-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 11

Klaidos paskandino „Žalgirį“ Zagrebe (nuotraukos)

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko nutraukti dešimties iš eilės pralaimėjimų išvykoje serijos. Ketvirtose Eurolygos A grupės rungtynėse trečiadienį jis svečiuose 52:64 (16:16, 15:19, 13:12, 8:17) nusileido kroatų Zagrebo „Cibona“ ekipai ir patyrė jau trečią nesėkmę iš eilės šį sezoną. Kauniečiai suklydo net 22 kartus.
M.Brownas buvo aktyvus, tačiau sulaukė nedaug pagalbos
M.Brownas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmą rungtynių dalį žaidė dvi lygios komandos, tačiau įpusėjus trečiam kėliniui kauniečiai ėmė strigti Zagrebo komandos gynyboje, pasipylė klaidos, o tuo netruko pasinaudoti „Cibona“ krepšininkai. Jie atitrūko ir iniciatyvos iš rankų nebeišleido.

Vienose prasčiausių savo rungtynių „Žalgiris“ suklydo 22 kartus, tuo tarpu varžovai – 12-a. Kauniečių negelbėjo net laimėta kova dėl atšokusių kamuolių 35:26 ir vos geresnis pataikymo procentas. Eurolygoje su 52 taškais sunku galvoti apie pergalę, o Lietuvos vicečempionų vežimą traukiantys legionieriai pabaigoje pritrūko jėgų.

Rungtynėse sirgdamas žaidė Mantas Kalnietis, o Tadas Klimavičius dėl aukštos temperatūros liko Zagrebo viešbutyje. Nugalėtojams 14 taškų pelnė Marko Tomašas, 11 – Vedranas Vukušičius, po 10 – Marinas Rožičius ir Likša Andriučius.

„Žalgiris“ patyrė 11-ą pralaimėjimą išvykoje iš eilės, o „Cibona“ atsitiesė po trijų nesėkmių ir iškovojo pirmą pergalę šiame Eurolygos sezone. Kitą savaitę Eurolygoje – pertrauka, o lapkričio 25 dieną Kauno komanda namie kovos su turkų Stambulo „Fenerbahce“. 

Kauno „Žalgirio" žaidėjų statistika
ŽaidėjasMinutėsTaškaiAtk. kam.Rez. perd.KlaidosNaud. balai
Marcusas Brownas357535 8

Martynas Pocius

179005 -1
Mantas Kalnietis315463 11
Žygimantas Janavičius80100 -4
Tadas Klimavičius------
Mirza Begičius2414403 15
Dainius Šalenga376403 8
Travisas Watsonas3491202 17
Artūras Milaknis70000 1
Povilas Čukinas30000 -2
Adas Juškevičius42102 -2
Povilas Butkevičius------

Rungtynių eiga

Starto penketai

„Cibona“: J.Gordonas, M.Rožičius, V.Vukušičius, L.Andričius, M.Tomas.

„Žalgiris“: M.Brownas, M.Kalnietis, M.Begičius, T.Watsonas, D.Šalenga.

Pirmas kėlinys

Nuo pat pirmų sekundžių aikštėje užverda kieta kova. „Cibona“ krepšininkai daug dėmesio skiria gynybai. Po dviejų V.Vukušičiaus tritaškių iš eilės aikštės šeimininkai pirmauja 10:5. M.Begičius taikliu dvitaškiu nutraukia varžovų spurtą. Įpusėjus pirmam kėliniui 12:9 pirmauja Zagrebo ekipa.

Aktyviausias kauniečių gretose – M.Brownas. Kiti žaidėjai kol kas niekuo nepasižymi. P.Čukinas laisvas nepataiko iš po krepšio, laimei, klysta ir varžovai. Kauniečiai sunkiai randa kelią varžovų krepšio link, klimsta kroatų gynyboje. M.Pocius tritaškiu nutraukia tylą. Sėkmingai pirmo kėlinio pabaigoje žaisdami žalgiriečiai po taiklių M.Pociaus baudos metimų išlygina rezultatą 16:16.

Antras kėlinys

Komandos apsikeičia taikliais metimais – nė viena nenori atiduoti iniciatyvos. Po B.Bogdanovičiaus tritaškio aikštės šeimininkai išsiveržia į priekį 25:21, tačiau į tai M.Begičius atsako dėjimu. Jį varžovai stabdo tik pražangomis. M.Pocius šauna jau antrą savo tritaškį pro šalį. Kauniečiai įpusėjus ketvirčiui atsilieka 25:27.

A.Juškevičius vienas prasiveržia ir dvitaškiu lygina rezultatą – 27:27. M.Pocius baudžiamas nesportine pražanga. D.Šalenga smeigia tritaškį ir išveda kauniečius į priekį 30:29. Komandos kurį laiką žaidžia taškas į tašką. Įpusėjus rungtynėms Zagrebo ekipai pavyksta susikrauti nedidelį pranašumą 35:31.

Trečias kėlinys

M.Kalnietis ir M.Begičius lygina rezultatą 35:35. Kova vyksta taškas į tašką, komandos apsikeičia klaidomis. T.Watsonas puikiai blokuoja varžovo metimą, atkovoja kamuolį, o kitoje aikštės pusėje pražangą išprovokuoja M.Pocius. Dvikova ir toliau vyksta nerezultatyviai. Įpusėjus kėliniui – 38:38.

Žalgiriečius vėl sukausto kroatų gynyba. Per atakai skirtą laiką jie nesugeba nieko sukurti, G.Krapikas prašo minutės pertraukėlės. Aikštės šeimininkai puldami tokių problemų neturi. Jų pranašumas išauga iki 9 taškų – 47:38. M.Browno ir T.Watsono metimais varžovus pavyksta pristabdyti. Po trijų kėlinių aikštės šeimininkų pranašumas telieka 3 taškai – 47:44.

Ketvirtas kelinys

T.Watsonas imasi iniciatyvos: blokuoja varžovo metimą, vėliau pelno du taškus iš po krepšio. Pavyti varžovus trukdo klaidos. Tuo tarpu „Cibona“ spurtuoja – 54:46. Svečius galingu prasiveržimu ir dviem taškais mėgina pažadinti M.Pocius, tačiau kol kas rezultato nematyti. Po M.Tomaso tritaškio – 57:48.

Kauniečių puolimas toliau stringa, o aikštės šeimininkai tuo naudojasi. J.Gordonas pataiko du baudų metimus ir padidina Zagrebo pranašumą iki 13 taškų – 61:48. D.Šalenga smeigia tritaškį, bet tai mažai guodžia. „Cibona“ švenčia pirmą pergalę šį sezoną rezultatu 64:52.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius