-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 13

Aštuonioliktasis Lietuvos moterų krepšinio lygos sezonas prasidės spalio 7 dieną

Įvyko Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL), besirengiančios 18-ajam čempionatui, valdybos posėdis, kuriame kartu su lygos prezidentu Seimo nariu Algirdu Butkevičiumi buvo aptarti pasikeitimai komandose ir jų galimybės.
Žaviausia LMKL krepšininke 2010-11 m. pripažinta Kauno rajono „Laisvės-KRS“ puolėja Eivilė Steikūnaitė
Žaviausia LMKL krepšininke 2010-11 m. pripažinta Kauno rajono „Laisvės-KRS“ puolėja Eivilė Steikūnaitė / Eriko Ovčarenko nuotr.
Temos: 1 Krepšinis

Taip pat į LMKL šeimą bendru sutarimu priimti du nauji klubai – Kauno rajono „Eos“ ir Marijampolės „Sūduva“ bei patvirtinta būsimojo čempionato sistema.

Aštuonioliktasis LMKL čempionatas startuos spalio 7 dieną. Lygos direktorė Audra Ginelevičienė patvirtino, kad naująjį LMKL sezoną pradės devynios komandos: Kauno „VIČI-Aistės“, Klaipėdos „Lemminkainen“, Utenos „Utena“, Kauno „LKKA-Aistės“, Vilniaus MRU, Šiaulių „Rūta“, Kauno „Laisvė“, Kauno rajono „Eos“ komanda „Sirenos“ bei Marijampolės „Sūduva“.

Dauguma klubų dar nebaigė komplektuoti komandų ir tęsia žaidėjų paieškas. Kaip ir anksčiau, LMKL čempionate ekipos gali registruoti po tris užsienio krepšininkes.

Valdybos posėdyje nuspręsta, kad visos žaidėjos privalo vilkėti pilną klubo sportinės aprangos komplektą, o trenerių personalas – kostiumus (kostiumėlius). Čempionato rungtynės bus žaidžiamos „Molten“ kamuoliais.

LMKL čempionato kovos vyks penktadieniais ir šeštadieniais. Reguliariojo sezono sistema bus tokia: pirmajame bei antrajame ratuose visos komandos sužais tarpusavyje po du kartus, trečiajame bei ketvirtajame ratuose pirmųjų penkių ir keturių paskutiniųjų ekipų keliai išsiskirs – jos sudarys atskirus pogrupius ir tarpusavyje sužais dar po du kartus.

Į atkrintamąsias varžybas (ketvirtfinalį) pateks šešios komandos, reguliariajame sezone užėmusios 3-8 vietas. Pirmosios dvi ekipos pateks tiesiai į pusfinalį.

Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje bus kovojama iki dviejų pergalių, o didžiajame ir mažajame finaluose – iki trijų.

LMKL vadovė A. Ginelevičienė neabejoja, kad šis čempionatas bus gerokai įdomesnis ir dėl medalių vyks atkaklesnė kova, kadangi gerokai sustiprėjusios bus „Utenos“, MRU ekipos. Manoma, jog tarp lyderių brausis ir „Sirenos“, ir „LKKA-Aistės“, kurios sudarys rimtą konkurenciją bent jau „Lemminkainen“ komandai.

„Tiek lygiaverčių komandų, turinčių solidžius biudžetus, lygoje seniai nebuvo. Jeigu pirmoji vieta ir liko rezervuota “VIČI-Aistėms„, tai dėl antrosios žada kautis bent keturios ekipos, o likusios – dėl trečiosios, – džiaugėsi teigiamais pokyčiais lygoje A. Ginelevičienė. – Smagu, kad ir komandų skaičius didėja. Vadinasi, mūsų pastangos moterų krepšinyje buvo prasmingos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius