-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

Jonas Valančiūnas: „Svarbiausia, kad pirmas blynas neprisvilo“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai užtikrintai žengė į Eurolygos atrankos pusfinalį, kuriame šeštadienį susitiks su Zagrebo „Cibonos“ ekipa. Po triuškinančios pergalės 83:64 prieš Podgoricos „Budučnost“ komandą, Jonas Valančiūnas džiaugėsi puikia atmosfera arenoje ir tikino, kad su komandos draugais sieks prasibrauti į Eurolygą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / T.Lukšio/BFL nuotr.

Pirmose oficialiose sezono rungtynėse aukštaūgis J.Valančiūnas buvo naudingas ir pelnė 11 taškų bei atkovojo 8 kamuolius. Kalbėdamas su žurnalistais aukštaūgis nebuvo kalbus ir trumpai dėstė savo mintis apie rungtynes.

„Mačo pradžia buvo sunki, bet pavyko perlaužti varžovus ir viską užbaigti pergalingai. Tai buvo pirmosios oficialios rungtynės, todėl svarbiausia, kad pirmas blynas neprisvilo. Reikės laimėti ir kitas rungtynes“, – tikino vidurio puolėjas.

Jo manymu, vienus trenerio Aleksandro Džikičiaus nurodymus pavyko įgyvendinti geriau, kitus blogiau. „Treneris labai reiklus. Tai yra gerai“, – šypsojosi J.Valančiūnas.

Po Europos čempionato krepšininkas nespėjo visiškai atsigauti ir prisipažino dar neišmokęs visų derinių: „Tik savaitę kartu su komanda sportuoju. Turi prabėgti šiek tiek laiko. Judame į priekį, šlifuojame derinius ir manau, kad po kelių savaičių atšlifuosime viską.“

Apie būsimą varžovą pusfinalyje Zagrebo „Cibonos“ komandą J.Valančiūnas pasakė trumpai ir aiškiai: „Jie paliko gerą įspūdį.“

Lietuvos rinktinei Europos čempionate atstovavęs krepšininkas pasakojo, kad jam smagiausia buvo grįžti namo. „Atmosfera čia labai gera ir tikiu, kad kuo toliau, tuo arena bus pilnesnė ir pilnesnė. Labai smagu grįžti ir žaisti čia, prie savo gerbėjų“, – džiaugėsi J.Valančiūnas.

Paklaustas, ar kartu su komandos draugais patraukia už danties makedoną Predragą Samardžiskį, J.Valančiūnas turėjo du atsakymus. Vieną pasakė prie įjungtų kamerų, kitą – jas išjungus.

„Kas buvo blogai reikia užmiršti. Jis mano komandos draugas ir, kaip sakoma, mes iš vieno „bliūdo“ dabar valgome. Aš pasitikiu juo, jis manimi. Negalvojame, kas buvo, o galvojame, kas bus“, – kalbėjo krepšininkas. Vėliau su šypsena pridūrė: „Aš jam ir sakau, kad geriau čempionatą užbaigti dviem pergalėmis, nei dviem pralaimėjimais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius