Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 06

Torontas niršta: duokite Jonui Valančiūnui tą prakeiktą kamuolį!

Kyle'o Lowry ir DeMaro DeRozano netaiklių metimų festivalis ir „Toronto Raptors“ abejingumas Jonui Valančiūnui jau kelia nuostabą ne tik lietuviams. ESPN komentatoriai ir Toronto žurnalistai stebėjosi, kodėl 24 metų 213 cm ūgio „centras“ yra pamirštas Toronte. „Kodėl jis negauna kamuolio?!“ – atvirai klausė krepšinio apžvalgininkai.
Jonas Valančiūnas ir DeMaras DeRozanas
Jonas Valančiūnas ir DeMaras DeRozanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Valančiūnas 15+12 | „Toronto Raptors“ – „Miami Heat“ 96:92 | Serija 1-1

„Ne Majamis jį nutildė tris pirmuosius kėlinius. Problema ta, kad tai komandos draugai jį nutildė, – pakėlė balsą „Raptors“ komentatorius Leo Rautinis. – Jonas meta puikiu procentu. Negalima jam tiesiog liepti eiti po krepšiu laukti netaiklių metimų. Reikia jam duoti kamuolį. Tai turi būti „Raptors“ sėkmės formulė!“

„Valančiūnui nesuteikia jokių progų, nors jis yra turbūt stabiliausias „Raptors“ žaidėjas atkrintamosiose... Tai nėra vyrukas, kuris dėlios per galvas. Bet jis renka taškus baudos aikštelėje ir gali būti reikšmingas faktorius“, – L.Rautiniui antrino kolegos iš ESPN.

Kantrybė trūko ne jiems vieniems. „Toronto Sun“ žurnalistas Ryanas Wolstatas J.Valančiūno ignoravimui skyrė visą straipsnį.

„Jonas greičiausiai išgelbėjo „Raptors“ seriją. Tai komiška, painu ir tuo pačiu – tikras kriminalas, kad Jonas dažniau negauna kamuolio. Per visą vakarą jis atliko 9 metimus, iš kurių pataikė 7.

DeMaras DeRozanas atakavo krepšį kaip Kobe Bryantas blogiausiais savo laikais. Mesdamas vieną plytą po kitos ir taip pataikydamas tik 9 metimus iš 24 ir vos 2 baudas iš 8.

Ko dar reikia, kad jis gautų didesnį vaidmenį? Nebegali būti jokių pasiteisinimų.

Kyle'as Lowry atrado savo metimą tada, kai labiausiai reikėjo, bet nerado Valančiūno tiek, kiek jis nusipelnė. Tai vykdavo labai retai, bet kai tik Lowry žaisdavo su Jonu du prieš du, nutikdavo geri dalykai.

Valančiūnas įrodė, kad nei Whiteside'as, nei joks kitas „Heat“ žaidėjas neturėjo jam atsakymo. Lygiai taip pat, kaip ir pirmajame mače. Iki tol, kol „Raptors“ nepradėjo ignoruoti Jono.

Tai didžiulė Toronto komandos yda. Ko gero, fatališka. Pirmajame kėlinyje statistika buvo puiki – 9 rezultatyvūs perdavimai. Bet per antrąjį ir trečiąjį atliko vos du – kaip taip įmanoma?

Turėtų ateiti ta diena, kai Valančiūnas bus svarbiausias žmogus net ir nepaisant to, kad NBA nyksta tradiciniai „centrai“. Bet ta diena greičiausiai ateis tada, kai DeRozanas žais kitame mieste.

Arba kai „Raptors“ išsigydys šią problemą ir DeRozanas supras, kaip gerai visai komandai žaidimas klostosi tada, kai kamuolys juda aikštėje.

Valančiūnas per tris kėlinius buvo surinkęs vos keturis taškus, „Raptors“ atsiliko per vieną metimą ir pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 21:32. Bet tada Valančiūnas pradėjo tiesiog dominuoti.

Tai buvo bene gražiausi jo karjeros momentai.“

Po rungtynių žurnalistai ėmė krutinti „Raptors“ žaidėjus ir trenerius, kritiškai vertino trenerio Dwane'o Casey žodžius. „Visą sezoną jis demonstruoja, kad tobulėja visose srityse. Jo ateitis bus šviesi“, – sakė treneris.

VIDEO: Puikus gimtadienis: J.Valančiūnas išgelbėjo „Raptors“ sezoną

„Toronto Sun“ atkirto: „Bet jis jau išmoko pakankamai, kad galėtų gauti didesnį vaidmenį. Jau dominavo serijoje su „Indiana Pacers“, o dabar – atkarpomis rungtynėse su „Heat“. Jau net neverta kalbėti, kad jis yra vienas efektyviausių taškus renkančių žaidėjų NBA šį sezoną.

Ko dar reikia, kad jis gautų didesnį vaidmenį? Nebegali būti jokių pasiteisinimų.

Vieną dieną „Raptors“ greičiausiai bus gera komanda, kuri labai pasitikės Valančiūnu. Kodėl nepaspartinti to proceso?

DeRozanas ir kompanija turi nuryti savo pasididžiavimą, pakeisti žaidimą ir pasinaudoti tuo, kas yra jų panosėje.“

VIDEO: J.Valančiūnas švytėjo po fantastiškų gimtadienio rungtynių

Toronto žurnalistui antrino ir „Sports Illustrated“.

„Taip, Lowry ir DeRozanas yra kertiniai lyderiai, bet ar iš tiesų Torontui reikia duoti jiems svaidyti 16 metimų iš 46? Torontas turi keisti strategiją, kad jų neištiktų pralaimėjimas Majamyje, kuris jau grėsė komandai ir antrą kartą namuose. „Raptors“ turėtų teikti didesnį prioritetą Valančiūnui“, – rašo „Sports Illustrated“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius