-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 18

A.Trifunovičius: „Dėl J.Valančiūno laimėsime ne tik mes. Laimės ir Lietuvos, ir Europos krepšinis“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius po pirmosios pergalės Eurolygoje džiaugėsi komandos pademonstruotu žaidimu, o ypač krepšininkų požiūriu į rungtynes. Taip pat strategas negailėjo pagyrų vilniečių vidurio puolėjui Jonui Valančiūnui.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Noriu padėkoti auklėtiniams už jų požiūrį į mačą. Svarbiausia, kad pagaliau atrandame savo žaidimą. Tai buvo vieningiausia komanda nuo tada, kai stojau prie šios ekipos vairo. Manau, kad mačo baigtį lėmė gynyba. Pavyko gerai gintis pirmoje pusėje, nors ir praradome 10 kamuolių, tačiau leidome varžovams įmesti 29 taškus.

– Ar esate patenkintas rezultatu?

– Taip, esu. Buvo klaidų, bet kvaila tikėtis, kad jų nebus.

– Žaidėjai daug kartų nespėjo grįžti į gynybą. Kodėl?

– Priešininkai puolime buvo labai greiti. Pirmoje pusėje jiems pavyko pabėgti į greitą puolimą, iš jų keli kartai buvo po zoninės gynybos. Galų gale komanda jautė atsipalaidavimą, o aš negalėjau vaidinti griežto trenerio. Visada gali būti geriau, bet per šios dienos rungtynes į visus klausimus atsako gera statistika.

– Kenanas Bajramovičius aikštelėje nepasirodė. Kiek rimta jo trauma?

– Kažkas atsitiko jo kulnui dar per sekmadienio VTB Vieningosios lygos rungtynes. Norėjome jį parengti šiam mačui, bet nenorėjau rizikuoti. Žiūrėsime, ką pasakys medikai.

– Kiek Šarūnas Jasikevičius prisidėjo prie ekipos pergalės?

– Būtų negarbinga sakyti, kad Jasikevičius sukūrė vienybės jausmą. Jis sukūrė pagarbos jausmą ir padėjo sukurti vienybę. Kai Šaras įgaus formą, kiti žaidėjai, kurių geros galvos, taip pat rungtyniaus geriau.

– Kodėl Cemalis Nalga negaudavo rungtyniauti, o šiandien sužibėjo?

– Aš jį visada leisdavau žaisti. Tikiuosi, kad tai nebuvo vienos rungtynės, kai jis sužibėjo. Nežinau, kodėl jis praėjusį mėnesį nesužibėjo, kai to reikėjo. Tikiuosi, jis pasinaudos tuo, kad Kenanas traumuotas. Jeigu jis išlaikys tokį lygį, tuomet mums labai padės.

– Galbūt žinote, kas paliks komandą?

– Mes šiandien džiaugiamės pergale.

– Sutiksite, kad Jonas Valančiūnas tampa vis ryškesniu krepšininku?

– Jonas yra nepaprastai talentingas vaikinas. Ir dėl to, kaip elgiasi, ir dėl to, kaip treniruojasi. Neleisiu jam pakeisti šio požiūrio. Jis dar turi daugybę rezervo ir būtinai taps tokiu žaidėju, koks ir turi tapti. Tikra krepšinio žvaigžde. Sunku tikėtis, kad Jonas bus pirmasis vidurio puolėjas komandoje jau dabar. Esu labai patenkintas jo darbu ir požiūriu į jį. Jonui dar trūksta susitelkimo, koncentracijos. Jis dar nėra išsikovojęs varžovų bei teisėjų pagarbos, tačiau tai normalu. Jis dar bręsta. Visi tik laimės iš Jono: tiek Lietuva, tiek „Lietuvos rytas“, tiek Europa.

– Pirmą pergalę lėmė jūsų pažanga ar varžovų pajėgumas?

– Palieku tai spręsti jums.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius