-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 14

„Auksinė Lietuvos rinktinė“ simboliniame mače įveikė „Euro Stars“ komandą ir išsaugojo nenugalimosios vardą

Rugsėjo 14 d. lygiai prieš dešimt metų Lietuvos krepšinio rinktinė Stokholme kėlė į viršų Europos čempionų taurę. O šeštadienį Kauno arenoje „auksinės Lietuvos komandos“ laukė dar vienas išbandymas – įrodyti, kad net po dešimties metų ji – nenugalima. Iššūkį 2003-ųjų metų „auksiniams vyrukams“ metė „Euro Stars“ komanda, sudaryta iš to meto Europos krepšinio žvaigždžių.
„Europos auksui 10 metų“
„Europos auksui 10 metų“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Krepšinis

Simboliniame mače buvo sužaisti keturi kėliniai po 8 minutes. Pirmasis kėlinys prasidėjo gana pasyviai. Po 5 minučių rezultatas 9:6 lietuvių naudai. Ilgai neteko laukti kol prabils Šaras. Prie jo netrukus prisidėjo ir Saulius Štombergas. Legendinė rinktinė įsibėgėjo, kaip senais gerais laikais, po pirmojo kėlinuko skirtumas jau dviženklis – 20:10.

Pirmoji antrojo kėlinio atkarpa – ramus ir gražus žaidimas. Skirtumas nei mažėjo, nei didėjo – 28:18. Vis dėlto, kėliniui besibaigiant mūsiškiai padidino pranašumą ir prieš didžiąją pertrauką jis jau – 39:26.

„Auksiniams vyrukams" pagauti seną gerą bangą prireikė dviejų kėlinukų – trečiajame lietuviai pradėjo rodyti, kas yra kas. Vienas kitas tritaškis metimas, viena kita graži ataka ir Šarūno Jasikevičiaus kompanija priekyje jau 50:34. „Euro Stars“ komandai iki kėlinio pabaigos pavyko sumažinti persvarą tik vienu tašku – lietuviai pirmavo 60:45.

Žaidžiant ketvirtąjį kėlinį mylimus krepšininkus pamalonino ir sirgaliai – visu garsu skanduodami „Lietuva, Lietuva". „Euro Stars“ komanda įpusėjus ketvirtajam kėliniui vis dėlto nusprendė parodyti nagus, tačiau smarkiai sumažinti pranašumo nepavyko. Iš karto už tai varžovus nubaudė Arvydas Macijauskas, kaip ir prieš dešimt metų gelbėdamas komandą tritaškiais – krepšininkas padidino pranašumą iki 20-ties taškų. Galutinis rezultatas 85:68 – lietuviai išsaugojo nenugalimųjų vardą.

Pasibaigus rungtynėms simboliniais prizais apdovanoti ir nugalėtojai, ir mūsų krepšinio legendų neįveikę „Euro Stars“ komandos žaidėjai. Saulius Štombergas pakviestas pakelti į viršų Europos čempionų taurę – taip kaip prieš dešimt metų.

Po pergalingų rungtynių prisimindamas auksinius laikus Šarūnas Jasikevičius su Marijonu Mikutavičiumi užtraukė visų sirgalių mylimus „Tris milijonus“.

Prisiminti vienos gražiausių pergalių Lietuvos krepšinio istorijoje ir pasveikinti ją iškovojusius didvyrius susirinko nemažai sporto ir muzikos žvaigždžių.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auksinės Lietuvos komandos garbę ginti suskubo beveik visi 2003-ųjų metų rinktinės nariai: Giedrius Gustas, Mindaugas Žukauskas, Arvydas Macijauskas, Saulius Štombergas, Ramūnas Šiškauskas, Darius Songaila, Donatas Slanina, Eurelijus Žukauskas, Šarūnas Jasikevičius, Dainius Šalenga, Virginijus Praškevičius. Prie komandos negalėjo prisidėti tik Europos čempionate Slovėnijoje dalyvaujantys Kšyštofas Lavrinovičius, treneris Gintras Krapikas ir Juozas Petkevičius.

„Auksinį“ trenerį Antaną Sireiką, dirbantį Japonijoje, prie komandos vairo pakeitė Valdemaras Chomičius.

2003-ųjų Europos krepšinio karaliams pasipriešinti panorusiai „Euro Stars“ komandai atstovavo Zacharas Pašutinas (Rusija), Moustapha Sonko (Prancūzija), Dimitrijus Domani (Rusija), Grigorijus Chižniakas (Ukraina), Mate Skelinas (Kroatija). Ekipai vadovavo treneris Jevgenijus Pašutinas (Rusija).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius