-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 27

Ilgauskas: džiaugiuosi vėl suprakaitavęs

Mėnesį be krepšinio dėl lūžusio čiurnos kaulo praleidęs „Cleveland Cavaliers“ vidurio puolėjas Žydrūnas Ilgauskas grįžo į komandos treniruotes ir pasiruošęs vėl kautis NBA arenose.
Žydrūno Ilgausko karjera NBA galėjo baigtis net neprasidėjusi
Žydrūnas Ilgausko grįžimu pasidžiaugė ir komandos draugai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji 221 cm ūgio milžino treniruotė praėjo be skausmo, todėl tikimasi, jog 33 metų vidurio puolėjas rungtynėse galės pasirodyti jau šį ketvirtadienį, kai „kavalieriai“ išvykoje surems ginklus su „Orlando Magic“ kariauna.

Rengėsi dvikovai su Howardu

Planuojamoms grumtynėms su NBA lygoje šiuo metu dominuojančiu „Magic“ lyderiu Dwightu Howardu Ž.Ilgauskas ruošėsi treniruotėje stumdydamasis su „kavalierių“ klubo generaliniu direktoriumi Danny Ferry.

„Aišku, grumtynės su Danny niekada neatstos kovos su D.Howardu. Tačiau Danny žaidžia labai nešvariai, todėl jis privertė mane padirbėti iš peties“, – po pirmosios treniruotės geros nuotaikos nestokojo Ž.Ilgauskas.

Paklaustas, ar jam pavyko įveikti komandos direktorių, lietuvis nusišypsojo dar plačiau. „Neskaičiavome rezultato, tačiau Danny tikrai išnaudojo pražangų limitą. Su kaupu“, – juokėsi 11 sezoną Klivlande rungtyniaujantis lietuvis.

Pasiilgo krepšinio

Ž.Ilgauskas treniruotėje dalyvavo pirmą kartą nuo praėjusių metų gruodžio 30 dienos, kai paaiškėjo, jog gruodžio 10 dieną Filadelfijoje patirta čiurnos trauma yra rimtesnė, negu buvo manyta iki tol.

Gavau laiko pailsėti, išgyti ir, kaip parodė tyrimai, dabar esu sveikas.

„Gavau laiko pailsėti, išgyti ir, kaip parodė tyrimai, dabar esu sveikas. Aišku, iš pradžių galiu jausti šiokį tokį skausmą arba nepatogumą, tačiau medikai patikino, jog pamažu viskas sugrįš į savo vėžias. Dabar tiesiog turiu atgauti sportinę formą“, – aiškino Didžiuoju Z už Atlanto pravardžiuojamas krepšininkas.

Pirmojoje treniruotėje Ž.Ilgauskas atliko keletą gynybos, greito puolimo ir taktikos pratimų. Treniruotę milžinas iš Lietuvos baigė ilga metimų serija.

„Treniruotė nebuvo pati sunkiausia, tačiau man užteko. Tiesiog smagu vėl paimti krepšinio kamuolį į rankas. Pasiilgau krepšinio, pasiilgau komandos draugų. Sėdėjimas namuose man jau buvo juodai įgrisęs, todėl labai džiaugiuosi pagaliau vėl suprakaitavęs“, – įspūdžiais dalijosi Ilgas.

Džiaugiasi lietuvio grįžimu

Didžiojo Z grįžimu į komandą džiaugėsi ir kiti „kavalieriai“. „Smagu, jog Z grįžo. Žinau, kaip jis pasiilgo krepšinio, todėl džiaugiuosi, jog jis vėl čia. Buvo tikrai puiki treniruotė“, – džiaugėsi „Cavaliers“ ekipos lyderis LeBronas Jamesas.

„Kuo greičiau Ž.Ilgauskas grįš į normalų ritmą ir atgaus savo formą, tuo geriau bus visai komandai“, – pritarė Klivlando ekipos įžaidėjas Mo Williamsas. „Ž.Ilgauskas turėjo puikią treniruotę, smagu, jog jis grįžo“, – sakė „kavalierių“ treneris Mike'as Brownas.

Vidurio puolėjas iš Lietuvos šį sezoną NBA lygoje iš viso žaidė 28 rungtynėse (visas pradėjo starto penkete), aikštėje vidutiniškai praleido po daugiau nei 26 minutes, pelnė 13,8 taško ir sugriebė 7,1 atšokusio kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius