Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 29 /11:14

Arvydas Sabonis iš intensyviosios terapijos skyriaus perkeltas į paprastą palatą

Antradienio vakarą miokardo infarktą patyrusio legendinio šalies krepšininko Arvydo Sabonio sveikata sparčiai gerėja. Pusantros paros Kauno klinikų intensyviosios terapijos skyriuje praleidęs 46 metų buvęs sportininkas ketvirtadienį ryte buvo perkeltas į paprastą palatą.
A.Sabonis ketvirtadienį ryte buvo perkeltas iš intensyviosios terapijos skyriaus
A.Sabonis ketvirtadienį ryte buvo perkeltas iš intensyviosios terapijos skyriaus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jo sveikata šiuo metu yra puiki, – patikino Kauno klinikų Kardiologijos klinikos vadovas Remigijus Žaliūnas. – Rezultatais mes tikrai džiaugiamės ir aš tikiuosi, kad viskas bus gerai.“

Profesorius patikino, kad jei paciento sveikata taisysis taip sparčiai, kaip tikimasi, jis Kauno klinikose praleis maždaug 7–8 dienas. Vėliau A.Sabonio lauks kur kas ilgiau truksianti reabilitacija.

„A.Sabonio gydymas vyksta įprastai. Taikomos tos pačios priemonės kaip ir kitiems Lietuvos piliečiams“, – užtikrino Kardiologijos klinikos vadovas.

R.Žaliūnas tvirtino, jog garsaus paciento sveikata šiuo metu rūpinasi itin stipri medikų-kardiologų komanda. Daugiausia dėmesio A.Saboniui skiria gydytojas Kęstutis Vildžiūnas, kuris juridiškai atsako už paciento sveikatą.

Vienvietėje antrame Kardiologijos klinikos aukšte įrengtoje palatoje sveikstantis A.Sabonis ketvirtadienį bendrauti su žurnalistais atsisakė. Buvęs krepšininkas patikino, jog jam dar reikia laiko šiek tiek sustiprėti.

Kalbėdamas apie A.Sabonio laukiančią reabilitaciją, R.Žaliūnas užsiminė: „Gali būti, kad pacientas rinksis ambulatorinę reabilitaciją. Tai būtų aukštasis pilotažas. Kodėl? Nes tokiu atveju pacientas gydytųsi namuose, o į klinikas atvažiuotų trumpam. Tuo tarpu daugelis žmonių įpratę reabilitaciją atlikti ten, kur jie gauna gražią palatą, gražią lovą. Tačiau valstybei tai kainuoja labai daug.“

15min.lt primena, kad infarktas A.Sabonį ištiko antradienio vakarą, apie 19 val., kai jis žaidė krepšinį. Buvusį sportininką tiesiai iš sporto salės į Kauno klinikas išvežė greitosios pagalbos medikai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Po antradienio treniruotės sualubavo Arvydo Sabonio airdis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Po antradienio treniruotės sušlubavo Arvydo Sabonio širdis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius