-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 18

Donatas Motiejūnas šį sezoną stebino labiau nei Jonas Valančiūnas

Jonas Valančiūnas sužaidė paskutinį savo sezoną Europoje ir keliasi į NBA. Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas kitą sezoną turėtų debiutuoti Toronto „Raptors“ ekipoje, kuri lietuvį 2011 mwetų NBA naujokų biržoje pasirinko 5 numeriu.
J.Valančiūnas (dešinėje) sau visada turi daug priekaištų
J.Valančiūnas (dešinėje) sau visada turi daug priekaištų / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Ar J.Valančiūnas, žaisdamas Aleksandro Džikičiaus treniruojamame „Lietuvos ryte“ ir ragaudamas ne Eurolygos, o tik Europos taurės ir VTB Jungtinės lygos skonį, padarė tą pažangą, kurios buvo tikimasi prieš sezoną? Ar perspektyviausiu Lietuvoje vadinamas krepšininkas pasiruošęs debiutui NBA?

„Nežinau, kokios pažangos iš jo buvo tikimasi, bet kad pažangą padarė – savaime aišku. Dėl to, kad ne pagal savo lygį sužaidė finalus, negalima sakyti, kad nepadarė pažangos“, – teigia vienas „Lietuvos ryto“ trenerių Darius Maskoliūnas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Motiejūno (dešinėje) žvaigždė šiemet žibėjau dar ryškiau
AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Motiejūno (dešinėje) žvaigždė šiemet žibėjau dar ryškiau.

Krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas linkęs prieštarauti D.Maskoliūnui: akivaizdžią pažangą J.Valančiūno žaidime sunku įžvelgti. Lygindamas jis pasitelkia rudenį Hjustono „Rockets“ duris praversiančio Donato Motiejūno pavyzdį, o kalbėdamas apie silpno J.Valančiūno sezono priežastis pirštu duria į komandos strategą A.Džikičių.

„Kartais buvo gaila žiūrėti į J.Valančiūną. Tikėjausi, kad bus išnaudojamas šiek tiek geriau, kad jam bus suteikta daugiau galimybių ir turės geresnes sąlygas tobulėti“, – kalbėjo R.Paulauskas.

„Galime lyginti su D.Motiejūnu. Nors prieš sezoną vienareikšmiškai buvo sakoma, kad J.Valančiūnas žymiai gabesnis ir perspektyvesnis jaunas žaidėjas nei D.Motiejūnas, dabar aiškiai matome, kad didesnę pažangą padarė pastarasis“, – lygino R.Paulauskas.

Plačiau skaitykite savaitraštyje „15min“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius