-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 29

Kaunas oficialiai tapo Europos krepšinio čempionato finalo rengėju (papildyta 11.50 val.)

Kaune trečiadienį pasirašyta miesto savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos sutartis dėl 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato finalinio etapo organizavimo.
Naujojoje Kauno arenoje vyks finalinės Europos čempionato varžybos
Naujojoje Kauno arenoje vyks finalinės Europos čempionato varžybos / E.Miliūno vizualizacija

„Miesto tarybai pritarus, tai malonus formalumas, nes Kaunas vėl rengiasi istorinių Europos pirmenybių finalui. Pastatyta ir įrengiama moderniausia Baltijos šalyse „Žalgirio“ arena, kuri svetingai sutiks geriausius žemyno krepšininkus ir visus neabejingus aistruolius, kurie kartu apsilankys svetingai nusiteikusiame mieste“, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Drauge su A.Kupčinsku sutartį LKF vardu pasirašė 2011 metų Europos krepšinio čempionato organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

„Kaunas – Lietuvos krepšinio sostinė, todėl simboliška, kad ateinančių metų Europos vyrų krepšinio pirmenybių finalas vyks būtent čia. Ši sutartis tai garantuoja ir įpareigoja“, – sakė M.Špokas. 

Europos vyrų krepšinio čempionatas kitais metais rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą pirmenybėse dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

Papildyta 11.50 val.: „Statybos Kaune baigtos – miesto savivaldybė įrodė, kad sugeba dirbti. Pagaliau šią vasarą bus atstatyta istorinė teisybė – Lietuvai laimėjus 1939-ųjų Europos krepšinio čempionatą, po dviejų metų jis turėjo vykti mūsų šalyje, deja, karas visus planus sujaukė“, – sakė LKF prezidentas Vladas Garastas.

Anot jo, Europoje yra tik apie dešimt tokių modernių ir didelių arenų, kokią turės Kaunas.

„Tokios arenos yra Ispanijoje - Madride bei Barselonoje, Graikijoje – Atėnuose, Vokietijoje - Berlyne, Italijoje – Romoje. Ir dabar į vieną gretą šalia šių miestų stoja Lietuva ir Kaunas“, - pasidžiaugė legendinis treneris.

V.Garastas pažymėjo, kad 1939 metais Kauno sporto halėje stebėti Europos čempionato stovėdami susirinko 11 tūkst. žmonių, dar 20 tūkst. buvo pageidaujančių patekti vidun, kai tuo tarpu visame Kaune gyveno tik apie 70 tūkst. žmonių. „Ar galite įsivaizduoti, kiek žmonių susirinks naujojoje Žalgirio arenoje? Manau, kad kauniečiai ir lietuviai dar nelabai supranta, kokią reikšmę šis renginys turės visai valstybei – jis bus transliuojamas į 150 pasaulio šalių. Tai – jokiais pinigais neišmatuojama nauda“, – akcentavo LKF prezidentas V.Garastas.

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas sakė, kad rengiantis čempionatui buvo išnagrinėti visų iki tol vykusių čempionatų organizacinių komitetų darbai, kad būtų galiam pasimokyti iš kitų klaidų.

„Pavyzdžiui, Švedijos krepšinio federacija, rengdamasi 2003 – ųjų Europos krepšinio čempionatui, nesudarė sutarties su Stokholmo savivaldybe, dėl ko vėliau skendo skolose, panaši situacija buvo ir Serbijoje bei Ispanijoje.

Krepšinis sudarys tik 15 procentų viso čempionato, visa kita – saugumas, įvairūs organizaciniai sprendimai, apgyvendinimas ir kita. Vyriausybiniu lygiu yra sudaryta saugumo darbo grupė, nors žinau, kad Kauno sirgaliai kultūringi ir neramumų neturėtų kelti“, – sakė M.Špokas.

Pasak jo, iš viso laukiame apie 30 tūkst. krepšinio aistruolių.

„Praėjusiame čempionate Lenkijoje jų buvo 25 tūkst. Lietuvoje, mūsų duomenimis, yra apie 50 tūkst. apgyvendinimo vietų, šalis tikrai nedidelė, atstumai tarp miestų nedideli, todėl problemų dėl svečių apgyvendinimo nekils. Šiam čempionatui turime šešias naujas arenas, iš kurių seniausia yra labai moderni Vilniaus „Siemens“ arena. Šiuo, arenų modernumo aspektu, lenkiame daugelį iki tol vykusių Europos šalių – čempionatų rengėjų“, – sakė M.Špokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius