-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 04

Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza: „Šį sezoną buvo taip sunku, kad kartais norėjosi mesti baltą rankšluostį“

Nors ir neslepia nusivylimo, kad puikiai Eurolygos sezoną pradėjęs Kauno „Žalgiris“ turėjo baigti savo pasirodymą „Top 16“ etape, komandos treneris Joanas Plaza džiaugiasi įskiepyta nugalėtojų filosofija, jaunų žaidėjų progresu ir aistringu sirgalių palaikymu per visas rungtynes.
Kauno „Žalgiris“ – Bambergo „Brose Baskets“
Joanas Plaza / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį kauniečiai paskutinėse šio sezono Eurolygos rungtynės savų žiūrovų akivaizdoje  90:81 (26:25, 24:20, 16:18, 24:18) nugalėjo Bambergo „Brose Baskets“ klubą. Tai buvo šeštoji žalgiriečių pergalė antrajame Eurolygos etape. J.Plaza pabrėžia, kad per šį Eurolygos sezoną Kauno klubas pasiekė puikių rezultatų – pirmą kartą nuo 1999 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis teigiamas, pirmą kartą nuo 2004 m. laimėtos „Top 16“ rungtynės išvykoje.

– Kaip vertinate šios dienos rungtynes?, – paklausėme J.Plazos.

– Pirmiausia, noriu padėkoti sirgaliams, kurie atėjo į arena, nors žaidėme nieko nereiškiančias rungtynes. Žinau, kad visi – klubas, žaidėjai, sirgaliai – tikėjosi, jog mes žengsime toliau. Mums pritrūko tik dviejų pergalių, kad patektume į „Top 8“ etapą, tačiau tam yra ir objektyvių priežasčių – visos tos nepalankios aplinkybės aplink komandą.

Vis tik sezoną baigiame su teigiamu pergalių ir pralaimėjimų santykiu pirmą kartą nuo 1999 metų. Be to, nuo 2004 m. klubas nebuvo laimėjęs „Top 16“ rungtynių išvykoje. Todėl turime didžiuotis tuo, ką „Žalgiris“ nuveikė šį sezoną Eurolygoje.

Neturime verkti, kad komandą paliko Dardenas, Jaaberas, traumuoti yra kiti žaidėjai. Žaisti vietoje jų gauna jaunimas – Vytenis Lipkevčius, Ada Juškevičius, Mindaugas Kuzminskas. „Žalgirio“ stilius – ne verkti, o kovoti.

Mes esame visai kitokia komanda, pagal žaidėjų suolelį, lyginant su sezono pradžia. Tačiau mes turime dar dvi puikias galimybes gerai užbaigti sezoną – VTB ir LKL varžybos. Jei žaisime protingai, galime laimėti bent vieną titulą.

Žvelgdamas į šios dienos rungtynių statistiką, džiaugiuosi rezultatyviais perdavimais – net 20, anksčiau tuo negalėjome pasigirti. Atkovoti kamuoliai puolime taip pat džiugina, esame vieni lyderių Eurolygoje pagal šį rodiklį. Tą reikia išlaikyti ir ateityje.

– Kas labiausiai nudžiugino ir nuvylė šį sezoną?

– Vienas treneris praeitais metais pasakė, kad Kuzminskas nepajėgus žaisti net antroje Lietuvos lygoje. Tačiau atvykęs aš pamačiau, kokį potencialą jis ir kiti jauni žaidėjai turi. Man jaunų žaidėjų progresas yra džiaugsmingiausias dalykas. Tai svarbu ne tik „Žalgiriui“, bet ir Lietuvos rinktinei.

Labiausiai nuviliantis dalykas – kad kaip treneris negaliu sustabdyti visų tų bėdų. Jau sakyčiau – užtenka: žaidėjai palieka dėl religinių, finansinių priežasčių, nemokami atlyginimai. Buvo taip sunku, kad kartais net norėjosi išmesti baltą rankšluostį.

Aš sustiprėjau kaip treneris ir žmogus, bet tai daugiau nebegali pasikartoti ateityje. To jau per daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius