Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 11 25

CSKA atleido vyriausiąjį trenerį D.Vujoševičių

Maskvos CSKA krepšinio komandos ir vyriausiojo trenerio Duško Vujoševičiaus keliai skiriasi. Vieną pergalę ir penkis pralaimėjimus Eurolygos turnyre turinti Ramūno Šiškausko komanda grupės varžybose užima paskutinę vietą.
Treneris Duško Vujoševičius paliko CSKA komandą
Treneris Duško Vujoševičius paliko CSKA komandą / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 BC Maskvos CSKA

„Kai atsiliepiau į CSKA kvietimą stoti prie komandos vairo, įsivaizdavau, kad laiko kurti ekipą turėsiu daugiau ir kad komandos savininkai turės daugiau kantrybės. Tačiau mano adaptacijos ir pažinties su komanda laikotarpis sutapo su kai kuriomis problemomis. Sezoną mes pradėjome be kelių svarbių žaidėjų, kurie į klubą atvažiavo iš nacionalinių rinktinių pervargę ir traumuoti. Po to buvo neaišku dėl J.R.Holdeno, dar vėliau – R.Šiškausko trauma. Manau, nesėkmes lėmė ir kelionė į JAV – rungtynės su NBA klubais neleido gerai pasirengti Eurolygos pradžiai. Pralaimėjome „Armani Jeans“ ekipai, be to, iš šešerių Eurolygos rungtynių mes tik du kartus žaidėme namuose. Esu įsitikinęs, kad pašalinę bent dalį šių aplinkybių galėjome pasiekti kur kas geresnius rezultatus. O trenerius galima skirstyti į dvi grupes: tuos, kuriuos atleido, ir tuos, kuriuos dar atleis. Aš žinau, kad CSKA yra didi komanda, ir linkiu jai pergalių ateityje“, – sakė buvęs CSKA strategas.

Klubo prezidentas Andrejus Vatutinas po trenerio atsistatydinimo pareiškė, kad ekipa dar turi šansų patekti į „Top-16“ varžybas: „Jeigu mes nepatektume į kitą turnyro etapą, tai būtų tragedija. Tačiau aš esu įsitikinęs, kad šios tragedijos mes išvengsime. Tikiu, kad mūsų komanda turės stiprybės pakilti iš tos duobės, kurioje dabar esame atsidūrę“, – teigė CSKA vadovas.

Galimų kandidatų tapti Rusijos čempionų komandos vyriausiuoju treneriu klubo atstovai kol kas nemini. Kol kas ekipai vadovaus D.Vujoševičiaus asistentu dirbęs Dmitrijus Šakulinas. Trenerių štabe buvęs serbas Sašo Filipovskis irgi išvyksta iš Maskvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius