-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 25

„Bennet“ ir „Žalgirio“ mačo kaina – svajonė apie Eurolygos ketvirtfinalį

Nors trečiadienį Kantu „Bennet“ žais tiks antrąsias Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynes, Italijos vicečempionų strategas Andrea Trinchieri neabejoja, kad jos bus lemiamos komandos viltims pakovoti dėl vietos ketvirtfinalyje.
Andrea Trinchieri treniruojama „Bennet“ laimi ir be pirmo ryškumo žvaigždžių.
Andrea Trinchieri treniruojama „Bennet“ laimi ir be pirmo ryškumo žvaigždžių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot A.Trinchieri, pralaimėjimas trečiadienį namuose Kauno „Žalgiriui“ praktiškai palaidotų „Bennet“ viltis H grupėje užimti bent antrą vietą.

„Sužaidėme dar tik vieną mačą „Top 16“, bet mūsų jau laukia lemiamas mūšis. Šios rungtynės nulems mūsų likimą ir galimybes „Top 16“ etape“, – neslėpė A.Trinchieri.

„Mums reikia pergalės, kad išsaugotume savo šansus patekti į ketvirtfinalį. Tokioje nedidelėje ir lygių varžovų grupėje negalima daryti klaidų“, – treneriui antrino puolėjas Manučaras Markoišvilis.

Stebina rezultatais

Nė vienos pirmo ryškumo žvaigždės savo komandoje neturinti „Bennet“ savo rezultatais Eurolygoje stebina ne vieną ekspertą. Protingu komandiniu žaidimu ir tvirta gynyba išsiskirianti ekipa reguliariajame sezone įveikė sudėtingą A grupę, o Italijos čempionate dalinasi 2-4 vietas (11 perg. ir 6 pral.)

„Bennet“ lengvai nepasidavė ir pirmosiose „Top 16“ etapo H grupės rungtynes, nors žaidė išvykoje prieš vieną Eurolygos favoričių – „Barcelonos“ ekipą (60:65).

Prieš savaitę „Top 16“ pralaimėjimu pradėjo ir Kauno „Žalgiris“. Tačiau Lietuvos čempionai suklupo namuose (76:84 prieš Tel Avivo „Maccabi“), todėl tik pergalė trečiadienį atgaivintų jau po pirmųjų rungtynių gerokai sumažėjusias „Žalgirio“ viltis Eurolygoje patekti į ketvirtfinalį.

Įdomu, kad šią savaitę Eurolygoje tarpusavyje kausis visos pralaimėjimus pirmajame ture patyrusios komandos. Savo ruožtu prieš savaitę laimėjusios ekipos taip pat žais viena prieš kitą.

Šlovinga istorija

A.Trinchieri prieš rungtynes negailėjo pagyrų gilioms „Žalgirio“ klubo tradicijoms, tačiau nepaminėjo, kad „Bennet“ istorija yra ne ką mažiau šlovinga.

Nors Kantu klubas į stipriausią Europos krepšinio klubų turnyrą ir sugrįžo net po 20 metų pertraukos, tačiau „Bennet“ dukart jį yra laimėjusi (1982 ir 1983 m.). „Žalgiriui“ tai pavyko kartą (1999 m.).

„Žalgirio“ ir „Bennet“ keliai istorijoje buvo susikirtę tik dukart. Tai įvyko dar 1980–1981 metų sezone ir abu mačus tada laimėjo Italijos klubas.

„Žalgiris“ yra komanda su giliomis krepšinio tradicijomis, iš šalies, kur krepšinis yra religija, ir net ne tik dėl šių priežasčių mes turime ją gerbti, – komplimentus žarstė A.Trinchieri. – „Žalgiris“ yra labai stipri ir fiziniu žaidimu paremta ekipa. Komandos branduolį sudaro lietuviai, kaip P.Jankūnas ar M.Kalnietis, todėl, kad jie bando sukurti nacionalinį identitetą. Tačiau jų komandoje žaidžia ir Sonny Weemsas bei labai pavojingas snaiperis Marko Popovičius.“

„Privalome atkreipti dėmesį į varžovų derinį „du prieš du“ ir kontroliuoti „Žalgirio“ aukštaūgių indelį“, – pridūrė M.Markoišvilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius