-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 01

Kleizos komandos draugas sės už grotų

Denverio „Nuggets“ komandos krepšininkas J.R.Smithas, kurio visas vardas yra Earlas J.Smithas III, buvo pripažintas kaltu dėl avarijos, per kurią žuvo žmogus, ir turės už grotų praleisti 30 parų.
smith
J.R.Smithas kaltu buvo pripažintas dėl nerūpestingo vairavimo. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Minėta avarija įvyko 2007 metų birželio 9 dieną. Pasak liudininkų, krepšininko vairuojamas automobilis „GMC Yukon“ tada nesustojo prieš STOP ženklą, aplenkė priešais stovintį automobilį ir išlėkė į sankryžą. Joje į J.R.Smitho mašiną rėžėsi kitas automobilis.

Krepšininko vairuojamas „GMC Yukon“ nuo galingo smūgio apsivertė, o J.R.Smithas ir kartu važiavęs draugas Andre Bellas išskrido pro langus. Dėl daugybės galvos sužeidimų 21 metų A.Bellas po dviejų dienų mirė ligoninėje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./smith1
  Už aikštės ribų J.R.Smithas garsėja sudėtingu charakteriu.

Žuvusiojo šeimos nariai nepateikė jokių kaltinimų J.R.Smithui, nes, anot teisiamojo advokato, A.Bello motina Wanda krepšininką „laikė kone savo sūnumi“. Teisminis procesas buvo pradėtas tik dėl sukeltos avarijos.

Prieš tragiškai pasibaigusį incidentą J.R.Smithas padarė daugybę eismo taisyklių pažeidimų: lenkė neleistinoje vietoje, nesustojo prieš STOP ženklą, viršijo greitį (važiavo 108 km/h greičiu, nors leidžiama tik 56 km/h), nebuvo prisisegęs saugos diržų ir vairavo nerūpestingai. J.R.Smitho prašymu visi taisyklių pažeidimai buvo sujungti į vieną – nerūpestingą vairavimą.

Krepšininkas vieną kartą jau buvo baustas dėl nerūpestingo vairavimo, todėl pagal JAV įstatymus jam grėsusi maksimali bausmė buvo 90 parų kalėjimo ir 500 JAV dolerių (apie 1,2 tūkst. Lt) bauda.

Išnagrinėjęs bylą teisėjas Debra J.Gelsonas trečiadienį (Lietuvos laiku) nusprendė nubausti J.R.Smithą maksimalia pinigine bausme – 500 JAV dolerių ir 39 JAV doleriai už kitas išlaidas, tačiau sumažino krepšininkui grėsusį maksimalų laiką kalėjime iki 30 parų. Priimdamas tokį nuosprendį teisėjas atsižvelgė į tai, jog „Nuggets“ gynėjas prisiėmė visą kaltą ir sutiko atlikti 500 valandų trukmės visuomenei naudingų darbų – lankyti ligotus vaikus. Teisėjas taip pat dvejiems metams iš J.R.Smitho atėmė vairuotojo pažymėjimą.

Krepšininkas turi 20 dienų, per kurias gali apskųsti šį nuosprendį, tačiau, jo advokato Kevino Hexstallo teigimu, taip tikriausiai neįvyks.

„Nuosprendis toks, kokio mes ir tikėjomės, – „Denver Post“ prisipažino teisininkas. – Nerūpestingas vairavimas praeityje jam tikrai nepadėjo šioje byloje. Tačiau svarbiausia, kad J.R.Smithas norėjo kuo greičiau baigti šį procesą.“

„Jis gerbia A.Bello šeimą ir vis dar jaučiasi siaubingai, nes A.Bellas buvo geras draugas, – tęsė NBA žvaigždės advokatas. – J.R.Smithas žinojo, jog tikriausiai teks sėsti į kalėjimą. Tačiau jis  stiprus, atliks bausmę ir bus dar stipresnis.“

Prisiimu visišką atsakomybę dėl visko, kas atsitiko, tačiau tai buvo nelaimingas atsitikimas, – dievagojosi J.R.Smithas.

Kad vis dar jaučia tragiškos avarijos padarinius, neslėpė ir pats krepšininkas.

„Tai ne įvykis, kuris atsitinka ir jį tiesiog pamiršti. Aš negaliu pasikalbėti su Andre... Jis vis dar yra mano dalis, – emocingai kalbėjo J.R.Smithas. – Prisiimu visą atsakomybę dėl visko, kas atsitiko, tačiau tai buvo nelaimingas atsitikimas.“

Dėl minėtos avarijos amerikietis jau buvo diskvalifikuotas dvejoms 2007–2008 m. sezono pradžios rungtynėms, tačiau išgirdusi teismo nuosprendį imtis dar griežtesnių sankcijų „Nuggets“ klubo vadovybė nežadėjo.

„Esame puikiai susipažinę su J.R.Smitho situacija. Jis prisiėmė visišką atsakomybę už tragišką avariją ir buvo nubaustas teismo. Ir toliau palaikysime krepšininką šiuo sunkiu karjeros periodu“, – teigė „Nuggets“ klubo krepšinio operacijų viceprezidentas Markas Warkentienas.

Praėjusiame sezone J.R.Smithas buvo vienas pagrindinių „Nuggets“ krepšininkų: per reguliarųjį sezoną žaidė 81 rungtynėse, per kurias vidutiniškai pelnydavo 15,2 taško ir atlikdavo 3,7 rezultatyvaus perdavimo. Atkrintamosiose varžybose krepšininko rodikliai buvo kiek kuklesni – vidutiniškai 14,9 taško ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo komandos draugams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius