-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 01

NBA laisvųjų agentų turgus: 10 geidžiamiausių krepšininkų

Liepos 1-ąją atsidarė NBA laisvųjų agentų turgus ir nuo penktadienio ekipos oficialiai gali pradėti susitikimus su kontrakto neturinčiais lygos krepšininkais. Šią vasarą komandą gali pakeisti ne vienas aukšto kalibro žaidėjas, todėl pateikiame jums dešimt geidžiamiausių šios vasaros NBA laisvųjų agentų.
Lebronas Jamesas
Lebronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Verti paminėjimo, bet į dešimtuką nepatekę krepšininkai: Bradley Bealas (apribotasis laisvasis agentas), Dirkas Nowitzkis, Chandleris Parsonsas, Pau Gasolis ir Bismackas Biyombo.

10. Nicolas Batumas

„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Curry ir Nicolas Batumas
„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Curry ir Nicolas Batumas

Labiausiai tikėtina: „Charlotte Hornets“

„Širšės“ nuolat kalba apie tai, kad išlaikyti šį Prancūzijos rinktinės narį jiems yra vienas iš didžiausių šios vasaros prioritetų. Krepšininkas ne kartą buvo išreiškęs savo meilę šiai ekipai, todėl tikėtina, kad N.Batumo karjera tęsis tame pačiame klube.

Gali suvilioti: „Golden State Warriors“, „Dallas Mavericks“, „Los Angeles Lakers“

Pati pirma prancūzo stotelė liepos 1-ąją yra Dalasas, o „Mavericks“ ieško kuo pakeisti vilčių nepateisinusį Chandlerį Parsonsą. „Warriors“ siekia į komandą prisivilioti Keviną Durantą, tačiau jeigu to padaryti nepavyks, tai prancūzas gali papildyti praėjusių metų NBA čempionų ekipą. Tiesa, tuomet nebus pratęsiamas kontraktas su Harrisonu Barnesu.

9. Dwyane'as Wade'as

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwyane'as Wade'as ir LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwyane'as Wade'as ir LeBronas Jamesas

Labiausiai tikėtina: „Miami Heat“

„Heat“ komandos simbolis, ko gero, savo ekipos nepaliks. Žaidėjui greičiausiai reikės susimažinti savo algą, nes į Majamį kitaip nepavyks susigrąžinti Hassano Whiteside'o arba prisivilioti naujo krepšininko.

Gali suvilioti: „Cleveland Cavaliers“

D.Wade'as savo vasarą leidžia jachtoje kartu su Lebronu Jamesu ir gali netikėtai sugalvoti prisijungti prie savo gero draugo NBA čempionų ekipoje. Vieną kartą šis bičiulių susibūrimas jau mus nustebino ir, ko gero, nustebintų ir antrą sykį.

8. DeMaras Derozanas

AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas

Labiausiai tikėtina: „Toronto Raptors“

Daugelį kartų šį sezoną D.Derozanas teigė, kad nori pasilikti Toronte, todėl reikia pažiūrėti ar „Raptors“ generalinis vadybininkas Masai Ujiri mato jį savo ateities planuose. Vienintele bėda gali tapti amerikiečio noras gauti maksimalią sutartį, nes ją pasirašius į komandą greičiausiai nebegrįš atsarginius „roplių“ centras Bismackas Biyombo.

Gali suvilioti: „Los Angeles Lakers“

„Lakers“ šį tarpsezonį medžios beveik visus laisvuosius agentus išskyrus Keviną Durantą, nes šis atsisakė su jais susitikti. D.Derozanas yra kilęs iš Los Andželo, todėl ši komanda yra visai realus variantas. Luke'o Waltono sistemoje jis galėtų atlikti Klay'aus Thompsono pareigas, tačiau vasarą reikėtų smarkiai padirbėti prie metimo nuo trijų taškų linijos.

7. Dwightas Howardas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwightas Howardas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwightas Howardas

Labiausiai tikėtina: „Boston Celtics“

Šiuo metu daugelis šaltinių teigia, kad Bostonas rodo itin didelį susidomėjimą šiuo aukštaūgiu ir tai yra viena realiausių jo sekančių karjeros stotelių. Bradas Stevensas yra fenomenalus strategas ir tikrai surastų kaip išnaudoti šį žaidėją, tačiau dar vis yra keista įsivaizduoti šį centrą su žaliąja „Celtics“ apranga.

Gali suvilioti: „Atlanta Hawks“

D.Howardas yra kilęs iš Atlantos, todėl gali sugrįžti namo ir žaisti savo miesto klube. „Hawks“ vis dar yra viena geriausių rytų konferencijos ekipų, todėl tai būtų labai rimtas pastiprinimas. Tris kartus geriausiai besiginančiam lygos krepšininkui kaip tik ir reikia komandos, kuri būtų puikiai subalansuota ir darniai veiktų, nes laikai, kai jis gali vienas nešti ekipą į priekį jau seniai baigėsi.

6. Mike'as Conley

„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Conley
„Scanpix“/AP nuotr./Mike'as Conley

Labiausiai tikėtina: „Memphis Grizzlies“

Šis įžaidėjas Memfiui puikiai tinka, todėl turėtų pasilikti komandoje, kurioje rungtyniavo pastaruosius aštuonerius metus. „Grizliai“ gali jam pasiūlyti daugiau pinigų, tačiau ekipai reikia pastiprinimo. Kalbama, kad Memfio ekipos vadovai ketina siekti Chandlero Parsonso parašo ant naujos sutarties.

Gali suvilioti: „Dallas Mavericks“

Vienintelė reali atkrintamųjų varžybų komanda, kuriai reikia pagrindinio įžaidėjo paslaugų. Daug buvo kalbama apie „New York Knicks“ bei jų troškimą įsigyti krepšininką, tačiau jie neseniai mainų būdu gavo Derricką Rose'ą. Dalaso komanda šį tarpsezonį ketina būti agresyvi ir negailėti pinigų. Niekas nenori, kad pasikartotų praėjusių metų scenarijus, kai sutikęs atvykti Dalasą, staiga persigalvojo Deandre Jordanas.

5. Alas Horfordas

„Scanpix“/AP nuotr./Alas Horfordas
„Scanpix“/AP nuotr./Alas Horfordas

Labiausiai tikėtina: „Boston Celtics“, „Houston Rockets“, „Oklahoma City Thunder“

Didelė nežinia supa sekančią A.Horfordo karjeros stotelę. Krepšininkas ketina susitikti su nemažai NBA ekipų, o minėtosios trys komandos yra realiausios kandidatės įsigyti žaidėją. Vieną įdomiausių kandidatūrų iškėlė Oklahoma.

Ją treniruoja Billy Donovanas, kuris su juo dirbo 2007-aiais Floridos universitete. „Thunder“ nori dar labiau sustiprinti savąją komandą ir taip parodyti Kevinui Durantui, kad šiais metais jie yra dar stipresni nei pernai. A.Horfordas taip pat puikiai tiktų ir „Rockets“ bei „Celtics“ žaidimo stiliams.

Gali suvilioti: „Detroit Pistons“, „Miami Heat“

Jau minėjome, kad A.Horfordas rungtyniavo Floridos universitete, todėl žino ką reiškia gyventi pajamų mokesčio ir lietaus neturinčioje JAV valstijoje. Jeigu Majamio ekipa praranda H.Whiteside'ą, tai jų žvilgsniai tikrai kryps į Atlantos vidurio puolėją. „Pistons“ į lenktynes dėl žaidėjo prisijungė visai neseniai, todėl jie gali tapti tamsiuoju arkliuku.

4. Hassanas Whiteside'as

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Hassanas Whiteside'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas ir Hassanas Whiteside'as

Labiausiai tikėtina: „Miami Heat“, „Dallas Mavericks“

Teigiama, kad Dalaso komanda net nedvejodama siūlys vidurio puolėjui maksimalios vertės sutartį, todėl lieka ne aišku ar tą patį ryšis padaryti Majamis. „Heat“ yra ekipa, kuri žaidėją atrado bei suteikė jam antrą šansą. Juk būtent čia jis ir tapo krepšininku, kuriam jau klijuojama maksimalios vertės žaidėjo etiketė. Šaltiniai teigia, kad centras nori susikoncentruoti tik ties šiais dviem klubais.

Gali suvilioti: „Portland Trail Blazers“

Nors šiuo metu daugiausiai kalbama apie dvi ekipas, tačiau vidurio puolėjas susitiks ir su „Portland Trail Blazers“ vadovais. Tai komanda, kuriai žūtbūt reikia papildymo, o puikiai besiginantis H.Whiteside'as būtų rimta pagalba Portlando gynėjų duetui Damianui Lillardui bei CJ McCollumui.

3. Andre Drummondas (apribotasis laisvasis agentas)

„Scanpix“ nuotr./Andre Drummondas
„Scanpix“ nuotr./Andre Drummondas

Neabejotinai: „Detroit Pistons“

Daug kartų komandos vadovai kartojo, kad padės parašą po bet kokia sutartimi, kurią siūlys kitos komandos. Vidurio puolėjui vos 22-eji metai, o tokie jauni bei talentingi krepšininkai stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje tikrai nesimėto.

Žaidėją gali bandyti suvilioti kitos ekipos, tačiau apriboto laisvojo agento statusas neleis jam pereiti į kitą komandą.

2. Lebronas Jamesas

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Kobe Bryantas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Kobe Bryantas

Labiausiai tikėtina: „Cleveland Cavaliers“

Geriausias lygos krepšininkas yra antroje šio sąrašo vietoje vien dėl to, kad jis iš Klyvlando niekur neketina trauktis. „Karalius“ ką tik su šia komanda laimėjo NBA čempionų žiedus, o organizacijoje turi itin didelę įtaką. Tai yra jo namai bei jo ekipa.

Gali suvilioti: „Los Angeles Lakers“

L.Jamesas daug kartų yra kalbėjęs apie tai, kad nori suburti super komandą, o Los Andželas teoriškai būtų tam puiki vieta. D.Wade'as šiuo metu neturi kontrakto, o Carmelo Anthony arba Chrisą Paulą ekipai, ko gero, pavyktų gauti mainų būdu. Žinoma, reikėtų paaukoti kelis ateities žaidėjus, tačiau Mitchas Kupchakas už tokią galimybę juos atiduotų net nesudvejojęs.

1. Kevinas Durantas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Andre Iguodala
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas ir Andre Iguodala

Labiausiai tikėtina: „Oklahoma City Thunder“

KD yra sentimentalus vyrukas ir yra prisirišęs prie Oklahomos ekipos vadovų, sirgalių bei komandos draugų. „Thunder“ jau atliko mainus, kuriais sustiprino ekipą ir pranešama, kad medžioja ir Alą Horfordą. Krepšininkui nebūtinai reikia įsipareigoti Oklahomai ilgam laikui. Jis gali pasirinkti vienerių metų sutartį, palaukti didėjančios algų kepurės kitą vasarą ir tuomet priimti ilgalaikį sprendimą.

2017-aisiais kontraktas baigsis ir Russellui Westbrookui, todėl ilgalaikė sutartis su „Thunder“ yra mažai tikėtina. Jeigu K.Durantas ir priims antraštes sprogdinantį sprendimą, tai greičiausiai bus kitais metais.

Gali suvilioti: „Golden State Warriors“, „San Antonio Spurs“, „Boston Celtics“, „Miami Heat“

Visos šios komandos turi vienodai galimybių, nes KD niekur neturėtų išvykti iš Oklahomos. „Warriors“ gali pasiūlyti žaidėjui realiausią galimybę laimėti NBA titulą, o „Spurs“ organizaciją K.Durantas labai mėgsta bei gerbia Gregą Popovičių.

Jis gali pasirinkti „Boston Celtics“, nes tai yra legendinė franšizė, o KD yra didelis Larry Birdo gerbėjas, o Majamis gali sukurti stebuklą nebent Patas Riley sugebės savo burtų knygoje rasti tinkamą burtažodį.

Liepos 1-oji jau čia, todėl NBA laisvųjų agentų turgus yra oficialiai atidarytas. Priminsime, kad komandos gali kalbėtis su žaidėjais, tačiau oficialiai sutartis galima bus pasirašyti nuo liepos 7 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius