Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 10 21

„Žalgirio“ priešininkų ginklas – NBA nesuprastas gynėjas

Vos prieš trejus metus Shane'as Larkinas pravėrė NBA duris, tačiau jau šį penktadienį įžaidėją išvysime Kauno „Žalgirio“ arenoje vilkint Vitorijos „Baskonia“ marškinėlius. Krepšininkas buvo vienas didesnių pastarosios komandos pirkinių šį sezoną bei viena skambiausių pavardžių, kuri atvyko į Europą iš stipriausios pasaulio krepšinio lygos.
Shane'as Larkinas
Shane'as Larkinas / „Scanpix“/AP nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Baskonia“ | 20:00 | Kaunas

Sh.Larkinas savo sutartyje su „Nets“ turėjo galimybę NBA rungtyniauti ir 2016-2017 m. sezone, tačiau per metus jis būtų uždirbęs vos 1,5 mln. JAV dolerių. Žinoma, padidėjus algų kepurei krepšininkas tikėjosi daugiau, tačiau planas ne visai pasiteisino.

NBA komandos jam sutarties nepasiūlė, todėl jis buvo priverstas sutikti su 900 tūkst. JAV dolerių atlyginimu Vitorijoje.

Pagrindinė problema buvo Sh.Larkino nestabilumas. Pažvelgus į statistiką ji nėra labai bloga: įžaidėjas praėjusį sezoną vidutiniškai rinko po 7 taškus ir atliko 4,4 rezultatyvaus perdavimo.

Tačiau kita vertus, krepšininkas rungtyniavo vienoje prasčiausių komandų visoje lygoje ir starto penkete pradėjo 17 rungtynių. Per trejus metus jis pakeitė tris komandas ir niekuomet netikdavo nė vienai iš jų. Žinoma, atvykęs į Ispaniją krepšininkas teisinosi, jog visuomet pakliūdavo į labai prastą situaciją.

„Mano atstovaujama ekipa visuomet rinkdavo pralaimėjimus. „Knicks“ ir „Nets“ tuo metu tiesiog nebuvo sukurtos pergalėms, – aiškino žaidėjas. – Nors mano statistika ir buvo nebloga, tačiau klubų nesėkmės privertė kitas komandas mane nuvertinti.

Jeigu palyginsite mano skaičius su kitų atsarginių įžaidėjų, kurie šią vasarą gavo milijonus, tai didelio skirtumo nerasite. Manau, kad mane per daug nuvertino, o aš taip ir negavau progos atsikleisti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Hollinsas ir Shane'as Larkinas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Hollinsas ir Shane'as Larkinas

Tačiau praėjusį sezoną, kai Sh.Larkinas turėjo nemažai progų pasireikšti „Nets“ trenerio asistentas Tony Brownas buvo kitos nuomonės: „Mes norime, kad jis žaistų geriau. Jis prastai mato aikštę, pridaro per daug klaidų ir nemeta laisvas. Turime ir toliau sunkiai dirbti.“

Galbūt krepšininkas būtų pratęsęs savo karjerą NBA, tačiau pripažino, kad „Nets“ norėjo judėti į priekį, o savo sprendimo nutraukti sutartį su Bruklino ekipa nesigaili:

„Džiaugiuosi, kad esu Vitorijos komandoje, nes galėsiu rungtyniauti su Andrea Bargnani bei Rodrigueú Beaubois. Jie yra labai talentingi. Dėl jų pasirinkau šią ekipą.

Rungtyniausiu Eurolygoje ir turėsiu šansą tobulėti. Man atrodo, kad iš Europos į NBA šiemet persikėlė apie 10 žaidėjų, todėl turiu geras galimybes sugrįžti atgal.“

Savo Eurolygos debiute Sh.Larkinas sužaidė beveik 32 minutes, per kurias pelnė 9 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, tačiau net 4 kartus suklydo.

Panašu, kad žaidėjo trūkumai išliko tie patys. Ar krepšininkas apsipras ispanų gretose? Ar pagaliau pritaps naujojoje komandoje? Amerikiečio kelionės pradžią Europoje pamatysime jau šio vakaro rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius