-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 04

Dirkas Bauermannas: „Neužsimerkite prieš faktą, kad VTB mums sekasi kur kas geriau“

„Siemens“ areną praėjusį trečiadienį švilpti privertę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai rengiasi dar vienoms Eurolygos rungtynėms. Penktadienį vilniečiai Ispanijoje susikaus su Vitorijos „Laboral Kutxa“ ekipa, kuriai namuose trečiojo rato rungtynėse nusileido 64:85.
Dirkas Bauermannas
Dirkas Bauermannas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Galimybių patekti į Eurolygos „Top 16“ etapą Vilniaus komandos krepšininkai jau beveik nebeturi, tačiau treneris Dirkas Bauermannas prašo nežiūrėti vien į blogus rezultatus, bet prisiminti, kad VTB Jungtinėje lygoje Lietuvos vicečempionams sekasi kur kas geriau.

„Kai kalbame apie komandos situaciją žmonės nemato fakto, kad per du mėnesius VTB Jungtinėje lygoje žaidėme tik vieną mačą namuose, tačiau turime šešias pergales iš aštuonių. Juk esame antroje grupės vietoje. Taip, mūsų pasiekimai Eurolygoje nuvilia, tačiau mes į ją bent patekome, ko niekas iš mūsų nesitikėjo. Visi galvojo, kad čia žais „Chimki“ arba „Banvit“.

Pripažįstu, kad praėjusio trečiadienio pasirodymas yra nepriimtinas, bet tai daugiau nebepasikartos. Taip, galima sakyti, kad buvo tragiškos rungtynės, bet galima žiūrėti plačiau. Negalima užsimerkti prieš faktą, kad VTB mums sekasi kur kas geriau. Eurolygos varžybos yra svarbesnės, tačiau mūsų rezultatų VTB negalima nematyti“, – tikino D.Bauermannas.

Vokietijos krepšinio specialistas teigė, kad į komandą tik ką atvykęs amerikietis Zabianas Dowdellas penktadienį jau išbėgs į aikštę.

„Milenko Tepičius žais starto penkete įžaidėjo pozicijoje, o likęs penketukas bus toks pat, kaip dvejose pastarosiose rungtynėse. Nemanau, kad galime daug tikėtis iš naujoko, nes jis turėjo varginantį skrydį. Jis bandys treniruotis, tačiau nemanau, kad galime kažko ypatingo tikėtis iš jo jau dabar. Bet kas, ką jis galės duoti, mums išeis į naudą. Negaliu pasakyti, kiek jis žais penktadienį, bet manau, kad jis tikrai išbėgs į aikštę“, – apie planus penktadienio rungtynėse pasakojo „Lietuvos ryto“ treneris.

Komandos lyderis Renaldas Seibutis teigė, kad sekmadienį laimėtos rungtynės VTB lygoje prieš Zgorželeco „Turow“ ekipą padėjo komandai atsistatyti psichologiškai.

„Puikiai suprantate, kad po tokių rungtynių, kokias sužaidėme trečiadienį, buvo sunku, ypač psichologiškai. Kiekviena pergalė, ar VTB, ar LKL, žaidėjams tikrai padeda atsitiesti ir susikaupti“, – pasakojo R.Seibutis.

Krepšininko teigimu, Vitorijos komanda bus sustiprėjusi, palyginus su pirmosiomis rungtynėmis Vilniuje, tad „Lietuvos ryto“ nariams reikės susikaupti ir atiduoti visus šimtą procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius