Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 12 02

Kaip Aco Petrovičius paaiškino „Žalgirio“ padarytas 28 klaidas? (nuotraukos)

Pagal padarytas klaidas tvirtai Eurolygoje pirmaujantis Kauno „Žalgiris“ dvikovoje su Tel Avivo „Maccabi“ dar kartą patvirtino dažniausiai klystančios komandos vardą. Ekipos treneris kaip pagrindinę apmaudaus pralaimėjimo priežastį nurodė būtent milžinišką prarastų kamuolių skaičių, tačiau tuo nieko nenustebino.
Kauno „Žalgirio“ ir Tel Avivo „Maccabi“ rungtynių akimirka
Kauno „Žalgirio“ ir Tel Avivo „Maccabi“ rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynių aprašymą ir statistiką rasite ČIA.

„Kaltę prisiimu pats pirmas. Tačiau negaliu daugiau nieko pasakyti, kai komanda klysta 28 kartus, o visi kiti mūsų statistiniai rodikliai yra geresni už varžovų, – kalbėjo A.Petrovičius. – Labai sunku kalbėti, kai ketvirtame kėlinyje likus 2,5 minutės pirmauji 8 taškais, bet galų gale pralaimi rungtynes. Mes ruošėmės žaisti su komanda, kuri šiuo metu demonstruoja turbūt geriausią krepšinį iš visų 24 Eurolygos komandų. Deja, padarėme rekordiškai daug klaidų. Tai buvo pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Mes padarėme 28, varžovai padarė 11 klaidų ir tai reiškia, kad jie surengė 17-a atakų daugiau negu mes. Na, bet dar ne viskas prarasta, dar yra trejos rungtynės, stengsimės jas laimėti.“

Paprašytas įvardyti pagrindinę milžiniško klaidų skaičiaus priežastį, strategas aiškino, kad žalgiriečiai „dažniausiai klysta nesugebėdami techniškai perduoti kamuolio“. A.Petrovičius prisiminė, kad ta pati problema komandą kankino ir pirmoje akistatoje su „Maccabi“, kai išvykoje žaisdami žalgiriečiai suklydo 26 kartus.

„Per paskutinę ataką sukūrėme panašią situaciją kaip žaisdami su Gdynės „Asseco Prokom“. Tomas Delininkaitis buvo laisvas ir galėjo mesti pats arba veržtis po krepšiu. Deja, jis nusprendė kamuolį perduoti Mirzai Begičiui, bet šis į perdavimą nereagavo“, – apie nesėkmingai susiklosčiusią rungtynių pabaigą pasakojo treneris.

„Mes šiandien puikiai gynėmės ir tai buvo raktas į pergalę. Mano komanda parodė tikrą pasitikėjimą savo jėgomis, kai atsilikome 8 taškais paskutiniame ketvirtyje. Jei kalbame apie lemiamą ataką, mes turėjome tris pasirinkimus ir įgyvendinome trečiąjį“, – tvirtino „Maccabi“ vyriausiasis treneris Davidas Blattas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius