-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 22

NBA trenerių reitingas – kur rikiuojasi lietuviams vadovausiantys strategai?

Prieš prasidedant naujojo NBA sezono treniruočių stovykloms ir ikisezoninėms rungtynėms „Blacher Report“ skelbia geriausių lygos trenerių reitingą.
Greggas Popovichius
Greggas Popovichius / „Scanpix“ nuotr.

1. Greggas Popovichius, „San Antonio Spurs“

Penki čempiono žiedai, trys metų trenerio apdovanojimai, jau beveik 1100 pergalių. Kito tokio G.Popovichiaus nebuvo ir greičiausiai nebus – tai ne mažesnis „Spurs“ klubo simbolis nei Timas Duncanas ar naujoji žvaigždė Kawhi Leonardas.

G.Popovichius į komandą sugeba pritraukti ne tik puikius talentus, bet ir sėkmę – „Spurs“ metai iš metų yra tarp pretendentų į čempionų titulą, nesvarbu, kaip komanda pasikeičia.

2. Rickas Carlisle'as, „Dallas Mavericks“

Dar vienas mohikanas ir puikus puolimo specialistas. Nuo tada, kai R.Carlisle'as pradėjo treniruoti „Mavs“, komanda turi septintą geriausią puolimo reitingą lygoje. Tik vieną sezoną iš aštuonių R.Carlisle'o treniruojamas Dalaso klubas iškrito už NBA efektyviausiai atakuojančių komandų dvyliktuko.

„Mavericks“ visada kaunasi dėl patekimo į atkrintamąsias, kartą laimėjo čempionų žiedus.

„Scanpix“ nuotr./Bradas Stevensas
„Scanpix“ nuotr./Bradas Stevensas

3. Bradas Stevensas, „Boston Celtics“

39-erių specialistas NBA dirba tik trejus metus, bet jau dabar vadinamas vienu geriausių ir tuo pačiu perspektyviausių trenerių. Pernai jis buvo tarp pretendentų į geriausio sezono trenerio titulą. B.Stevensas padėjo atstatyti „Celtics“ klubą vos per kelis metus. Pernai NBA buvo tik trys komandos, patekusios tarp 13-os efektyviausių puolime, gynyboje ir pagal žaidimo tempą – tai buvo „Warriors“, „Thunder“ ir „Celtics“.

„Scanpix“ nuotr./Mike'as Budenholzeris
„Scanpix“ nuotr./Mike'as Budenholzeris

4. Mike'as Budenholzeris, „Atlanta Hawks“

Geriausias 2014-2015 m. treneris pernai patyrė nemažai nesėkmių su „Hawks“. Ekipa pagal atakų efektyvumą nukrito iš šeštosios vietos net į 18-ąją.

Vis dėlto komanda yra geresnėje padėtyje nei buvo prieš M.Budenholzeriui atvykstant. Tik „Warriors“ pernai atlikdavo daugiau rezultatyvių perdavimų, o pagrindinis puolimo suprastėjimas sąlygotas blogesnio tritaškių taiklumo. Tačiau smarkiai pagerėjo gynyba – „Hawks“ sezoną užbaigė kaip antra mažiausiai taškų per šimtą atakų praleidžianti NBA komanda.

Taip, vasarą įvyko daug pasikeitimų – išvyko Jeffas Teague ir Alas Horfordas, tačiau įsigytas Dwightas Howardas, o pagrindinio įžaidėjo vaidmuo atiteks Dennisui Schroderiui. Komanda turi senstančių veteranų ir treneriui teks padirbėti, kad išlaikytų aukštą lygį, tačiau iki šiol M.Budenholzeriui puikiai pavykdavo.

„Scanpix“ nuotr./Steve'as Kerras
„Scanpix“ nuotr./Steve'as Kerras

5. Steve'as Kerras, „Golden State Warriors“

Taip, čempione tapusi „Warriors“ komanda buvo surinkta dar iki S.Kerro atėjimo, tačiau kartu su juo ekipa tapo geresne. Prieš jį treneriu dirbęs Markas Jacksonas nesugebėjo sukurti tokio puikaus žaidimo puolime – daug perdavimų, viskas vyksta sklandžiai ir žaismingai. Be to, S.Kerras puikiai prisitaikė prie komandos sudėties ir naudojo žemą penketą, kas tapo nauja krepšinio mada.

Komandai galiausiai pavyko prisivilioti tokią žvaigždę kaip K.Durantas. Visi žino apie nuostabią „Warriors“ atmosferą už aikštės ribų – ji sukurta su S.Kerro pagalba. Atsiminkite, kad šis treneris dar yra naujokas, bet jau turi NBA žiedą ir geriausio trenerio prizą.

6. Steve'as Cliffordas, „Charlotte Hornets“
7. Stanas Van Gundy, „Detroit Pistons“
8. Erikas Spoelstra, „Miami Heat“
9. Terry Stottsas, „Portland Trail Blazers“
10. Quinas Snyderis, „Utah Jazz“
11. Tomas Thibodeau, „Minnesota Timberwolves“
12. Mike'as Malone'as, „Denver Nuggets“
13. Docas Riversas, „Los Angeles Clippers“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Casey
AFP/„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Casey

14. Dwane'as Casey, „Toronto Raptors“

Daugelis sakys, kad puiki „Raptors“ sudėtis yra labiau generalinio vadybininko Masai Ujirio nuopelnas, tačiau komandą į priekį veda ne jis, o treneris. D.Casey kurį laiką sėdėjo ant karštosios kėdės, tačiau „Raptors“ pasiekė Rytų konferencijos finalą. Pernai ekipa buvo penktoje vietoje pagal puolimo efektyvumą ir dešimtoje pagal per 100 atakų praleidžiamus taškus gynyboje.

Treneris sugebėjo sumažinti DeMaro DeRozano įtaką žaidimui, kai jam nesiseka, padarė puikų atakų organizatorių iš Kyle'o Lowry. Jis moka išnaudoti nuo suolo kylančio Cory Josepho talentą, suteikė šansą Normanui Powellui. Treneris tikrai turėjo daug įtakos „Raptors“ pakilimui tarp elitinių NBA klubų.

15. Frankas Vogelis, „Orlando Magic“
16. Scottas Brooksas, „Washington Wizards“
17. Tyronnas Lue, „Cleveland Cavaliers“
18. Brettas Brownas, „Philadelphia 76ers“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as D'Antoni
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as D'Antoni

19. Mike'as D'Antoni, „Houston Rockets“

Taip, kol kas sekėsi jam tik „Suns“ klube, tačiau yra objektyvių priežasčių nesėkmėms „Lakers“ ir „Knicks“ ekipose. Taip, M.D'Antoni yra silpnas gynyboje, tačiau tikras puolimo meistras.

Treneris sunkiai išnaudoja žaidėjus, kurie nelabai tinka jo sistemai, tačiau su tinkamu puolimo arsenalu M.D'Antoni komandos taps didžiuliu varžovų galvos skausmu. Tokią komandą treneris pagaliau turi – J.Hardeno kompanijos gynyba tikrai nebus gera, tačiau „Rockets“ bus viena rezultatyviausių lygos komandų.

20. Jasonas Kiddas, „Milwaukee Bucks“

„Scanpix“ nuotr./Billy Donovanas
„Scanpix“ nuotr./Billy Donovanas

21. Billy Donovanas, „Oklahoma City Thunder“

Praėjusį sezoną komandą ėmęs treniruoti B.Donovanas didelių keitimų klube nedarė, o jų ir nereikėjo, nes ekipa puikiai veikė. Treneris turėjo dvi superžvaigždes – Russellą Westbrooką ir Keviną Durantą – tad nesisekti tiesiog negalėjo.

Dabar K.Duranto ir Serge'o Ibakos išvykimas leis treneriui parodyti, ką jis sugeba. Treneris vis dar turi vieną geriausių NBA krepšininkų, tačiau praradus du startinio penketo narius teks įrodyti, kad gali dirbti stipriausioje pasaulio lygoje.

22. Fredas Hoibergas, „Chicago Bulls“
23. Jeffas Hornacekas, „New York Knicks“
24. Dave'as Joergeris, „Sacramento Kings“
25. Alvinas Gentry, „New Orleans Pelicans“
26. Davidas Fizdale'as, „Memphis Grizzlies“
27. Kenny Atkinsonas, „Brooklyn Nets“
28. Luke'as Waltonas, „Los Angeles Lakers“
29. Earlas Watsonas, „Phoenix Suns“
30. Nate'as McMillanas, „Indiana Pacers“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius