-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 18

Algų nemokantis Panevėžio „Techaso“ savininkas slapstosi, klubas ant išnykimo ribos

Panevėžio „Techaso“ krepšinio klubo savininkas verslininkas Darius Gaudiešius blaškosi: nemoka algų, slapstosi, mėgino klubą parduoti garsiam bankininkui, tada kelis kartus persigalvojo, vėliau pats prieš Vladimirą Romanovą kone keliais šliaužiojo, tačiau pastarasis galutinai pasiuntė verslininką velniop. Didysis krepšinis Panevėžyje miršta, tikina tinklalapis Panskliautas.lt
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Esame nežinomybėje, komandos savininkas su mumis nebendrauja, net nežinome, kodėl mums nemoka algų, girdime tik visokius gandus. Kai kurie žaidėjai atlyginimų negavo mėnesį, kai kurie – du, o juk reikia rengtis varžyboms, galų gale ir pavalgyti“, – spaudos konferencijoje teigė „Techaso“ komandos kapitonas Ernestas Ežerskis.

„Techaso“ krepšininkai pareiškė atsisakantys žaisti, o sirgaliai nutarė krepšinio bėdas perkelti ir į klubo savininko verslą – paragino nebepirkti verslininko parduotuvėse.

Pasak klubo prezidento Jono Povilonio, kuris solidarizavosi su žaidėjais bei treneriais, paskutines algas žaidėjai gavo pavasarį. Anot J.Pavilonio, jam taip pat sunkiai sekasi bendrauti su komandos savininku D.Gaudiešiumi, o dažniausiai susirašinėja trumposiomis žinutėmis.

„Jis prašo atidėti algų mokėjimą dar bent dviem savaitėms“, – tinklalapiui Panskliautas.lt sakė J.Pavilonis.

„D.Gaudiešius visada akcentavo, kad algos bus išmokėtos spalio 10 dieną, o man sakė: rink komandą, derėkis su žaidėjais ir treneriu. Ta kryptimi ir dirbau, tačiau artėjant šiai datai vis rečiau su juo buvo galima susisiekti, atsakymą gaudavau tik į kas dešimtą žinutę“, – teigė „Techaso“ prezidentas.

Visi žinojo, kas laukia?

Tiesa, toks D.Gaudiešiaus elgesys nenustebino buvusio „Techaso“ klubo prezidento Raimondo Miladausko, šiuo metu dirbančio Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju.

„Visada sakiau, kad šitam žmogui krepšinis nerūpi, krepšinis galbūt jam yra kaip įrankis kuriant savo įvaizdį ar jį išnaudojant savo verslui“, – tikino R.Miladauskas.

Anot R.Miladausko, tai kad sezoną „Techaso“ komanda pradeda su apskritu nuliu sąskaitoje, žinojo visi, taip pat ir dabartinis klubo prezidentas D.Povilonis. Tačiau realiai visi tai suprato, kai atėjo pirmo atlyginimo mokėjimo laikas.

Gali būti, kad „Techaso“ komanda subyrės jau po pirmo mėnesio

„Neaišku, kuo viskas baigsis. Gali būti, kad „Techaso“ komanda subyrės jau po pirmo mėnesio“, – sakė R.Miladauskas.

R.Miladausko tvirtinimu, D.Gaudiešius nuolat pardavinėja „Techaso“ komandą, bet ja susidomėję verslininkai greitai supranta, kad su tokiu žmogumi neįmanoma bendrauti. Taip derybų su D.Gudiešiumi atisakė ir „Žalgirio“ savininkas V.Romanovas, kuris jau buvo pasiryžęs nupirkti Panevėžio komandą.

Išnyks iš žemėlapio?

Pasak R.Miladausko, užtektų, kad krepšininkai nesužaistų namie bent vienerių rungtynių, ir arena įgytų pagrindą nutraukti sutartį su „Techaso“ klubu. Jeigu arena nutrauktų sutartį, savo ruožtu LKL turėtų teisę pašalinti komandą iš savo rengiamų varžybų, nes klubas nevykdo vienos iš pagrindinių sąlygų – neturi savo arenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius