Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Arvydą Sabonį į ligoninę lydėjęs jo brolis: „Labai išsigandę nebuvome. Nieko ten baisaus juk nebuvo“

Kuomet geriausiu šalies krepšininku laikomą Arvydą Sabonį pakirto miokardo infarktas, jo brolis Andrius buvo šalia. „Gydytojai Arvydą sutvarkė per valandžiukę. Mes jau vakar po valandos juokavome, ir viskas buvo gerai“, – pasakojo savo brolį į Kauno klinikas lydėjęs vyras.
Po antradienio treniruotės sušlubavo Arvydo Sabonio širdis
Po antradienio treniruotės sušlubavo Arvydo Sabonio širdis. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kuomet A.Sabonis sugrįžta į Lietuvą, nuo pat mažens su krepšinio kamuoliu nesiskiriantis Andrius mėgsta aikštelėje pasigalynėti su garsiausiu šalies sportininku daugelio laikomu savo broliu. Ne išimtis buvo ir antradienio vakaras. Treniruočių pobūdžio rungtynėse ant Arvydui priklausančio sporto centro aikštelės parketo žengė ir jo brolis.

„Po varžybų jis prastai pasijuto“, – kalbėdamas su 15min.lt, antradienio vakaro įvykius prisiminė Andrius.

Lydėjo į ligoninę

Pastaraisiais metais dažniau Ispanijoje nei Lietuvoje būnančio brolio verslo reikalus tvarkantis Andrius (jis vadovauja Palangoje veikiančiam viešbučiui „Pušų paunksnėje“ bei yra vienas iš A.Sabonio krepšinio mokyklos vadovų) įlipo į atskubėjusį medikų reanimobilį ir savo brolį lydėjo kelyje į Kauno klinikas.

„Labai išsigandę nebuvome. Nieko ten kažko baisaus juk nebuvo. Gydytojai Arvydą sutvarkė per valandžiukę. Mes jau vakar po valandos juokavome, ir viskas buvo gerai“, – broliui įprastais trumpais sakiniais kalbėjo Andrius.

Netiki, kad brolis pervargo

Kauno klinikų Kardiologijos reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje gulintį brolį Andrius aplankė ir trečiadienį ryte. Vyriškis patikino, jog miokardo infarktą patyręs buvęs krepšininkas jaučiasi puikiai.

„Jokių bėdų su širdimi jis neturėjo. Jam viskas visą laiką buvo gerai. Tikiuosi, kad ir toliau viskas bus gerai“, – vylėsi Andrius.

Po būsimuoju Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu vadinamą buvusį krepšininką ištikusios nelaimės daugelis ėmė svarstyti, jog prie to galėjo prisidėti milžiniškas darbo krūvis. Europos krepšinio čempionato ambasadoriaus pareigas ėjęs Arvydas Sabonis pastaruoju metu itin daug keliavo.

„Nemanau, kad jis galėjo pervargti. Aišku, kažkoks krūvis buvo, bet jis tikrai nepavargo“, – su tuo nebuvo linkęs sutikti jo brolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius