Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 06 08

Eurolygos statistika: Linui Kleizai sezonas – ne tragiškas

Eurolygos sezonas jau senokai pasibaigė. Jau žinomas naujas čempionas, išrinkti geriausių krepšininkų penketukai ir pats galingiausias šio sezono žaidėjas. Taigi galima neskubant, pamažu peržvelgti turnyro statistiką.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / budivelnyk.ua nuotr.
O ji atskleidžia tikrai nemažai įdomių dalykėlių. 

Žvaigždžių saulutė nusileido: Ar dar atsimenate tuos laikus, kai Henry Domercantas būdavo tikru varžovų siaubu? Amerikietis be vargo rinkdavo po 15 taškų, o šiemet varė į neviltį Stambulo „Galatasaray“ gerbėjus. Varė į neviltį blankiu žaidimu. Snaiperis per mačą rikdavo vos 4,7 taško, pataikydamas tik 36 procentus dvitaškių ir 31 procentą tritaškių bei rinkdamas 2,9 naudingumo balo… 

Itin blankiai šiemet atrodė ir „Panathinaikos“ legenda Mike’as Batiste. Senukas per mačą rinko vos 3,5 taško, 1,5 kamuolio ir 2,5 naudingumo balo. 

Linas Kleiza: Šį sezoną lietuvis buvo negailestingai „tarkuojamas“, tačiau po dešimtmečio žmonės žiūrės į puolėjo statistiką ir sakys – atletas turėjo tikrai neblogą sezoną. Būtent tai ir rodo statistika – 10,1 taško (53 proc. dvit., 31 proc. trit., 92 proc. baud.), 3,5 atkovoto kamuolio, 0,8 rezultatyvaus perdavimo ir 9,8 naudingumo balo vos per 21 žaidžiamą minutę. 

Įspūdį daro taiklumas, ypač baudos metimų, nors tritaškiai dažniausiai skriejo pro šalį. Apskritai neblogas sezonas galingoje komandoje. 

Ponas universalumas: Atskiro žodžio vertas ir L.Kleizos komandos draugas – Emiras Preldžičius – turbūt universaliausias krepšininkas Europoje. Slovėnas per mačą rinkdavo 10,2 taško (53 proc. dvit., 32 proc. trit., 70 proc. baud.), atkovodavo 4,7 kamuolio ir atlikdavo 4,7 rezultatyvaus perdavimo. 

Nevykėlis iš NBA: Žaidimas NBA akimirksniu pakelia krepšininkų vertę ir jų būsimus kontraktus Europoje. „Olympiakos“ susiviliojo galimybe į savo gretas pasikviesti praeityje 4 sezonus NBA praleidusį Mardy Collinsą, tačiau jis tapo didžiuliu nusivylimu. 

Įžaidėjas per mačą rinkdavo vos 2,1 taško, tragiškai atakuodamas krepšį – 32 procentai dvitaškių, 33 procentai tritaškių ir 75 procentai baudų. 

„Lietuvos ryto“ „klišiarankis“: Na ir apie ką pagalvojote? Apie Milenko Tepičių? Ne, serbo bendras taiklumas buvo netgi labai padorus. O klišiarankio titulas atitenka Omarui Cookui. 6,1 taško rinkęs amerikietis realizavo vos 20 (!) procentų dvitaškių ir 30 procentų tritaškių. Tiesa, kreivas rankas atstojo net 5,9 rezultatyvaus perdavimo vidurkis. 

„Olympiakos“ bandymų poligonas: Nukarūnoti Eurolygos čempionai stipriausioje Europos lygoje nesibodėjo apšaudyti ir dar visiškai žalių jaunuolių. Šį sezoną su Pirėjo apranga bent minutei Eurolygoje pasirodė net 18 krepšininkų. 

Išklerę „Panathinaikos“ bokštai: Visi žino, jog mėgstamiausias “Panathinaikos” derinys yra senas kaip pasaulis – du prieš du. Pagrindiniai šio derinio užbaigėjai – Stephane Lasme ir Jamesas Gistas šį sezoną per mačą padarydavo net 1,6 klaidos. Kiekvienas po 1,6! Nieko nuostabaus, jog Atėnų klubui sezonas nenusisekė. 

Optimistas Tadas Klimavičius: Kauno „Žalgirio“ puolėjas Tadas Klimavičius – turbūt daugiausiai optimizmo turintis Eurolygos žaidėjas. Aukštaūgis prametė vieną tritaškį po kito, bet vis bandė, bandė, bandė… Per sezoną atletas išmetė 18 tritaškių, o tikslą pasiekė 2. Lietuvis savo bombas mėtė 11,1 procento taiklumu…

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius