-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 08

Įspūdingas finišas lėmė pirmąją pergalę „Šiauliams“

„Šiaulių“ krepšinio klubas antradienį pirmą kartą laimėjo Europos taurės turnyre. Šiauliečiai įspūdingai žaidė rungtynių pabaigoje ir ištirpdę dviženklę Salonokų „Aris“ (Graikija) persvarą galiausiai šventė pergalę rezultatu 92:91.
Pergalė išsaugojo „Šiaulių“ viltis C grupėje užimti bent antrą vietą ir žengti į kitą Europos taurės turnyro etapą
Pergalė išsaugojo „Šiaulių“ viltis C grupėje užimti bent antrą vietą ir žengti į kitą Europos taurės turnyro etapą. / M.Kašalyno

Mačą namuose sėkmingiau pradėjo Antano Sireikos auklėtiniai. Taiklių tritaškių salve garsių pavardžių nestokojančius svečius į nokdauną pasiuntę šeimininkai netruko susikrauti dviženklės persvaros (23:12).

Deja, patyrę „Aris“ krepšininkai nesutriko ir, atsitiesę po šalto dušo, patys ėmė diktuoti rungtynių tempą. Antro kėlinio graikai persvėrė rezultatą savo naudai (46:49) ir įsibėgėję pavojingai nutolo (62:75).

Atrodė, kad „Šiaulių“ Europos taurėje laukia dar viena nesėkmė, tačiau aktyviai sirgalių palaikomi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos medalininkai nebuvo linkę sutikti su tokia nuomone.

Lemiamame kėlinyje šeimininkai surengė įspūdingą spurtą ir ne tik ištirpdė varžovų pranašumą, bet ir dramatiškomis paskutinėmis sekundėmis sugebėjo išplėšti pergalę minimaliu rezultatu 92:91 (28:22, 18:27, 18:28, 28:14).

„Nenuleidome rankų ir žaidėme iki galo. Krepšinis – ne boksas, čia rankšluosčių pirma laiko į aikštelę neišmesi. Nesakyčiau, kad esu mačo didvyris. Tiesiog dariau tai, kas geriau komandai. Mečiau laisvas ir, laimė, pataikiau“, – po mačo savo vaidmens sureikšminti nebuvo likęs rezultatyviausias nugalėtojų gretose Arvydas Šikšnius (25 tšk.), pataikęs ir lemiamą dvitaškį.

Puikiai jam talkino Mindaugas Kuzminskas (21 tšk.), Deividas Gailius (17 tšk.) bei Derrickas Low (16 tšk.).

Tuo tarpu svečių gretose sunkiausiai sustabdomi buvo Jeremy Richardsonas (20 tšk.), Juanas Dixonas (19 tšk.) ir Michailis Kakiouzis (18 tšk.).

Iškovojusi pirmąją pergalę C grupėje „Šiaulių“ ekipa C grupėje pagal šį rodiklį pasivijo trečioje vietoje žengiančią „Zadar“ (Kroatija) komandą, kuri antradienį svečiuose 74:93 neprilygo antrąč pergalę per trečias rungtynes pelniusiai Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis).

Kitas rungtynes Europos taurės turnyre šiauliečiai žais po savaitės, gruodžio 15 dieną, svečiuose su tais pačiais Salonikų „Aris“ krepšininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius