Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 08

Aleksandras Trifunovičius: „Krepšininkams trūksta pasitikėjimo“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai grimzta į vis gilesnę duobę. Lietuvos čempionai pirmadienį patyrė ketvirtą pralaimėjimą iš eilės, VTB Vieningosios lygos mače išvykoje 79:88 pralaimėdami stipriausiam Latvijos klubui – Rygos VEF.
Treniruotėje
Aleksandras Trifunovičius prie „Žalgirio“ vairo lieka be pergalių (0 ir 2). / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Laimėdami tik kas antrą mačą sezono starte žalgiriečiai pakartojo blogiausią klubo rezultatą per paskutiniuosius 10 metų, o tokios ilgos pralaimėjimų serijos nebuvo patyrę nuo 2006-ųjų.

„Komanda nežaidžia taip, kaip turėtų. Krepšininkams trūksta pasitikėjimo. Antrose rungtynėse iš eilės pralaimėjome kovą antroje mačo dalyje“, – teigė Aleksandras Trifunovičius, kuris prie „Žalgirio“ vairo stojo tik praėjusią savaitę. Per šį laiką žalgiriečiai patyrė du pralaimėjimus.

Kauno klubą pirmadienį nuskriaudęs VEF strategas Ramūnas Butautas dar praėjusiame sezone dirbo „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu. Tiesa, šias pareigas specialistas ėjo vos pusantro mėnesio.

Anot R.Butauto, po permainų vyriausiojo trenerio poste „Žalgiris“ dar tik ieško savojo žaidimo, todėl kautis su Lietuvos čempionais šis laikas buvo palankesnis VEF.

R.Butautas pridūrė, jog jo auklėtiniams ši pergalė bus svarbesnė psichologiškai, nei turnyrine prasme. „Pagaliau patikėjome, kad galime kautis su stipresniu varžovu. Prieš tai žaistuose mačuose su „Uniks“ ir „Chimki“ palūždavome pabaigoje, tačiau šį kartą krepšininkai išliko ramūs, nepanikavo ir klausė nurodymų“, – žaidėjus gyrė R.Butautas.

Po šios nesėkmės „Žalgirio“ (2 perg. ir 3 pral.) krepšininkai VTB Vieningosios lygos A grupėje nusirito į šeštąją vietą, o VEF (2 ir 2) pakilo į ketvirtąją.

VTB Vieningosios lygos A grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) 4 4 0 +61
2. Kazanės „Uniks“ (Rusija) 4 3 1 +52
3. Samaros „Krasnye Krilia“ (Rusija) 4 2 2 0
4. Rygos VEF (Latvija) 4 2 2 -5
5. Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina) 4 2 2 -22
6. Kauno „Žalgiris“ 5 2 3 -7
7. „Astana“ (Kazachstanas) 3 1 2 -16
8. „Nizhny Novgorod“ (Rusija) 4 1 3 -30
9. Talino „Kalev“ (Estija) 4 1 3 -37

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius