Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 06 25

Be kraujo ir pykčių, tačiau be gailesčio: Šarūnas Marčiulionis akademijos auklėtinių tėvų nepaguodė

Be pykčių, priekaištų ir sulaužytų strėlių – taip antradienio vakarą pasibaigė Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją lankančių vaikų tėvų ir šalies krepšinio legendos Šarūno Marčiulionio pokalbis apie šios mokyklos ateitį ir planus. „Dar neaišku, kas lieka, o kas – ne. Duokite savaitę ir treneriai paskelbs liekančių vaikų sąrašus“, – ramiai kalbėjo akademijos įkūrėjas Š.Marčiulionis.
Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje  – per tėvų susirinkimą
Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje – per tėvų susirinkimą / Modesto Krukausko nuotr,

Daugiau kaip 200 tėvų šiandien vakare rinkosi į Š.Marčiulionio krepšinio akademijos patalpas, kad sužinotų savo atžalų likimą šioje mokykloje.

Dar birželio 6-ąją Š.Marčiulionis sukvietė gandų apie akademijos uždarymą prisiklausiusius žurnalistus ir pareiškė, jog mokykla neuždaroma, treneriai nėra atleidžiami, tačiau dėl skolų ir valstybės apatijos reikia reformuoti ir optimizuoti akademijos darbą.

„Akademijos niekas nežada uždaryti. Ji liks Raitininkų gatvėje. Bet viską reorganizuojame. Mes jau nekalbame apie masiškumą, – apie savo sprendimus radikaliai keisti Š.Marčiulionio akademijos darbą tąkart sakė jos įkūrėjas. – Nuo pat akademijos įkūrimo mes siekėme masiškumo. Tačiau atėjo laikas apsispręsti – arba būti gyvenimo užpakalyje, arba kelti naujus uždavinius. Po ilgų svarstymų nutarėme, kad mūsų misija – rengti aukšto meistriškumo žaidėjus klubams, rinktinėms.“

Š.Marčiulionis pranešė, jog atsisakiusi masiškai rinkti jaunus krepšininkus į grupes, jau 22 metus gyvuojanti akademija orientuosis tik į perspektyviausių žaidėjų ugdymą.

Apie tai išgirdo ir šiandien gausiai susirinkę tėvai. Nors buvo tikėtasi labai aštraus pokalbio tarp Š.Marčiulionio ir susirinkusiųjų į visuotinį tėvų susirinkimą, vis dėlto, apie savo atžalas labiau už akademijos ateitį galvoję gimdytojai tik klausinėjo asmeninių klausimų: ar mano sūnus liks akademijoje, kada bus paskelbti laimingųjų sąrašai, kuriuose įvardinti likę mokykloje vaikai, kiek grupių liks ir kokie treneriai joms vadovaus.

„Vienose grupėse bus 18 vaikų, kitose 24“, – dėliojo taškus mokyklos vyriausias treneris Šarūnas Sakalauskas.

Vos tik pasigirsdavo klausimai „o ar mano vaikas lieka?“, Š.Marčiulionis ne kartą kalbėjo rimtai, o dažniau – šmaikščiai juokavo.

„Jūsų grupę treniruoja ir treniruos Gintaras Pocius. Na, jam dabar svarbūs kiti reikalai – reikia sūnų apvesdinti. Bet po savaitės jis tikrai sudėlios visus taškus. Nejaugi visi norite į jo sūnaus vestuves dėl savo vaikų eiti? Tai varom visi savaitgalį (juokiasi)... Supraskite, niekas nieko naujo neišrado – treneriai tarpusavyje pakalbės ir tik tada nuspręs. Žinoma, pirmenybė yra motyvuotiems ir gabiems“, – kalbėjo krepšinio legenda, teigęs, kad jau po savaitės liekančiųjų akademijoje pavardės bus paskelbti internetinėje svetainėje.

Š.Marčiulionis aiškino, kad nuo naujųjų mokslo metų visi jaunieji krepšininkai pajus, kas yra konkurencija.

„Taip. Jei bus geras vaikis, jis rodys norą, bus motyvuotas, tada jis išstums jau grupėje esantį krepšininką“, – kalbėjo krepšinio legenda.

Paklaustas, ar didės finansinė našta tėvams, kurių vaikai treniruosis akademijoje ir ar išeinantiems neteks už paleidžiamuosius raštus susimokėti, Š.Marčiulionis teigė, kad abiem atvejais atsakymas yra „ne“.

„Paleisime be jokių pinigų. Kokie gali būti pinigai? Kaip mes galime pasverti tėvų indėlį ir vaiko norą žaisti? Tūkstantis litų? O gal tie norai – visi trys tūkstančiai... Prašome, po susirinkimo prieikite – pasižymėsiu pavardes ir labai greitai gausite paleidžiamuosius raštus. O dėl mokesčio – jo tikrai nekelsime“, – kalbėjo prieš 22 metus krepšinio mokyklą įkūręs Š.Marčiulionis.

Nors tėvai buvusiam garsiam krepšininkui siūlė kelti mėnesinį mokestį, raštais dėl būtinos finansinės pagalbos „užbombarduoti“ Vilniaus savivaldybę, tačiau Š.Marčiulionis aiškino, kad pinigai – tai ne viskas.

„Mes kalbame apie ambicijas. Ambicijas ką nors sukurti. Mes pastaruoju metu kūrėme komandas – lyg ir gerai, tačiau nėra individualybių. Šiaip, žaidžiančių daug, bet kai reikia surinkti jaunimo ar nacionalinę komandą – individualybių nėra. Nuvažiuojame į Europos krepšinio stovyklas ir matome, kad mūsų jaunieji žaidėjai nėra tokie pajėgūs. Ką mes užauginome per pastaruosius dešimt metų? Tik Martyną Gecevičių. Daugiau nieko gero... Tad atgal nenorime žengti“, – konstatavo Š.Marčiulionis, draugiškai atsisveikinęs su daugeliu tėvų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius