-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 20 /17:52

Į VTB lygos glėbį – net penki Lietuvos LKL klubai, kurie kovos dėl 11 mln. litų prizinio fondo

Lietuvos krepšinio klubai (LKL) su mielu noru nyra Rusijos valdžios rengiamą VTB Jungtinės lygos turnyrą. Be didelės reklamos į VTB varžybas, be jau žaidusių Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandų, įsiprašė dar trys ekipos – Alytaus „Dzūkija“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kėdainių „Nevėžis“.
VTB prezidentas Sergejus Ivanovas
VTB prezidentas Sergejus Ivanovas / vtb-league.com

Prieš sekmadienį vyksiančius VTB lygos burtus, lygos prezidentas KGB generolas ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas Sergejus Ivanovas pranešė, kad su lyga atsisveikinusius keturis klubus pakeis kitos penkios komandos – trys iš jų bus lietuviškos.

S.Ivanovo teigimu, dėl keblumų šalies viduje kitą sezoną nežais dvi Ukrainos ekipos, viena bankrutuojanti Rusijos komanda ir į Eurolygą pasisukęs Lenkijos klubas.

Tačiau į VTB žengė „Dzūkija“, „Lietkabelis“, „Nevėžis“, Suomijos sostinės „Nilan Bisons“ ir Rusijos Saratovo „Avtodor“ komandos. Dar vienas kelialapis į turnyrą bus skirtas po derybų su keliomis pretendentėmis.

Kitame sezone iš viso žais 22 komandos, jos varžysis dviejų ratų ir dviejų grupių sistema, o mačai startuos jau spalio mėnesį.

Pirmąsias dvi vietas grupėse užėmusios komandos iškart prasimuš į ketvirtfinalius, o 3-6 vietas iškovojusios ekipos dėl taurės varžysis nuo aštuntfinalio. Lemiami mačai numatyti kitų metų balandį.

ištraukus VTB lygos burtus paaiškėjo, kad turnyro čempionė Maskvos CSKA pateko į A grupę, o tai reiškia, kad ši komanda kitą sezoną atvyks į Klaipėdą bei Alytų.

B grupėje debiutuosiantiems Kėdainių „Nevėžio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ klubams teks išmėginti jėgas su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa, Kazanės „Uniks“ bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandomis.

Vardinį kvietimą pretenduoja gauti Lenkijos ir Slovakijos klubai. Kam bus suteikta teisė varžytis turnyre, paaiškės po kelių savaičių. 

A grupė: Maskvos CSKA, Krasnodaro „Lokomotiv“, Klaipėdos „Neptūnas“, Alytaus „Dzūkija“, vardinis kvietimas, Krasnojarsko „Jenisej“, Talino „Kalev“, Nymburko ČEZ, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, Volgogrado „Krasny Oktyabr“, Sankt Peterburgo „Zenit“.

B grupė: Maskvos srities „Chimki“, Kazanės „Uniks“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Panevėžio „Lietkabelis“, Kėdainių „Nevėžis“, Astanos „Astana“, Minsko „Cmoki“, Rygos VEF, Helsinkio „Nilan Bisons“, Samaros „Krasnyje Krylja“, Saratovo „Avtodor“.

„Lyginant su praėjusiu sezonu, lygos prizinis fondas išliko nepakitęs – 140 mln. rublių (apie 11,6 mln. litų), – pažymėjo generalinis VTB lygos direktorius Andrejus Širokovas. – Tiesa, jeigu lyga pritrauks naujų rėmėjų, jis gali ir padidėti. Kompanijos "Utair" dėka į gerąją pusę pasikeitė lėktuvų bilietų kainos. Dabar lygos klubai mokės po 3000 rublių (apie 218 litų), o tai gerokai palengvins situaciją nedidelius biudžetus turinčioms komandoms“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius