-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 22

BBL lygoje „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ kausis tik dėl medalių ir garbės

Stipriausi praėjusio sezono Baltijos krepšinio lygos (BBL) klubai – čempionas Kauno „Žalgiris“ ir vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas“ – septintajame lygos sezone varžysis tik dėl medalių ir garbės. Į pinigines premijas šie du klubai nepretenduos.
Rungtynių akimirka
„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ 7-ajame BBL sezone piniginių premijų nesidalys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo 50 tūkst. eurų praėjusio sezono finalo ketverto dalyviams išdalytų premijų iki 15 tūkst. eurų sumenkęs lygos prizų fondas šiame čempionate atiteks geriausiai reguliariajame sezone pasirodžiusioms ekipoms. Nugalėtojas gaus 8 tūkst., antroje vietoje finišavusio klubo sąskaitą papildys 4, o trečioje – 3 tūkst. eurų.

Stipriausi BBL lygos klubai – „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ – į kovas šiemet įsitrauks tik nuo atkrintamųjų varžybų, todėl į jokias premijas nepretenduos.

„Nusprendėme, kad tai būtų nekorektiška kitų komandų atžvilgiu. Vis dėlto jos žais 22 reguliariojo sezono rungtynes, o nuo atkrintamųjų varžybų prisidėję „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ – vos keturis arba penkis mačus“, – trečiadienį Vilniuje surengtoje naujo sezono pristatymo ceremonijoje pasakojo BBL direktorius Romualdas Brazauskas.

„Pasakysiu atvirai. Žaisdami BBL reguliariajame sezone „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ turėtų per daug rungtynių. VTB Vieningojoje lygoje rusai moka didelius pinigus, tai kodėl tų pinigų komandoms nepasiimti? Turėjome rasti kompromisą ir bendrai sutarėme, kad „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ prisidės tik nuo atkrintamųjų varžybų“, – pridūrė BBL valdybos pirmininkas Šarūnas Kliokys.

Komandų skaičius padidėjo

Lygos prizų fondas sumenko, tačiau komandų skaičius išaugo. Vietoj dešimties Elitiniame divizione praėjusį sezoną žaidusių klubų dabar varžysis net keturiolika. Tiesa, „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ prisidės tik po reguliariojo sezono kovų.

„Mūsų laukia toks eksperimentinis sezonas. Kiek pasikeitusi turnyro sistema, padidėjęs komandų skaičius, o kartu ir rungtynių – bus iššūkis mūsų lygai. Reguliariojo sezono rungtynių nežais „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“, todėl tikimės, kad kitos komandos bus apylygės ir žiūrovai išvys daug įdomių kovų“, – pasakojo R.Brazauskas.

Elitiniame divizione šiemet varžysis ir Švedijos komanda – Norčiopingo „Dolphins“, pernai dalyvavusi „Iššūkio“ taurėje. Anot BBL direktoriaus R.Brazausko, su švedais vėl buvo pasirašyta sutartis metams, o tolesnis jų likimas priklausys nuo pasirodymo šiame sezone.
 

Be šių komandų, Elitiniame divizione taip pat žais dar keturi Lietuvos – „Šiauliai“, Kėdainių „Nevėžis“, Prienų „Rūdupis“, Vilniaus „Perlas“, – keturi Latvijos – „Ventspils“, Rygos VEF, „Valmiera“ „Liepajas lauvas“ – ir trys Estijos – Tartu „Rock“, Talino „Kalev/Cramo“, Talino TTU – krepšinio klubai.
 

Reguliariojo sezono metu komandos žais po vienas rungtynes namuose ir išvykoje.

Rungtyniaus ir kazachai

„Iššūkio“ taurės varžybose dalyvaus 10 komandų, burtų tvarka suskirstytų į dvi grupes. A grupėje žais Klaipėdos „Neptūnas“, „Alytus“, Palangos „Naglis“, Jelgavos „Zemgale“ (Latvija) ir Atyrau „Barsy“ (Kazachstanas), o B grupėje keturiems Lietuvos krepšinio klubams – Utenos „Juventus“, Panevėžio „Techasui“, Vilniaus „Sakalams“ ir „Kaunui“ – konkurenciją sudarys Estijos ekipa Rakverės „Tarvas“.

„Buvo planuota, kad grupėse bus po šešias komandas, tačiau Marijampolės „Sūduva“ nežais Lietuvos krepšinio lygoje, todėl negalės grumtis ir BBL, o antroji Sankt Peterburgo komanda rungtyniauti atsisakė dėl per didelio rungtynių krūvio“, – aiškino Š.Kliokys.

„Iššūkio“ taurėje gali dalyvauti visos norinčios komandos, tačiau mes nieko nekviečiame. Komandos pačios prašosi. Paimame vienam sezonui ir pasižiūrime, ar atitinka jų lygis. Pavyzdžiui, Kazachstano ekipa. Ji labai norėjo pas mus žaisti. Sutikome, kad jie padengs visas išlaidas, o visas rungtynes žais svečiuose – Baltijos šalių komandoms nereikės skirsti į Kazachstaną. Lyga nepraras nė cento, tai kodėl negalime jų priimti?“ – klausė R.Brazauskas.

Dvi geriausios „Iššūkio“ taurės komandos sezono pabaigoje žais pereinamąsias rungtynes su silpniausiomis Elitinio diviziono ekipomis dėl teisės kitame sezone pakilti į aukštesnį lygį.

Žais kitais kamuoliais

Naujasis BBL sezonas tradiciškai prasidės BBL taurės turnyru. Jau šį savaitgalį, rugsėjo 24–25 dienomis, Tartu mieste (Estija) varžysis Vilniaus „Lietuvos rytas“, „Ventspils“ bei dvi Estijos komandos – Tartu „Rock“ ir Talino „Kalev/Cramo“.

„Priėmėme sprendimą, kad nuo šiol BBL taurėje žais dvi komandos iš tos šalies, kurioje bus surengtas turnyras. Jos susitiks pusfinalyje, tad bent viena tos šalies komanda tikrai žais finale. Taip pasielgėme dėl didesnio žiūrovų susidomėjimo“, – pasakojo R.Brazauskas.

Jau BBL taurėje bus žaidžiama naujais kamuoliais. Kompaniją  „Spalding“ tarp BBL rėmėjų nuo šio sezono pakeitė pasaulyje žinomiausia krepšinio kamuolių gamintoja „Molten“. Su ja sudaryta dvejų metų sutartis.

Reguliarusis BBL sezonas prasidės rugsėjo 29 dieną, o Elitinio diviziono finalo ketverto varžybos vyks 2011 m. balandžio 8–9 dienomis.

Lygos varžybas šį sezoną transliuos mokamas kanalas „Viasat Sport Baltic“. Praėjusį sezonąč jis parodė 24 rungtynes, o šiemet žada pasiūlyti žiūrovams 40 dvikovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius