Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 12 20

Aleksandras Petrovičius: „Šios rungtynės buvo šokas – manau, geriau daugiau apie jas negalvoti“

Aleksandro Petrovičiaus debiutas „Lietuvos ryto“ komandoje paženklintas skaudžiu pralaimėjimu. Trenerio vedama ekipa ne tik nesugebėjo iškovoti pergalės, tačiau nesugebėjo ir deramai pasipriešinti serbų „Crvena Zvezda“ klubui. Strategas, kalbėdamas apie mačą, visų pirma pabrėžė, kad ekipa dar nebuvo pasiruošusi.
Aleksandras Petrovičius
Aleksandras Petrovičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Visų pirma, noriu pasakyti, kas šis mačas mums buvo per anksti. Turiu minty, kad turėjome tik dvi dienas jam pasirengti. O problemų, kurias reikia spręsti, yra labai daug.

Na, Eurolygos sezonas mums jau pasibaigė, sekmadienio rungtynės mums daug svarbesnės. Visi matėme, kad žaidėjai yra patyrę stresą. Tikiuosi, per kelias dienas išspręsime tai ir pradėsime žaisti gynyboje.

Mūsų bėda, kad rungtynių pradžioje nežaidėme pakankamai agresyviai. Sunku buvo žaisti ir prieš B.Marjanovičių, kuris 20 cm aukštesnis už aukščiausią mūsų žaidėją. Tačiau nepaisant šių dalykų, aš tikiu, kad mes sekmadienį sužaisime gerai,“ – apie mačą kalbėjo A.Petrovičius.

– Ar jūsų karjeroje buvo dar tokių nesėkmingų debiutų? – žurnalistai paklausė trenerio.

– Taip, buvo dukart. Tačiau ne visai taip kaip šį vakarą. Aš manau, kad šis mačas dar nėra toks svarbus. Dvi dienas iš eilės turėjome nelengvas treniruotes, galbūt žaidėjai pavargo. Manau, tai gali būti priežastis, kodėl neišėjome į aikštę „švieži“. Tikra nelengva keisti trenerį sezono viduryje, mes turime daug problemų gynyboje, tačiau tikiu, kad jas išspręsime. Beveik visus savo taškus B.Marjanovičius surinko, kai jie žaidė du prieš du. Manau, per kelias dienas sugebėsime patobulinti gynybą ir su „Žalgiriu“ žaisime taip, kaip turime žaisti. Šitos rungtynės buvo šokas – manau, geriau daugiau apie jas negalvoti.

– Ar pritartumėte, kad „Žalgiris“ šiuo metu yra stipresnė komanda?

– Jei vertintume pastarąsias dienas – taip. Tačiau reikia nepamiršti ir to, kad kauniečiai yra pralaimėję kelias rungtynės Lietuvos čempionate. Manau, spaudimas „Žalgiriui“ gali padaryti neigiamą įtaką. Jei jie pralaimėtų ir dar vieną mačą, tai sukomplikuotų jų padėtį. Psichologiškai galbūt jie ir yra stipresni būtent šiuo metu, tačiau kiekvienas „Lietuvos ryto“ žaidėjas atiduos tose rungtynėse tiek, kiek gali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius