gandų, kad komandos būna nedraugiškos, žaidėjai eina valgyti po vieną, įlenda į telefonus. Bet atmosfera Niujorke nebloga. Mūsų lyderiai už tai atsakingi ir palaiko tą tvarką. Pavyzdžiui, išvykos rungtynėse visi sėdime kartu ir bendrai valgome. Be to, nuo pirmos dienos mus, naujokus, įtraukė ir priėmė labai gražiai.“

Atrodo, atžaidė 40 minučių, o toks Derrickas Rose'as į treniruotę ateina valanda anksčiau atlikti savo metimų, procedūrų.

Atmosferos „Knicks“ rūbinėje nepakeitė ir pirmieji pralaimėjimai NBA sezono starte. Pasak Mindaugo, išgyventi ar prisidžiaugti nėra kada – vienerias rungtynes keičia kitos rungtynės.

Būtent pašėlęs NBA tempas M.Kuzminskui liko kaip labiausiai neįprastas dalykas. Bet Niujorką lietuvis baigė prisijaukinti.

„Gerų ekskursijų čia pravesti dar negalėčiau. Geriau pažinti Niujorką reikia ne metų ir ne dviejų. Čia yra tiek daug draugų rekomenduotų vietų, kad tam reikia skirti daug laiko, o jo nėra.

Bet pripratau prie visko. Jau tokie esame su Egle, kad kur bebūtume, sugebame susikurti aplinką, – žvilgtelėjęs į interviu metu netoliese ant fotelio įsitaisiusią savo mylimąją, kalbėjo M.Kuzminskas. – Be abejo, mažiau patinka tai, kad privalu labai tiksliai susiplanuoti laiką, anksčiau išvažiuoti, kad nepavėluotume – gali bet kada užstrigti spūstyje. O patinka, kad gali rasti viską nuo A iki Z: pradedant miuziklais ar gražiomis vietomis pasivaikščiojimams, pavalgymui.“

Niujorką Mindaugas jau prisijaukino. Nuostabos nebekelia Manhatano šaligatviuose gūžtas įsikūrę benamiai, kurių vienas prie mobiliųjų įkrovimo punkto nežinia iš kur krovėsi planšetinį kompiuterį. Ar Jėzaus idėjas garsiai skleidžiantys keistuoliai ant kampo prie šviesaforo, klykaujančios moterys prie „Starbucks“, įvairiausių pasiūlymų visada turintys narkomanai, skleidžiantys marihuanos tvaiką prie Pensilvanijos stoties, ar nuolat kaukiančios gaisrinių ir policijos sirenos.

Tai neprilygsta pasakiškiems Manhatano vaizdams, atviroms kavinėms dangoraižiuose, kurie gatvėse kuria ypatingą atmosferą. Ypatinga atmosfera ir ramybe milžiniškame mieste dvelkia centrinis ar „Bryant“ parkai, kur išlietos nuostabios ledo čiuožyklos. Neprilygsta tai jaukiai kalėdinei nuotaikai, kuria jau gyvena Niujorkas.

Beliko tik prisijaukinti „Knicks“ komandą ir „Madison Square Garden“ žiūrovus. Tik čia tai jau bus sunkesnė užduotis.

VIDEO: M.Kuzminskas: kad Domantas Sabonis žais NBA, tai tada jau galvojau, bet nebuvau visai tikras dėl savęs
VIDEO: Domantas Sabonis: su Lietuvos rinktine noriu žaisti kiekvieną vasarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius