-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 23

„Žalgiris“ palaužė „Ventspils“ pasipriešinimą (nuotraukos, komentarai)

Baltijos krepšinio lygos (BBL) finale titulą ginantis Vilniaus „Lietuvos rytas“ žais su tradiciniu varžovu – Kauno „Žalgiriu“. Kauniečiai antrose BBL finalo ketverto pusfinalio rungtynėse penktadienį po galingo spurto trečiame kėlinyje 86:74 (22:17, 16:28, 29:8, 19:21) įveikė latvių „Ventspils“ ekipą.
Rungtynių akimirka
„Žalgiriui“ 17 taškų pelnė M.Brownas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šeštadienį (20 val.) didžiajame BBL finale Vilniuje krepšinio gerbėjai matys tradicinius varžovus – sostinės „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. Dėl trečios vietos 17 val. kovos „Šiauliai“ ir latvių „Ventspils“ ekipos.

Du kėlinius vyko permaininga kova, iš pradžių iniciatyva priklausė „Žalgirio“, po to – „Ventspils“ krepšininkams. Rungtynių lūžis įvyko trečiame kėlinyje, kai galingą spurtą surengę Dariaus Maskoliūno auklėtiniai susikrovė saugų pranašumą ir nepaleido iniciatyvos iki dvikovos pabaigos.

Nugalėtojams Marcusas Brownas pelnė 17 taškų, Tadas Klimavičius – 16, Travisas Watsonas – 14, Aleksandras Čapinas – 9, Martynas Pocius ir Dainius Šalenga – po 8. „Ventspils“ ekipoje rezultatyviausias buvo Janis Strelniekas – 16 taškų.

Komentarai po rungtynių

Darius Maskoliūnas, „Žalgirio“ treneris:
„Kaip ir tikėjomės rungtynės nebuvo lengvos. Atlikus keitimus antrame kėlinyje išsibalansavome, „Ventspils“ pagavo bangą, pavijo ir pralenkė. Nudžiugino trečias kėlinys – gynėmės taip, kaip turėjome gintis visas 40 minučių. Pavyko pataupyti pagrindinius žaidėjus. Panaudojome visus 12 žaidėjų, nors ir epizodiškai. Mums reikės jėgų, ypač finale su tokiu gerai pažįstamu varžovu kaip „Lietuvos rytas“. Šį kartą Mantas Kalnietis starto penkete atrodė užtikrinčiau, tikiuosi gerės Traviso Watsono žaidimas. Tikiu, kad M.Begičius padės mums šį sezoną žymiai daugiau.
„Šiauliai“ - susižaidusi komanda, kartais atrodo žaidžia savo malonumui. Jie kovoja be baimės ir spaudimo, patyrėme tai patys savo kailiu. Nieko nuostabaus, kad vilniečiams buvo sunkios rungtynės.
Vienas iš mūsų kozirių prieš finalą – ilgesnis suolelis. Tik reikia, kad žaidėjai 200 proc. sužaistų gynyboje, o nuo geros gynybos bus ir taškai puolime.“

Tadas Klimavičius, „Žalgirio“ puolėjas:
„Geriausias dalykas, kad laimėjome. Pavyko trenerio planas gynyboje. Per ilgąją pertrauką aptarėme, kokias klaidas darėme. Aišku įmanoma įveikti „Lietuvos ryto“ komandą finale. To čia ir atvažiavome.“

Agris Galvanovskis, „Ventspils“ treneris:
„Pirmąją rungtynių dalį žaidėme gerai. Gal pirmas ketvirtis buvo mieguistas, bet antrame gynėmės pakankamai gerai, tai mums leido laisviau jaustis puolime. Antroje dalyje „Žalgiris“ pagerino gynybą, mes ėmėme gavoti daugiau kaip pelnyti taškų, o ne kaip gintis, todėl praleidome daug lengvų taškų. Kai kurie žaidėjai pavargo, prarado koncentraciją, priėmė negerus sprendimus ir nepataikė baudų. Sveikiname „Žalgirį“ ir laukiame kovos dėl trečios vietos. Šiauliečių nebijome.“

Janis Strelniekas, „Ventspils“ gynėjas:
„Pirmame kėlinyje darėme viską, ką sakė treneris, mums sekėsi. Per pertrauką jautėme gerą atmosferą. Nežinau, kas mums nepavyko po to ir nežinau, kaip „Žalgiriui“ pavyko tuo pasinaudoti.“

Rungytnių eiga

Starto penketai
„Žalgiris“: M.Brownas, M.Kalnietis, T.Klimavičius, D.Šalenga, T.Watsonas.
„Ventspils“: M.Jurevičus, M.Kedzo, J.Strelniekas, R.Zakis, D.Bertanas.

Pirmas kėlinys

Rungtynes sėkmingiau pradeda Kauno „Žalgiris“. Po 6 iš eilės T.Klimavičiaus ir keturių M.Browno taškų kauniečiai šauna į priekį 15:6, o latviai bergždžiai mėgina ranką nuo trijų taškų linijos. Žalgiriečiai kol kas nesunkiai randa skyles varžovų gynyboje ir jaučiasi lyg per treniruotę.

T.Watsonas įspūdingai krauna kamuolį iš viršaus per varžovą, o latviai pataiko pirmąjį tritaškį – 17:11. Aikštėje pasirodo M.Begičius ir M.Delašas. Svečiai sėkmingai sužaidžia pora minučių ir mažina skirtumą – 19:17. A.Čapinas tritaškiu nutraukia kauniečių tylą. Pirmąjį kėlinį „Žalgiris“ laimi 22:17.

Antras kėlinys

Inicatyvos kauniečiai iš rankų nepaleidžia, tačiau ir varžovai neleidžia jiems atitrūkti. Po įspūdingo M.Begičiaus dėjimo iš viršaus 26:20. Aktyviai latvių gynybą draskantis M.Pocius pelno du taškus ir pataiko baudos metimą – 29:20. D.Maskoliūnas į aikštę išleidžia jaunimą, visas starto penketas sėdi ant atsarginių suolo. Latviai tuo naudojasi ir priartėja – 29:26.

„Žalgirio“ strategas grąžina į aikštę lyderius, „Ventspils“ žaidimas tampa aktyvesnis, svečiai mažina skirtumą iki minimumo, o vėliau persveria rezultatą savo naudai – 34:37. Kauniečių puolimas stringa. Žalgiriečiai mėgina susigrąžinti iniciatyvą, tačiau varžovai itin taikliai atakuoja krepšį iš vidutinio nuotolio. Likus žaisti 4 sek. iki kėlinio pabaigos J.Strelniekas smeigia tolimą tritaškį ir nemažo būrio sirgalių palaikomas „Ventspils“ įpusėjus rungtynėms pirmauja 38:45.

Trečias kėlinys

D.Maskoliūnas ragina savo auklėtinius kovoti, šių metimai po pertraukos kol kas skrieja pro šalį. T.Klimavičius iššauna nuo trijų taškų linijos, dvitaškį pataiko M.Brownas, skirtumas mažėja 43:45. Kauniečiai ima kibiau gintis ir verčia varžovus klysti. M.Kalnietis galingai prasiveržia krepšio link ir persveria rezultatą „Žalgirio“ naudai – 49:48.

Žalgiriečiai vis tvirčiau ima žaidimo vadžias į savo rankas. T.Watsono ir M.Browno dėka jie spurtuoja ir įgyja apčiuopiamą pranašumą – 55:48. D.Šalenga ir M.Delašas didina skirtumą iki 12 taškų – 62:50. Po trijų kėlinių „Žalgiris“ priekyje 67:53.

Ketvirtas kėlinys

Kauniečių puolimo mašina nestoja – 69:53. M.Pocius gauna nesportinę pražangą, kai mėgina sustabdyti kamuolį perėmusį varžovą. „Ventspils“ mėgina paspausti kauniečius. A.Čapinas smeigia tritaškį, tačiau tuo pačiu atsako ir latviai – 72:60.  Įpusėjus ketvirčiui D.Maskoliūno auklėtiniai pirmauja 76:63.

Kauniečiai žaidžia protingiau, sulaukia patogios progos metimui ir neketina suteikti varžovams šansą juos pavyti. „Ventspils“ dar nesudedea ginklų, likus žaisti 2 minutes mažina skirtumą iki 10 taškų – 78:68. Latviai spaudžia kauniečius, M.Pocius smeigia tritaškį – 84:70. „Žalgiris“ tempia laiką, latviai nebesipriešina. Kauno komanda švenčia pergalę 86:74.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius