-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 17

Į Joną Valančiūną viltis deda ir „Lietuvos ryto“ vadovybė ir naujasis treneris

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda pradėjo pasirengimą naujam sezonui. Pirmojoje sostinės ekipos treniruotėje galėjome išvysti nemažai naujų veidų, tarp jų ir naująjį komandos trenerį Aleksandrą Džikičių. Lietuvos vicečempionų komandos direktorius Martynas Purlys neslėpė, kad klubui keliami aukščiausi kito sezono tikslai.
Jonas Valančiūnas prie klubo prisijungs vėliau
Jonas Valančiūnas prie klubo prisijungs vėliau / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Pirma treniruotė, kaip visada, buvo įžanginė. Žaidėjai susirinko, susipažino vieni su kitais, kas dar nebuvo pažįstami. Turim naują trenerių kolektyvą, taigi treniruotė buvo pažintinė“, – sakė M. Purlys. – „Pagrindinis komandai keliamas tikslas yra laimėti Eurolygos kvalifikacinį turnyrą ir patekti į Eurolygą, dabar tam ruošiamės.“
Pirmojoje treniruotėje prakaitą liejo ir du naujieji sostinės ekipos legionieriai Tyrese'as Rice'as ir Lawrence'as Robertsas.

„Derybose su šiais legionieriais padėjo ir NBA lokautas. Jis palengvino ir paspartino sutarčių pasirašymo procesą. Kadangi nevyko vasaros stovyklos, buvo lengviau su jais susitarti. Bet dar per anksti juos vertinti. Jie yra draugiški žmonės, sezonui įsibėgėjus galėsime pažiūrėti, ko jie iš tiesų verti“, –  kalbėjo „Lietuvos ryto“ direktorius.

Šiuo metu  su klubu treniruojasi 15 krepšininkų. Dar keturi žaidėjai prie „Lietuvos ryto“ prisijungs vėliau. Tai žaidėjai, pakviesti į nacionalines komandas: Aleksandras Rašičius, Predragas Samardžiskis, Bradas Newley ir Jonas Valančiūnas, kuris atstovauja Lietuvos rinktinei. Klubo direktorius tikisi, kad kitą sezoną jaunasis krepšininkas užims svarbesnį vaidmenį komandoje:

„Jonas tobulėja ne dienom, bet valandom. Tikimės, kad jo indėlis į „Lietuvos ryto“ žaidimą šiais metais bus žymiai didesnis nei praeitą sezoną, to paties tikisi ir naujasis komandos treneris.“

Vilniaus ekipa nevienintelė, kurioje rungtyniaus nauji legionieriai. Didžiausias „Lietuvos ryto“ oponentas Lietuvoje Kauno „Žalgiris“ prieš kelias dienas sudarė sutartį su pagrindiniu Denverio „Nuggets“ klubo įžaidėju Ty Lawsonu.

„Pagal sezono tvarkaraštį pirmosios rungtynės su Kauno „Žalgiriu“  bus tik sausio pradžioje, todėl dabar apie tai net negalvojame“, –  M. Purlys sako, kad kol kas „Žalgirio“ pirkiniai sostinės ekipos nebaugina.

Šiandien į pirmąją treniruotę susirinko: Tyrese’as Rice’as, Lawrence’as Robertsas, Žydrūnas Kelys, Renaldas Seibutis , Steponas Babrauskas, Simas Buterlevičius , Mindaugas Katelynas, Paulius Dambrauskas, Dovydas Redikas, Artūras Jomantas, Eimantas Bendžius, Saulius Kulvietis, Arvydas Šikšnius, Vilmantas Dilys,  Evaldas Kairys.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius