-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 24

Pirmasis etapas įveiktas, tačiau NBA čempionų gynyba vis dar kelia nerimą

NBA titulą ginanti „Cleveland Cavaliers“ tapo pirmąja komanda, kuriai pavyko patekti į antrąjį atkrintamųjų varžybų etapą. LeBronas Jamesas serijoje su „Indiana Pacers“ atrodė nuostabiai, rezultatas 4-0, tačiau Klivlando miesto komanda vis dar susiduria su problemomis gynyboje, kurios jiems gali atsiliepti ateityje.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

Visų pirma, „Cavaliers“ tikrai pateks į NBA superfinalą. Tuo abejoti nereikia. Tai yra geriausia komanda Rytų konferencijoje, o L.Jamesas tikrai atves ją į lemiamą mūšį dėl titulo. Tačiau problema yra ta, jog toje serijoje greičiausiai lauks „Warriors“, o jie tokių klaidų gynyboje tikrai neatleis.

Vienas įdomiausių skaičių „Cavaliers“ ir „Pacers“ serijoje yra tai, kad iš viso visas keturias pergales Klivlando klubas iškovojo vos 16 taškų skirtumu. Tai mažiausias rodiklis per visą NBA istoriją, kai laimima rezultatu 4-0.

„Cavaliers“ gynybos reitingas prieš „Pacers“ buvo 111,1, o tai beveik toks pat rodiklis, kokį NBA čempionai turėjo po NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio (111). Su tokiais skaičiais L.Jamesas ir kompanija užėmė vos 29 vietą visoje NBA per minėtąjį laikotarpį.

Žinoma, Klivlando krepšininkai bandys įjungti aukštesnę pavarą kituose etapuose, tačiau jau dabar labai trūksta paprasčiausio susikalbėjimo gynyboje. Tiek daug atakų baigiasi tuo, kad L.Jamesas šaukia ant savo komandos draugų ir išdėsto jiems jų padarytas klaidas.

Ryšys tarp žaidėjų kol kas yra smarkiai nutrūkęs, o gynyboje vis dar labai sunkiai susitvarko vieni pagrindinių „Cavaliers“ žaidėjų Kevinas Love'as ir Kyrie Irvingas. Klivlando komanda neturi nė vieno aukštaūgio, kuris puikiai blokuotų varžovų metimus, o daugeliui žaidėjų jau yra per 30 metų, todėl pagreitinus žaidimą jie dažnai nespėja.

„Cavaliers“ turėjo tris penketus, kurie vidutiniškai kartu žaidė daugiau nei po 20 min. per rungtynes. K.Irvingo, J.R.Smitho, L.Jameso, K.Love'o ir Tristano Thompsono penketas šioje serijoje žaidė „į minusą“, tačiau situacija pagerėdavo J.R.Smithą pakeitus Imanu Shumpertu.

Įdomu tai, kad geriausias penketas puolime susidarė iš L.Jameso, Channingo Frye, Kyle'o Korverio, I.Shumperto ir Derono Williamso (+18,1). Tiesa, problema ir vėl ta pati. Šio penketo gynybos reitingas buvo tragiškas 123.

Kitame etape NBA čempionų laukia „Bucks“ arba „Raptors“, o šios dvi komandos turės kur kas daugiau ginklų puolime, kurie galės atakuoti silpną „Cavaliers“ gynybą.

Toronto klubas turi gerokai daugiau ginklų bei universalumo, o „Bucks“, pataikydami tritaškius, yra labai pavojinga komanda. Vienintelis būdas sustabdyti pastaruosius būtų L.Jamesui gintis prieš Giannį Antetokounmpo, tačiau sunku pasakyti, ar „karalius“ eikvos tiek daug jėgų gynyboje.

Kalbant apie Vakarų konferenciją, tai tokią „Cavaliers“ gynybą dabar išdarkytų „Warriors“, „Spurs“, „Rockets“ ir galbūt netgi „Grizzlies“?

Galų gale, „Cavaliers“ pabaigė seriją su „Pacers“ ir vis dar yra pagrindiniai favoritai Rytų konferencijoje. Kita vertus, L.Jamesas ir kompanija žadėjo įjungti kitą bėgį gynyboje, kai prasidės atkrintamosios, tačiau panašu, kad to jau tikėtis neverta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius