-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 27

Sugrįžti ar nesugrįžti: 6 žaidėjai, kurie siekia vėl rungtyniauti NBA

Šią vasarą itin daug pranešimų apie krepšininkus, kurių jau senokai nematėme NBA, tačiau jie nori sugrįžti į aikštę. Pateikiame 3 žaidėjus, kurie vis dar galėtų rungtyniauti aukščiausiame lygyje bei 3 sportininkus, kuriems reikėtų pagaliau paskelbti apie karjeros pabaigą.
Ray Allenas
Ray Allenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ray Allenas NBA

Vertėtų sugrįžti: Ray Allenas

Šiuolaikinėje NBA žaidėjai, kurie gali pataikyti iš toli yra labai vertinami, todėl R.Allenas vis dar galėtų padėti ne vienai lygos komandai. Jis tikrai nesunkiai susirastų ekipą, kurioje galėtų rungtyniauti. Jis visą vasarą derasi dėl galimos vietos sugrįžimui, tačiau niekaip galutinai jos neišsirenka.

Kita vertus, šie gandai žiniasklaidoje sklando jau kelerius metus, o gynėjui pagaliau reikėtų nuspręsti: ar jis baigė karjerą, ar dar ketina žaisti? 41-erių sulaukęs snaiperis yra geriausias kandidatas sugrįžimui. Jis visą savo karjerą pasižymėjo puikia sportine forma, nes labai prižiūri savo kūną.

R.Allenas yra vienas geriausių snaiperių NBA istorijoje ir vargu ar prarado savo metimą, nors paskutinį kartą rungtyniavo tik 2014 metais.

Vertėtų pamiršti: Kwame Brownas

„Scanpix“/AP nuotr./Kwame Brownas
„Scanpix“/AP nuotr./Kwame Brownas

Pirmasis 2001-ųjų NBA naujokų biržos šaukimas niekada taip ir nepateisino lūkesčių. Per savo 12 metų karjerą jis rungtyniavo „Wizards“, „Lakers“, „Grizzlies“, „Pistons“, „Bobcats“, „Warriors“ ir „76ers“ klubuose.

Vidutiniškai savo karjeroje jis rinko po 6,6 taško ir atkovojo 5,5 kamuolio. Tai neblogi skaičiai, tačiau vargu ar jis šiuo metu domina bent vieną NBA klubą. Jis nerungtyniavo jau trejus metus, o šiuo metu jam yra 34-eri.

Pats krepšininkas teigia, kad nori sugrįžti „dėl meilės krepšiniui“. Tačiau kas trukdė tą meilę išreikšti sunkiose treniruotėse per jau sužaistus 12 metų NBA?

Vertėtų sugrįžti: Emeka Okaforas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Emeka Okaforas ir Kobe Bryantas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Emeka Okaforas ir Kobe Bryantas

Keista, kad buvęs antrasis naujokų biržos šaukimas NBA praleido tik 9 sezonus. Nors žvaigžde krepšininkas taip ir netapo, tačiau visuomet puikiai rungtyniavo gynyboje, galėjo pataikyti iš po krepšio bei neblogai atkovojo kamuolius.

Vidutiniškai savo karjeroje žaidėjas rinko beveik dvigubą dublį (12 taškų bei 9,9 kamuolio).

Rimta kaklo trauma privertė jį sustabdyti savo karjerą 2013-aisiais, todėl šiek tiek abejotina, ar komandos ryšis rizikuoti. Tačiau būdamas 33 metų jis nėra labai senas ir vis dar turėtų neblogai rungtyniauti gynyboje bei gerai kovoti dėl kamuolių.

Tokio krepšininko kylančio nuo suolo reikėtų ne vienai ekipai, todėl labai realu, kad E.Okaforas gali sugrįžti į NBA.

Vertėtų pamiršti: Derekas Fisheris

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jau 8 metus D.Fisherį persekioja moteris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jau 8 metus D.Fisherį persekioja moteris

Vasaros pradžioje D.Fisheris socialiniame tinkle „Instagram“ išplatino ne vieną vaizdo įrašą, kuriame treniruojasi sporto salėje ir teigė, jog galvoja apie sugrįžimą. Buvęs „Lakers“ įžaidėjas greitai visus patikslino, kad norėtų pabandyti sugrįžti, tačiau labai agresyviai į aikštę nesiverš.

Būtų labai keista matyti treneriu jau spėjusį padirbėti D.Fisherį vilkint kurios nors komandos marškinėlius. Gynėjui jau 42 metai, todėl mažai tikėtina, kad jis gali atnešti daug naudos aikštėje.

D.Fisheriui reikėtų likti prie treniravimo bei laukti komandos pasiūlymų trenerio pareigoms.

Vertėtų sugrįžti: Xavieras Henry

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xavieras Henry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xavieras Henry

Jaunas ir perspektyvus krepšininkas, kuris tiesiog dingo iš NBA akiračio. Priešingai nei visiems prieš tai minėtiesiems veteranams, X.Henry yra vos 25 metai. Krepšininkas prieš kelerius metus patyrė Achilo sausgyslės traumą, todėl „Lakers“ nusprendė su žaidėju atsisveikinti.

Prieš susižeisdamas, puolėjas kildamas nuo suolo vidutiniškai rinko po 10 taškų. Praėjusį sezoną krepšininkas praleido NBA plėtojimosi lygoje.

Po Achilo sausgyslės traumos sugrįžti nelengva, tačiau puolėjas jau primena senąjį save. Per 19 minučių D Lygoje krepšininkas vidutiniškai rinko po 16 taškų ir krepšį atakavo 44,8 proc. taiklumu.

Tačiau X.Henry sugrįžti į NBA bus sudėtinga dėl to, kad šiuo metu lygoje yra labai daug atletiškų puolėjų. Krepšininkui reikia ir toliau demonstruoti puikų žaidimą kitose lygose ir jam tikrai bus paskambinta.

Vertėtų pamiršti: Stephenas Jacksonas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Jacksonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Jacksonas

38-erių S.Jacksonui beveik nėra galimybių sugrįžti į NBA. Krepšininkas nerungtyniavo nuo 2014-ųjų, o ir tais metais vilkėdamas „Clippers“ aprangą sužaidė vos 9 rungtynes.

Pasitikėjimo savimi žaidėjas turi nemažai, nes jo teigimu, jis ne nori ne tik sugrįžti į NBA, tačiau būtų ir labai svarbus rotacijos žaidėjas.

Tačiau pažvelgus į jo paskutinius sezonus su „Clippers“ ir „Spurs“ – tai yra sunkiai įsivaizduojama. S.Jacksonui reikėtų susikoncentruoti ties laidomis apie krepšinį, kuriose jis atrodo išties neblogai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius