-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 24

Krapikas: vyrams nusibodo treniruotis, jie nori žaisti

Prieš penktadienį prasidėsiantį pirmąjį sezono turnyrą – BBL taurės varžybas – Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas kalbėjo, jog nors tai ir nėra oficialios varžybos, komanda kausis tik dėl pergalės.
Treniruotė
Treniruotė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

– Kokios nuotaikos vyrauja komandoje prieš pirmąsias šio sezono oficialias varžybas? – 15min.lt paklausė G.Krapiko.

– Pagrindinis pasiruošimo etapas eina į pabaigą. Tai jaučiama ir komandoje – vyrai pasidarė nekantrūs, atsibodo treniruotis, norisi pradėti žaisti. Galų gale tai pradedame daryti rytoj. Smagu, kad žaidžiame Kaune. Tikiuosi, kad ir sirgalių susirinks, kurie pasiilgo krepšinio ir „Žalgirio“.

– Ar rytoj aikštelėje pamatysime tokį „Žalgirį“, kokio galėsime tikėtis ir šį sezoną?

– Aš nesu aiškiaregys, kad galėčiau tai pasakyti. Aišku, treniravomės pakankamai, todėl labai tikiuosi, kad bent jau dalį to, ką ruošėme, galėsime parodyti per savaitgalio kovas.

– Ar šiame turnyre jums svarbiausia bus rezultatas, ar tai bus kaip pasiruošimo dalis?

– Rezultatas taip pat svarbus, nenoriu to slėpti. Tęsiasi pasiruošimas, bet čia jau yra Baltijos lygos taurės kaip ir finalinis etapas, tad norisi pergalingai atstovauti.

– Kas jums, kaip komandos treneriui, pastaruoju metu kelia daugiausia nerimo?

– Pasakysiu tiek, kad pagrindinis komandos įžaidėjas Mantas Kalnietis, nuo kurio labai daug kas priklauso, prie komandos prisidėjo tik prieš porą dienų. Nesvarbu, kad jis visą vasarą sportavo ir nėra problemųdėl jo fiziniu pasirengimo. Tačiau yra daug naujų komandos partnerių ir reikia šiek tiek laiko priprasti. Žinome, ką Mantas gali, kaip jis sugeba įsilieti į kolektyvą, tikiuosi, nesijaus, kad jis tik visai neseniai prisidėjo komandos.

– Ar, be Artūro Milaknio, komandoje yra daugiau žaidėjų, kurie patyrę vienokių ar kitokių traumų?
– Kol kas nėra ir džiaugiamės, kad visi kiti pasiruošę žaisti, žinoma, išskyrus A.Milaknį.

–  Šiuo metu komandoje yra 14 žaidėjų. Ar žinote dvyliktuką, kuris žais rytoj ir šeštadienį?

– Sunku pasakyti, dar mūsų laukia pora treniruočių. Mes nė vienam sportininkui nelinkime, kad kad nors atsitiktų, tačiau visko pasitaiko. Manau, būtų labai neprotinga jį dabar paskelbti, tad palauksime iki rungtynių dienos. Kai baigsis treniruotės, tada ir pasakysime, kas atstovaus rungtynėse.

– Ar pavyko pagerinti Mirzos Begičiaus sportinę formą?

– Šis klausimas galbūt per daug eskaluojamas. Be abejonės, jo forma pasitaisė. Vis dėlto mums  dar pasiruošimo stadija. Iki pagrindinių Eurolygos rungtynių yra pakankamai laiko. Manau, kad per tą laikotarpį, kai bus nemažai rungtynių, jam pavyks pasiekti optimalią formą.

– Veikiausiai šį savaitgalį komandos laukia pirmas šio sezono mūšis su pagrindiniu varžovu – Vilniaus „Lietuvos rytu“. Visi žinome šių kovų svarbą ir įtampą. Kaip manote, ar kibsite į atlapus varžovams?

– Aš tikrai nenoriu kalbėti, nes nei mes, nei varžovai dar nežaidėme pusfinalių. Tegul viskas eina savo tėkme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius