-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 13

Torontui – mįslė dėl Jono Valančiūno

Kaip iš Jono Valančiūno išspausti maksimumą? Šią mįslę bando įminti „Toronto Raptors“ klubas, tačiau panašu, kad atsakymo dar teks paieškoti. „Raptors“ treneris Dwane'as Casey prabilo apie lietuvio vaidmenį komandoje artėjantį sezoną. „Toronto Sun“ rašo, kad „Raptors“ žinutė lietuviui tokia: nori daugiau taškų? Tai tik ledkalnio viršūnė. „Torontas vis dar bando išsiaiškinti, kaip geriau išnaudoti Valančiūną“, – straipsnį apie JV publikuoja „Toronto Sun“.
Jonas Valančiūnas, Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas
Jonas Valančiūnas, Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas / „Scanpix“ nuotr.

„Raptors“ apžvalgininkai jau per atkrintamąsias varžybas piktinosi, kad J.Valančiūnas puolime nesulaukė tiek kamuolių, kiek yra vertas. O visas Toronto klubo puolimas sukosi tik aplink DeMarą DeRozaną ir Kyle'ą Lowry.

Tačiau „Toronto Sun“ konstatuoja – nors siųsti kamuolį po krepšiu dažniau J.Valančiūnui būtų efektyvu, bet tai išsiderina iš „Raptors“ puolimo sistemos. O ji paremta D.DeRozano ir K.Lowry kamuolio įžaidimu ir spaudimu varžovų gynybai.

Esama situacija visiškai patenkintas ir „Raptors“ treneris D.Casey.

„Mes neketiname kardinaliai keisti savo filosofijos. Ypač kai mes praėjusį sezoną NBA pagal puolimo efektyvumą buvome penkti“, – pridūrė „Raptors“ strategas.

Beje, jis užsiminė, kad ne taškai dabar turėtų būti didžiausias J.Valančiūno rūpestis.

D.Casey: „Mes pelnysime tuos taškus. Bet Jono indėlis į komandos žaidimą turėtų koncentruotis į gynybą.“

„Man didesnį rūpestį kelia gynyba. Mes pelnysime tuos taškus. Bet Jono indėlis į komandos žaidimą turėtų koncentruotis į gynybą. Kaip ir visų aukštaūgių, – pabrėžė D.Casey.

– Daugiau žaisime du prieš du, dažniau duosime Jonui pažaisti nugara į krepšį. Bet man iš tikrųjų labiau rūpi gynyba ir kaip ginsis aukštaūgiai. Jonui puolime bus dar keli papildomi deriniai, tačiau tai tik ledkalnio viršūnė palyginus su tuo, ko mums iš jo reikės gynyboje.“

Toronte dabar vyksta kol kas nevaisingos Bismacko Biyombo dublerio paieškos. Joną Valančiūną puikia gynyba nuo suolo papildęs „centras“ iš Kongo dabar vilki „Orlando Magic“ aprangą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas, Bismackas Biyombo ir Kyle'as Lowry
AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas, Bismackas Biyombo ir Kyle'as Lowry

Todėl D.Casey belieka žvalgytis į 9-ąjį šių metų NBA naujokų biržos šaukimą Jakobą Poeltlą, 14-ąjį 2013-ųjų biržos šaukimą Lucasą Nogueirą bei naująjį klubo pirkinį Jaredą Sullingerį.

„Mes vis dar žiūrime, kas gali geriausiai pakilti nuo suolo į Valančiūno vietą, – kalbėjo D.Casey. – Tam dar liko keletas savaičių. Šie trys vyrai išsiaiškins, kurie kompensuos JV buvimą ant suolo.“

Beje, „Toronto Sun“ rašo, kad J.Poeltlas kol kas palieka dar daug laiko reikalaujančio talento įspūdį. Esą J.Valančiūno vietą nuo suolo realiausius šansus turi užimti arba Jaredas Sullingeris, arba Lucasas Nogueira.

NBA sezono startas – spalio 25-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius