Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2016 11 24

„Rockets“ atsibodo derėtis – mažins pasiūlymą D.Motiejūnui: „Mes jo nelaukiame“

Trečiadienį Donatas Motiejūnas nepriėmė „Houston Rockets“ kontrakto pasiūlymo ir po penkių mėnesių derybų Hjustono klubas nusprendė sugriežtinti toną. ESPN skelbia, kad buvusį pasiūlymą „Rockets“ klubas mažins milijonu.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lapkričio 23-oji buvo paskutinė diena, kai komandos gali pasirašyti sutartis su krepšininkais ir pasilikti galimybę jų atsikratyti iki šio sezono mainų lango pabaigos.

D.Motiejūnas šią vasarą buvo apribotasis laisvasis agentas ir atsisakė kvalifikacinio pasiūlymo, kuris siekė 4,4 mln. JAV dolerių. Paskutinis pasiūlymas, kurį pateikė „Rockets“ buvo kelerių metų kontraktas, kurio vertė apie 7-8 mln. JAV dolerių kasmet. Tačiau jo D.Motiejūnas taip pat nepriėmė.

Dabar ESPN skelbia, kad kitas pasiūlymas lietuviui bus nebe toks dosnus – kasmetinis atlyginimas bus mažinamas bent milijonu.

ESPN šaltiniai teigia, kad pats D.Motiejūnas yra „nustebęs ir nusivylęs“, kad per penkis mėnesius nepavyko pasiekti susitarimo su „Rockets“.

Apie lietuvio situaciją dažnai atsiliepiantis „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni taip pat keičia toną. Trečiadienio vakarą jis pareiškė, kad klubas juda į priekį: „Mes jo nelaukiame. Mes bandome vystyti savo žaidimą ir žaidėjus bei jų vaidmenis komandoje. Tačiau D.Motiejūnas yra pakankamai geras, kad pasikeitus situacijai, mes jį priimtume ir pažiūrėtume, kas bus. Tačiau jis turi apsispręsti. Tai verslas ir organizacija yra verslas. Žaidėjai turi daryti tai, kas jiems atrodo geriausia.“

Asmeninio archyvo nuotr./Mike'as D'Antoni ir Donatas Motiejūnas
Asmeninio archyvo nuotr./Mike'as D'Antoni ir Donatas Motiejūnas

Pagrindinė nesutarimų priežastis – Hjustono klubas garantuoja tik vienerių metų kontraktą, atsižvelgdamas į lietuvio nugaros traumų istoriją. Lietuvio stovykla įsitikinusi, kad tai prastas krepšininko įvertinimas.

NBA dar yra komandų, kurios gali persivilioti D.Motiejūną ir turi tam pakankamai pinigų. Tiesa, viešai apie susidomėjimą lietuviu niekas nepaskelbė.

Jeigu D-Mo nuspręstų sugrįžti į Europą, o vėliau persikelti atgal į JAV, tai „Rockets“ ir vėl turėtų pirmenybę krepšininkui pasiūlyti sutartį. Jo apribotojo laisvojo agento statusas niekur nedings.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius