Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 09

Pilkos į NBA grįžusio buvusio žalgiriečio dienos

Praėjusį sezoną Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs amerikietis Jamesas Andersonas įvykdė savo tikslą. Po gero sezono Eurolygoje 26 metų 198 cm ūgio krepšininkas sugrįžo į NBA ir pateko į geresnę komandą. Bet Sakramente kaupiasi pilki debesys. Ir virš „Sacramento Kings“ komandos, ir virš J.Andersono.
Jamesas Andersonas
Jamesas Andersonas / „Scanpix“ nuotr.

2013-2014 m. sezoną J.Andersonas atstovavo „Philadelphia 76ers” komandai ir rinko 10,1 taško. Šį sezoną „Kings“ treneris George'as Karlas atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galinčiam rungtyniauti žaidėjui duoda pasireikšti vos po 11 minučių.

Per tokį laiką kalnų nenuversi – J.Andersonas renka vid. 2,4 taško ir atkovoja 1,3 atšokusio kamuolio.

Neauksinė ir J.Andersono alga – milijonas JAV dolerių (neatskaičiavus mokesčių). Vasarą jis galės pats nuspręsti, ar likti Sakramente dar metams už 1,139 mln. per sezoną, tačiau jei jo vaidmuo nesikeis, tęsti karjerą „Kings“ nebus prasmės.

J.Andersono atlyginimas lyginant su sezonu „Žalgiryje“ šoktelėjo penkis kartus, tačiau Europos turtingieji amerikiečiui siūlė gerokai didesnius pinigus, kad šis liktų Senajame žemyne. Bet amerikietis norėjo žūtbūt sugrįžti į NBA.

Sakramente buvęs žalgirietis atsidūrė ne tik už starto penketo lengvojo krašto puolėjo Rudy Gay, bet ir Izraelio žvaigždės Omri Casspi nugarų.

„Scanpix“ nuotr./Jamesas Andersonas ir Jamesas Hardenas
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Andersonas ir Jamesas Hardenas

„Kings“ treneris G.Karlas ne kartą teigė, kad J.Andersonas yra geriausiai besiginantis komandos narys, bet skaičiai rodo, kad treneriui gynybos nelabai reikia.

Kol kas tai yra prasčiausias J.Andersono sezonas per ketverių metų karjerą NBA.

Su 21 pergale ir 31 pralaimėjimu „Kings“ NBA Vakarų konferencijoje užima dešimtąją vietą. Ieškodamas prasto žaidimo priežasčių treneris G.Karlas nusprendė paeksperimentuoti.

„Dabar yra galimybė į žaidimą įnešti gynybos. Bandai įtraukti geriau besiginantį žaidėją į starto penketą“, – sakė G.Karlas.

Jis išleido J.Andersoną į starto penketą dvikovoje su „Cleveland Cavaliers“. J.Andersonui teko gintis prieš LeBroną Jamesą.

G.Karlas tikėjosi, kad J.Andersonas taip užvaikys LeBroną, jog šis turės versti taškus per jėgą. „Cavaliers“ lyderis baigė rungtynes su 21 tašku (8/16 met., 3,9 tšk. mažiau nei jo vidurkis), 10 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų, o „Kings“ pralaimėjo 110:120.

„Scanpix“ nuotr./George'as Karlas
„Scanpix“ nuotr./George'as Karlas

Po dar vieno pralaimėjimo JAV žiniasklaidoje jau viešai kalbama apie G.Karlo atleidimą. Pranešama, kad „Kings“ turėtų atleisti strategą artimiausiomis dienomis. Planuojama, kad prieš pat Visų žvaigždžių rungtynes, kai „Kings“ susitiks su „76ers“.

Kad atmosfera Sakramente tragiška, rodo tai, kad vos keli žaidėjai rungtynių dieną pasirodė rytiniame komandos pamėtyme į krepšį.

„Kai rytinėje treniruotėje pasirodė 3-4 žaidėjai, kaip galima tikėtis laimėti?“ – piktinosi R.Rondo.

G.Karlas dar sezono pradžioje buvo įsivėlęs į konfliktą su komandos lyderiu DeMarcusu Cousinsu. Jis sunkiai suvaldo ir įžaidėją Rajoną Rondo.

ESPN skelbia, kad permainų trenerio poste užsigeidė klubo direktorius Vlade Divacas. Jis nemato kito kelio, kaip pagerinti „Kings“ žaidimą.

64-erių G.Karlas „Kings“ vairą perėmė lygiai prieš metus ir pasirašė ketverių metų 15 mln. JAV dolerių kontraktą. „Kings“ nuo 2007-ųjų pakeitė rekordiškai daug trenerių – devynis. Nė vienas iš jų neatvedė Sakramento krepšininkų į atkrintamąsias varžybas.

ESPN praneša, kad „Kings“ pradžiai pakeis G.Karlą laikinuoju treneriu ir neskubins naujo stratego paieškų – nori rasti geriausią įmanomą variantą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius