-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 09

Kauno „Žalgiris“ patyrė pirmąjį sezono pralaimėjimą

Į tolimąjį Kazachstaną nuvykusiems Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko namo parsivežti pergalės. VTB Vieningosios lygos rungtynėse kauniečiai nusileido amerikiečių ir serbų vedinai Astanos „Astana“ komandai 78:86 (15:11, 23:24, 24:23, 16:28).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nors Robertas Javtokas jau antrosios atakos metu pelnė taškus po Ty Lawsono perdavimo, rezultatas 2:0 išsilaikė dar 3 minutes. Puikiai gynęsi žalgiriečiai puolime žaidė skubotai, kol galiausiai sąstingį pralaužė Manto Kalniečio ir T.Lawsono tritaškiai (8:4). Gerą atkarpą pratęsė Pauliaus Jankūno dėjimas greitoje atakoje, Tado Klimavičiaus taiklus puskablis ir T.Lawsono dvitaškis – 14:4. Visgi, per paskutines tris pirmojo kėlinio minutes „Žalgiris“ sukrapštė vos tašką ir tepirmavo 15:11.

Antrojo kėlinio pradžioje pasinaudodami pora kauniečių klaidų varžovai išlygino rezultatą, o kiek vėliau, nepaisant 4 R.Javtoko taškų, „Astana“ išsiveržė į priekį (20:19). Šeimininkams galutinai perimti iniciatyvos neleido ryžtingai sužaidęs P.Jankūnas, po kurio 6 taškų ir Tomo Delininkaičio dvitaškio „Žalgiris“ vėl kiek atsiplėšė 27:22. Iš komandos kapitono estafetę puolime perėmė T.Lawsonas (6 taškai iš eilės), tačiau iki tol prastai tritaškius metę šeimininkai atkuto ir po dviejų tolimų Branko Cvetkovičiaus metimų pirmavo 35:33. Po minutės pertraukėlės tikslą pasiekė T.Delininkaičio tritaškis iš kampo, o baigiantis antrajam kėliniui greitą ataką užbaigė DeJuanas Collinsas, tad komandos ilsėtis išėjo žalgiriečiams turint trijų taškų persvarą – 38:35.

Trečiasis kėlinys prasidėjo visai priešingai nei pirmasis – abi komandos puikiai atakavo krepšį. „Astana“ krepšininkai pataikė tris tolimus metimus, o svečių gretose pasižymėjo Sonny Weemsas, R.Javtokas ir P.Jankūnas (44:44). Tuomet „Žalgirį“ į priekį truktelėjo S.Weemsas, tarp jo dviejų taiklių tritaškių įsiterpė rezultatyvus perdavimas R.Javtokui ir mūsiškiai įgijo 8 taškų pranašumą (52:44). Panašus skirtumas išsilaikė ir po P.Jankūno dvitaškio su bauda, M.Kalniečio baudų metimų ir Mindaugo Kuzminsko taškų – 59:52. Kėlinio pabaiga kiek sėkmingesnė buvo šeimininkams, kurie priartėjo nepaisydami M.Kalniečio tritaškio – 62:58.

Ketvirtąjį kėlinį dar vienu tritaškiu pradėjo B.Cvetkovičius, bet P.Jankūno ir R.Javtoko taškai leido „Žalgiriui“ pirmauti 67:61. Tuomet neapsigynę kauniečiai dar ir prarado kamuolį, o S.Weemsas buvo nubaustas nesportine pražanga. Šia proga pasinaudojusi „Astana“ komanda spurtavo 9:0 ir persvėrė rezultatą savo naudai 70:67. Tritaškiais apsikeitė Rawle Marshallas ir M.Kalnietis, bet iniciatyva liko šeimininkų pusėje – tikslą pasiekė sudėtingas R.Marshallo metimas ir trečiasis Jerry Johnsono tritaškis (80:72). Žalgiriečiams vilties įpūtė tolimas D.Collinso šūvis, tačiau dvyliktasis „Astana“ tritaškis panaikino intrigą ir įrašė pergalę Kazachstano ekipai – 86:78.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 19 (7/7 dvit, 5/5 baud.), T.Lawsonas 13, M.Kalnietis 11 (3/4 trit.), R.Javtokas 10 (8 atk. kam.), S.Weemsas 8 (4 rez. perd., 5 kld.), D.Collinsas 7, T.Delininkaitis 5, M.Kuzminskas 3, T.Klimavičius 2, A.Milaknis 0, M.Popovičius 0.

„Astana“: B.Cvetkovičius 18 (3/5 trit.), R.Marshallas 16 (4 per. kam.), J.Johnsonas 14 (3/9 trit., 7 rez. perd.), G.Cakičius 13 (6 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius