Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 11 /21:30

Per plauką. Maskvos CSKA – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 75:73

Ketvirtadienio vakarą Maskvoje startavo 2011-2012 m. Eurolygos sezonas. Pirmosiose rungtynėse Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai tik per plauką paskutinėmis mačo sekundėmis nusileido vicečempionei Maskvos CSKA ekipai.
Sonny Weemsas
Sonny Weemsas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mačo pabaigoje CSKA ekipoje iniciatyvos ėmėsi pernai Kauno „Žalgiryje“ žaidęs Sony Weemsas. „Lietuvos rytui“ pirmaujant 4 taškais (71:67), amerikietis pelnė 7 taškus iš eilės (71:74). Nors N.Nedovičius išprovokavo pražangą ir sumetė baudas, o S.Weemsas kitoje atakoje įmetė tik vieną (73:75), tačiau jaunasis „Lietuvos ryto“ serbas paskubėjo ir jo metimas buvo blokuotas.

Iškart po to A.Pankrašovas neįmetė abiejų baudos metimų, o paskutinę sekundę mestas R.Seibučio tritaškis buvo netaiklus. Prieš keletą dienų Sankt Peterburge sutriuškinti vilniečiai Eurolygos vicečempionei CSKA buvo užkūrę tikrą pirtį, tačiau pralaimėjo 73:75 (23:20, 14:26, 15:8, 21:21).

Vilniečiai puikiai pradėjo rungtynes ir nuo pirmų minučių parodė šeimininkams, kad atvyko tik pergalės. Antrasis kėlinys svečiams buvo labai nesėkmingas, o po jo vilniečiai turėjo 9 taškų deficitą. Trečiojo kėlinio metu „Lietuvos rytas“ CSKA klubui leido įmesti vos 9 taškus, pats įmetė 15 ir toliau kvėpavo šeimininkams į nugarą. Labiausiai koją vilniečiams kišo netaiklūs metimai ir kartais pernelyg skuboti sprendimai puolime.

Kitą savaitę Eurolygoje „Lietuvos ryto“ laukia ne ką lengvesnė kova – Vilniaus „Siemens“ arenoje ketvirtadienį lankysis „Barcelona“ klubas su Šarūnu Jasikevičiumi. Prieš šį mačą vilniečių lauks dar vienos rungtynės namie VTB lygos turnyre – „Lietuvos ryto“ varžovė bus Samaros „Krasnyje Krylja“ ekipa.

AFP/Scanpix nuotr./Rungtynių akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rungtynių akimirka

„Lietuvos rytas“: R.Seibutis (dvit. 8/13, 6 atk. kam., 3 perimti kam.) 19, M.Katelynas 12, N.Nedovičius (5 praž.) 11, L.Radoševičius 10, J.Blūmas (trit. 1/7, dvit. 0/2, 6 rez. perd.) ir P.Samardžiskis (5 atk. akm., 5 praž.) po 5, S.Babrauskas ir D.Ivanovas po 4, A.Jomantas 3, D.Dulkys 0. 

Nerungtyniavo – E.Bendžius ir D.Redikas.

CSKA: S.Weemsas 14, V.Chriapa ir N.Krstičius (7 atk. kam., 9 išprov. praž.) po 12, Z.Ercegas (trit. 3/5, 5 atk. kam., 3 perimti kam.) 11, M.Teodosičius (5 klaidos) 10.

Komandų statistika: CSKA – „Lietuvos rytas“

Dvitaškiai: 21/38 (55 proc.) – 20/39 (51 proc.)

Tritaškiai: 6/18 (33 proc.) – 6/19 (31 proc.)

Baudos metimai: 15/19 (78 proc) – 15/17 (88 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 33 (27/6) – 30 (24/6)

Rezultatyvūs perdavimai: 13 – 11

Perimti kamuoliai: 5 – 10

Klaidos:16 – 14

Blokai: 5 -3 

Pražangos: 22 – 25

Rungtynių eiga:

Ketvirtas kėlinys:

Pabaiga: A.Pankrašovas prametė abu baudos metimus, tačiau į ataką nuskubėjęs R.Seibutis paskutinę rungtynių sekundę neįmetė tritaškio, kuris galėjo išplėšti pergalę.

73:75 S.Weemsas įmetė tik vieną baudos metimą, tačiau N.Nedovičius paskubėjo ir gavo „stogą“ nuo A.Pankrašovo.

73:74 N.Nedivičius išprovokavo pražangą ir sumetė baudos metimus. Vilniečiai iškart prasižengė prieš S.Weemsą. Prasidėjo nervų karas.

71:74 Prabilo S.Weemsas – amerikietis pelnė dvitaškį su pražanga, vėliau pridėjo dar dvitaškį, o iki mačo pabaigos likus 19 sekundžių blokavo R.Seibučio metimą. CSKA spurtavo 7:0.

71:67 R.Seibutis persvėrė rezultatą, perėmė kamuolį, o L.Radoševičius pridėjo du baudos metimus.

66:67 L.Radoševičius baudos metimais vėl priartino vilniečius per 1 tašką. Nervintis pradėjo vienas CSKA lyderių M.Teodosičius – serbas puolime lygioje vietoje prarado kamuolį, o gynyboje be ceremonijų per rankas kirto A.Jomantui.

64:65 P.Samardžiskiui mačas baigtas – labai svarbiu momentu makedonas puolime užsidirbo penktą pražangą.

63:61 J.Blūmas mesdamas septintą tritaškį šiame mače išlygino rezultatą, o netrukus P.Samardžiskis gynyboje nupūtė CSKA metimą. Į greitą puolimą nuskūbėjęs A.Jomantas gavo gerą perdavimą iš J.Blūmo ir persvėrė rezultatą. Tai buvo pirmieji „Lietuvos ryto“ senbūvio taškai šiose rungtynėse, o latvis atliko jau šeštą rezultatyvų perdavimą.

58:59 Taikliais tritaškiais apsikeitė Z.Ercegas ir N.Nedovičius, pelnęs jau 9-ą tašką debiutinėse rungtynėse Eurolygoje. 

55:56 „Lietuvos rytas“ paskutinį ketvirtį pradėjo taip pat galingai ir beveik išlygino rezultatą, tačiau puolime koją kišo netaiklūs metimai.

Trečias kėlinys:

52:52 „Lietuvos rytas“ vėl atstatė pusiausvyrą, kuomet iki ketvirčio pabaigos liko kiek daugiau nei minutė. Tačiau vilniečiai neapsigynė nuo CSKA atakos ir po trijų ketvirčių turėjo 2 taškų deficitą – 52:54.

46:52 Trečias kėlinys kol kas labai nerezultatyvus. Per 7 minutes CSKA pelnė vos 4 taškus, o jau du jos žaidėjai – V.Micovas ir S.Kaunas – turi po 4 pražangas.

46:48 „Lietuvos ryto“ gynyba trečio ketvirčio metu šeimininkams leido pelnyti kol kas tik 2 taškus, o vilniečiai jau įmetė 9 ir beveik pasivijo varžovus.

40:46 Pirmuosius taškus šiame kėlinyje tritaškiu pelnė R.Seibutis (15 tšk.). Netrukus krepšininkas turėjo dar vieną progą, tačiau nepataikė laisvas, o po kelių atakų laisvą metimą iš trijų taškų prametė ir S.Babrauskas.

Antras kėlinys:

37:46 Kėlinio pabaigoje „Lietuvos ryto“ gynyba sugriuvo – paskutinėmis sekundėmis A.Pankrašovas įsmeigė tritaškį ir CSKA ilsėtis išėjo turėdama saugią 9 taškų persvarą.

35:41 J.Blūmas metė jau penkis tritaškius, tačiau nė vienas tolimas šūvis nepasiekė tikslo.

33:37 Po dar vieno netaiklaus J.Blūmo metimo P.Samardžiskis atkovojo kamuolį ir ore jį sugrūdo į krepšį. Jau du „Lietuvos ryto“ žaidėjai surinko po tris asmenines pražangas – M.Katelynas ir N.Nedovičius. Blogiausia, kad trečiąsias pražangas abu gavo visiškai nereikalingose situacijose.

28:33 R.Seibutis pelnė jau 12-ą tašką, tačiau Z.Ercegas įsmeigė jau antrą tritaškį ir CSKA persvara pirmą kartą pasiekė 5 taškų ribą.

26:27 Netrukus CSKA pataikė tritaškį ir jų pranašumas jau siekė 4 taškus, tačiau N.Nedovičius pelnė dvitaškį su pražanga ir sumažino rezultatą iki minimumo.

23:24 CSKA kėlinį pradėjo spurtu 6:0 ir pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržė į priekį.

Pirmas kėlinys:

23:18 Tokiu rezultatu pasibaigė pirmasis rungtynių ketvirtis – paskutinėje atakoje pirmą komandos tritaškį bei pirmuosius karjeros taškus Eurolygoje pataikė „Lietuvos ryto“ naujokas N.Nedovičius.

18:12 R.Seibutis ir toliau nardo per visą CSKA gynybą – puolėjas pelnė jau 10 taškų.

14:8 M.Katelynas lyg pirmoką išmaudė V.Chriapą ir „Lietuvos ryto“ pranašumas pasiekė 6 taškų ribą. CSKA atsakius dvitaškiu, M.Katelynas V.Chriapą išmaudė dar kartą ir išprovokavo į pagalbą atskubėjusio S.Kauno pražangą.

10:6 R.Seibutis pelnė jau aštuntąjį tašką – įsismaginęs komandos lyderis kol kas puikiai rungtyniauja tiek puolime, tiek gynyboje.

6:6 Sužaidus beveik keturias minutes rezultatas jau lygus. Vilniečiai jau tris kartus atakavo iš trijų taškų zonos, tačiau nė vienas metimas nepasiekė tikslo.

4:0 Rungtynes puikiai pradėjo vilniečiai – R.Seibutis dviejose iš eilės atakose puikiais reidais į baudos aikštelę pelnė dvitaškius. Abiejose atakose „Lietuvos rytas“ puikiai žaidė gynyboje ir privertė CSKA suklysti.

Dėl problemų su švieslente mačas prasidėjo 7 min. vėliau

-----------------------------------------------------------------

Ką sako istorija?

Eurolygos varžybose komandos nebuvo susitikusios nuo 2005-2006 m. sezono, kuomet gurpės varžybose CSKA abu kartus įveikė „Lietuvos rytą“: „Lietuvos rytas“ 48:66 CSKA; CSKA 79:69 „Lietuvos rytas“

Abu klubai nuo 2010-2011 m. VTB Jungtinės lygos sezono tarpusavyje žaidė 5 kartus ir visada pergalę šventė CSKA ekipa. Tik viename mače maskviečių pranašumas buvo mažesnis nei 10 taškų:

CSKA 80:61 „Lietuvos rytas“; „Lietuvos rytas“ 63:73 CSKA; CSKA 89:75 „Lietuvos rytas“; „Lietuvos rytas“ 67:84 CSKA; CSKA 79:72 „Lietuvos rytas“

Statistika:

Maskvos klubas laimėjo dvylika pastarųjų Eurolygos namų rungtynių iš eilės. Tuo tarpu vilniečiai iš pastarųjų 4 išvykos mačų Eurolygoje laimėjo 3.

CSKA legionierius Drew Nicholas per 6 pastaruosius Eurolygos mačus nė karto nepaliko aikštės neįmetęs bent vieno tritaškio, Aarono Jacksono serija – vienu maču trumpesnė.

Jei Aleksandras Džikičius išleis į aikštę, šis mačas Eimantui Bendžiui, Deividui Dulkiui, Dejanui Ivanovui, Nemanja Nedovičiui ir Dovydui Redikui bus debiutinis Eurolygoje.

Žaistos rungtynės:

„Lietuvos ryto“ krepšininkai šiame sezone jau žaidė 4 oficialias rungtynes – po dvi LKL ir VTB čempionatuose. LKL pirmenybėse vilniečiai 92:75 ir 76:42 įveikė atitinkamai Klaipėdos „Neptūną“ ir Vilniaus „Sakalus“, tačiau VTB lygoje sekėsi prasčiau. Pirmame mače per plauką 71:72 nusileista „Astana“ klubui, o antrame 48:75 „Lietuvos rytą“ sutriuškino Sankt Peterburgo „Spartak“.

CSKA žaidė du oficialius mačus: Rusijos lygoje 82:51 sutriuškino Vladivostoko „Spartak Pirmorje“, o VTB lygoje 83:72 įveikė „Neptūną“.

Atsisveikinimas:

Prieš rungtynes CSKA komanda surengė spaudos konferenciją, kurios metu su sirgaliais ir klubu atsisveikins karjeras vasarą baigę ilgamečiai Maskvos klubo nariai – lietuvis Ramūnas Šiškauskas ir slovėnas Matjažas Smodišas.

Norite sužinoti daugiau sporto naujienų, pamatyti išskirtinių kadrų ir vaizdo įrašų, ar dalyvauti diskusijose bei konkursuose? Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius