Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 03

Jonas Valančiūnas kamuolį iškeitė į bilietų pardavėjo kėdę (nuotraukos, video)

Vienas perspektyviausių ir talentingiausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų Jonas Valančiūnas ketvirtadienį Vilniuje, „Ozo“ prekybos centre, pardavinėjo bilietus į šią vasarą sostinėje vyksiantį „Omnitel“ Europos vaikinų iki 18 metų krepšinio čempionatą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Valandėlei bilietų pardavėju tapęs aštuoniolikmetis iš pradžių jautėsi nejaukiai, bet paskui įsidrąsino. Tiesa, pirkėjų antplūdžio nebuvo. „Dabar visi sakys, kad Valančiūnas nepardavė nė vieno bilieto į Europos čempionatą“, – juokėsi 210 cm ūgio Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas.

Vis dėlto pirkėjų ir norinčiųjų gauti autografą krepšininkas sulaukė. „Koks šis darbas? Neblogas. Prakaito lieti nereikia. Ar dirbčiau bilietų pardavėju baigęs krepšininko karjerą? Žiūrėsime, kaip Dievas duos“, – sakė jis

– Ar lauki Europos čempionato?

– Laukiu rinktinės. Įdomu, kokia komanda bus, kokie treneriai.

– Gal ką nors apie varžovus girdėjai?

– Nežinau, kaip kitos komandos rengiasi. Įdomu būtų jas pamatyti, įdomu, kaip subrendę kiti vyrukai.

– Šį sezoną praleidai LKL čempionų komandoje. Kiek jautiesi patobulėjęs?

– Su kiekvienomis rungtynėmis tobulėju. Šis sezonas buvo sunkus. Ir permainų buvo – perėjau iš „Perlo“ į „Lietuvos ryto“ komandą. Sunkus, bet sėkmingas sezonas. Štai ir žiedą laimėjome. Kartais jį užsidedu... (Šypsosi ir rodo ant rankos besipuikuojantį LKL žiedą.)

– Žaidei ne tik „Lietuvos ryto“ ekipoje, bet ir Moksleivių krepšinio lygoje. Ar fizinis krūvis ne per didelis?
 

– Stengiausi išnaudoti poilsį ir man pavyko. Traumų nėra, nerimauti nėra ko.

– Pergalingas Lietuvos vaikinų rinktinės bagažas – didelis pranašumas?

– Nemažas. Galima sakyti, esame apšilę kojas, mums tai tikrai padės.

„Omnitel“ Europos vaikinų (18 metų ir jaunesnių) vyrų krepšinio pirmenybė vyks liepos 22 – rugpjūčio 1 dienomis Vilniuje, „Siemens“ ir „Lietuvos ryto“ arenose. Europos vaikinų čempionatas – antras pagal prestižą, susidomėjimą ir reitingus „FIBA Europe“ renginys (po vyrų čempionatų). Į šias pirmenybes suvažiuoja patys perspektyviausi Europos krepšininkai.

2008 metais Lietuvos vaikinų komanda tapo Europos jaunučių čempionato nugalėtoja. Tos rinktinės pagrindu sudaryta šių metų Lietuvos jaunių rinktinė, kuriai prognozuojamos aukščiausios vietos. Be J.Valančiūno, rinktinėje rungtyniaus Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas, taip pat buvęs Kauno „Žalgirio” krepšininkas Vytenis Čižauskas ir kiti perspektyviausi Lietuvos jaunieji krepšininkai.

Su Lietuvos rinktine Vilniuje taip pat rungtyniaus dar 15 stipriausių Europos vaikinų komandų: Slovėnija, Lenkija, Ukraina, Prancūzija, Švedija, Latvija, Ispanija, Turkija, Bulgarija, Italija, Rusija, Serbija, Vokietija, Kroatija ir Graikija.

VIDEO: 15min.lt / Jonas Valančiūnas prekiauja bilietais.wmv

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius