-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 02

Klubo vadovas Paulius Motiejūnas: „Po turto arešto Kauno „Žalgirio“ finansinė padėtis tapo labai įtempta“

Kauno „Žalgirio“ klubas ir toliau neišlipa iš skolų. Neseniai jį valdančiai viešajai įstaigai „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“ paskirtas 12 mln. litų turto areštas. Iš viso tai jau ketvirtas areštas, o bendra areštuoto legendinio klubo turto suma sudaro 17,5 mln. litų.
„Žalgirio“ klubo spaudos konferencija
„Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kreditų biuras „Creditinfo“ pirmadienį paskelbė, kad „Žalgirio“ turto areštas gegužę buvo antras pagal dydį šalyje. Daugiau areštuota tik įmonėje „Ranga Group“ – 46 mln. litų.

Įstaigos „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“ direktorius Paulius Motiejūnas sakė, kad pastaruoju metu kas mėnesį paskelbimi nauji areštai labai apsunkina klubo veiklą. „Suprantama, kad tokie dalykai neprisideda prie sklandaus darbo, situacija yra labai įtempta“, – kalbėjo P.Motiejūnas.

Paklaustas, kaip tai paveiks atlyginimų išmokėjimą krepšininkams, P.Motiejūnas tiesiogiai neatsakė: „Žinoma, kad padėtis sudėtinga. Tačiau dirbame ir ieškome išeičių“.

Paklaustas, kaip tai paveiks atlyginimų išmokėjimą krepšininkams, P.Motiejūnas tiesiogiai neatsakė: „Žinoma, kad padėtis sudėtinga. Tačiau dirbame ir ieškome išeičių“.

Jis minėjo, kad areštuotas turtas daugiausia yra klubo sąskaitos banke. Kauno „Žalgirio“ arena priklauso Kauno savivaldybei, viešoji įstaiga „Kauno „Žalgirio“ rėmėjas“ ją valdo tik kaip operatorius. Ten įsikūręs ir klubo biuras, treniruočių bazė. Klubas turi kelis automobilius legionieriams.

P.Motiejūnas neįvardijo kreditorių, tik užsiminė, kad didžiausi jų yra du bankai.

Anksčiau skelbta, kad klubas įsiskolinęs „Sodrai“ ir Valstybinei mokesčių inspekcijai. Šias skolas kartais dengdavo rėmėjai.

„Žalgiris“ jau kelerius metus neišlipa iš skolų. Sudėtinga situacija buvo 2009 metais, kai kalbėta net apie klubo bankrotą.

Tais pačiais metais „Žalgirio“ kontrolinį akcijų paketą nusipirko verslininko Vladimiras Romanovo valdoma Ūkio banko investicinė grupė. Situacija kurį laiką stabilizavosi, tačiau vėliau V.Romanovas prisipirko brangių krepšininkų ir nebeišgalėjo jiems mokėti atlyginimų, kai žlugo jo valdytas Ūkio bankas, buvęs pagrindiniu klubo finansiniu donoru. Galiausiai iš Lietuvos į Rusiją nuo teisėsaugos pabėgęs V.Romanovas klubą paliko likimo valiai su didžiulėmis skolomis. Prieš šį sezoną skelbta, kad „Žalgirio“ skolos viršija 20 mln. litų.

Dėl skolų buvusiems krepšininkams „Žalgiriui“ nuo kovo uždrausta registruoti naujus žaidėjus.

Šiuo metu Kauno „Žalgiris“ LKL finale siekia apginti čempionų titulą. Kauniečiai finalo serijoje iki 4 pergalių 3:1 pirmauja prieš Klaipėdos „Neptūną“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius